Створюємо стилізований зелений ліхтар за допомогою Autodesk Flow Studio

Green_lantern_after_comp1_00164.jpg

Примітка: Ця стаття написана й опублікована англійською мовою та є перекладеною версією оригіналу, опублікованого тут.

Я створив цей проєкт, щоб протестувати Autodesk Flow Studio у реальному трубопровідному виробництві.

Як активний прихильник етичного штучного інтелекту, я вважаю, що технології повинні розширювати можливості художників, а не замінювати їх.

Такі інструменти, як Flow Studio, демократизують захоплення руху, надаючи невеликим студіям і незалежним творцям доступ до робочих процесів, які раніше були доступні лише великим продакшенам.

Turntable_page.jpg

Для цього тесту я хотів створити свою власну стилізовану версію Зеленого Ліхтаря в рамках презентації анімаційного серіалу.

Моя мета полягала в тому, щоб досягти вигляду намальованої вручну 2D-анімації, при цьому повністю побудувавши все в 3D. Кінцевий результат – це саме той напрямок, до якого я прагнув, і я неймовірно задоволений тим, як це вийшло.

behind_the_scenes_Mudbox.gif

Щоб досягти такої естетики ручного розпису, був лише один варіант: все потрібно було розмальовувати вручну.

Саме тут Mudbox ідеально вписується в пайплайн. Кожен видимий мазок на персонажі був навмисно створений мною, щоб підкреслити стилізований вигляд коміксів.

behind_the_scenes_flow_studio.png

Як тільки риг був готовий, веселощі дійсно почалися!

Я експортував персонажа безпосередньо в Autodesk Flow Studio за допомогою доповнення Maya всього одним кліком миші.

Після завантаження еталонного відео це було схоже на магію: всього за кілька кліків я отримав повну продуктивність motion capture без дорогих костюмів або спеціалізованих сцен mocap.

mocap.gif

Я справді в захваті від кінцевого результату і можу легко уявити, що ще багато художників впроваджуватимуть цю технологію у свої творчі процеси. Це яскравий приклад того, як штучний інтелект може розширити творчі можливості, утримуючи художників під жорстким контролем.