Поради новачку в AutoCAD

20241012_113413420_iOS.jpg

Вже більше як десять років пройшло з тих часів, коли я розробив кілька порад для своїх колег, як краще працювати з AutoCAD. Та вони досі актуальні. 🤔

Я не розумію, чим займаються у вузах, бо я навчився цьому, читаючи хелп. Але правда така, що 95% користувачів не звикли працювати так, як задумано розробником.

Друзі, якщо ви новачок у AutoCAD, ось кілька порад від мене, які можуть допомогти вам значно прискорити вашу роботу. Перевірено на власному досвіді:

1. Використання стрічкового інтерфейсу Я обожнюю нові технології, і стрічковий інтерфейс це саме те! Він зручний і зрозумілий, а якщо ви навчитесь використовувати клавіатуру, то ваша робота стане ще швидшою

2. Використання блоків і груп 

Не витрачайте час на створення одного й того ж елементу по кілька разів. Створюйте блоки та групи - це значно спростить вашу роботу. 
А ви знаєте чим відрізняються блоки від груп?

3. Використання палітри інструментів

Навіщо кожного разу створювати нові блоки чи налаштовувати параметри? Використовуйте палітру інструментів для зберігання всього необхідного.

4. Застосування креслення в аркушах
Використовуйте моделі та розміщуйте їх на листах. Це зекономить вам багато часу.
Для цього вам потрібно привчити себе працювати з виглядами. В останніх версіях цей інструмент значно покращили. Тому працювати з ним одне задоволення!

5. Зовнішні посилання
Користуйтеся зовнішніми посиланнями, особливо якщо працюєте з іншими людьми. Це зручно і допомагає стежити за змінами у проєктах.

6. Генерація представлень та вікон перегляду 

Іменовані представлення допоможуть вам легко орієнтуватися у великих проектах. Вони також можуть бути перенесені на аркуш

7. Створюйте підшивки
Навіть для маленького проекту створіть підшивку.

Набір аркушів допоможе вам краще організувати свою роботу і завжди мати під рукою все необхідне.

8. Підготовка власних шаблонів 

Створіть свої власні шаблони з усіма необхідними налаштуваннями та зберігайте їх у хмарі. Це значно спростить вам життя.

9. Використання "ПОЛЯ" 

Вони допоможуть автоматично змінювати назви проектів, номери аркушів та багато іншого.

10. Принтер DWG у PDF або DWG у DWFx 

Налаштуйте параметри друку та зберігайте проекти у форматах PDF або DWF. Це зручно і дозволяє друкувати проекти з будь-якого комп'ютера.
Налаштуйте параметри друку, щоб легко отримувати PDF-файли. 📄

Ці прості поради дозволять вам заощадити час і підвищити ефективність роботи в AutoCAD! 🚀

Ділиться своїми порадами, які ви використовуєте, щоб пришвидшити свою роботу!

І пишіть на який з цих порад ви хочете короткий урок.