Стандарти САПР мають вирішальне значення для корпоративного прибутку!

standards.png

Примітка: Ця стаття написана та опублікована англійською мовою і є перекладеною версією оригіналу тут.  

Сприйняття цінності CAD стандартів

CAD стандарти історично були накладними витратами в будь-якій корпоративній культурі. Таким чином, роботам, пов'язаним зі стандартами та їх виконанням, рідко присвоюється оплачуваний номер роботи. Якщо керівництво не бачить потенціалу для достатнього ROI вчасно інвестованих, воно не розглядатиме можливість використання корпоративних активів для розробки зазначених стандартів. Пропрацювавши в сфері дизайну сорок п'ять років, я багато разів бачив зворотний бік відсутності корпоративних інвестицій у CAD стандарти.

Завдання, які змушують CAD користувачів постійно рухатися вперед, мають нижчу видиму ROI (окупність інвестицій), ніж дизайнерська робота. Однак успіх чи невдача цих зусиль безпосередньо пов'язані з прибутком компанії. Керівництво повинно усвідомлювати важливість послідовності та якості продукції для свого бренду та кінцевого результату. Прибуткове середовище з більшою ймовірністю призведе до того, що керівництво інвестуватиме в сфери, не пов'язані з дизайном. У міру того, як гроші стають все більш непотрібними (читай CAD стандартами), першими усуваються завдання.

У цій статті ми розглянемо взаємозв'язок між управлінням вищої ланки та результатом CAD дизайну. Ефективність впровадження CAD стандартів буде безпосередньо залежати від того, яку цінність компанія бачить в точних і послідовних документах.  Документація повинна розглядатися як життєздатний продукт для подальшого просування корпоративного бренду та його готовності інвестувати в нього.

Що таке CAD стандарти і як вони впливають на корпоративні ROI?

CAD стандарти є керівними принципами для створення креслеників для підтримки продукту або процесу, охоплюючи при цьому корпоративні параметри, встановлені керівництвом. Моніторинг CAD проектної діяльності повинен бути практичним і на рівні CAD оператора. Без такого рівня залученості жоден стандарт не буде адекватним або не дасть життєздатних результатів. CAD стандарти повинні розглядатися як живі процеси і підлягати регулярному перегляду керівництвом і CAD користувачами.

Виклики, пов'язані з визначенням та встановленням стандартів CAD

«CAD стандарти» – це термін, який може зробити вас героєм або лиходієм. Цінність CAD стандартів для керівництва вищої ланки визначатиме, ким ви станете, коли почнете шлях до створення та підтримки корпоративного стандарту CAD.

caddude1_0-1679155622914.jpeg

Як розробити прийнятний і прибутковий стандарт CAD

Розробка практичних стандартів CAD – це складний шлях. Цей процес вимагатиме участі людей на всіх рівнях організації. Ключове слово тут – люди. Зрештою, те, що ви розробляєте, буде використано колегами та поміщено під мікроскоп керівництвом; Всі – люди. Неврахування інтересів кожного призведе до неприйняття вашої роботи кимось. Це рецепт невдачі, ще до того, як ви почнете.

Будь-який стандарт, який ви намагаєтеся впровадити, повинен мати підтримку CAD персоналу, а також фінансову підтримку керівництва. Це означає, що потрібно поговорити з CAD операторами та дізнатися про їхні проблеми та больові точкиз перших вуст. Встановлення стандартів має ґрунтуватися на робочому середовищі ваших колег, а не на формулі з книги про чужий досвід.

Розробка стандартів, які є занадто громіздкими або нав'язливими для діяльності оператора CAD, зазнає невдачі. Ваші зусилля також зазнають невдачі, якщо стандарт ґрунтується лише на ідеалах управління або інфраструктурі, яка не підтримується належним чином.

Мій нещодавній досвід роботи пролив багато світла на це. Нинішнє прагнення вдосконалити документація та стандартизувати продукти змусило мене глибше зануритися в те, що потрібно змінити, і вплив на фактичний робочий час і терміни.

У будь-якому офісі з кількома CAD співробітниками завжди буде поєднання рівнів досвіду та зацікавленості щодо основних CAD роботи та цінності створення послідовного продукту. Одна з головних проблем, яку я бачив останнім часом, зводиться до того, що CAD користувачі отримують заплутані вказівки щодо того, що відповідає стандарту, навіть що є стандартом.

DmytroMukhin_1-1757410831325.jpeg

Я витратив багато днів на прибирання роботи, переформатування та виправлення креслеників, тому що оригінальну роботу потрібно було виконати відповідно до поточного стандарту. Часто люди навіть не знають про існування стандарту. Це додає часу та коштів на роботу. Основна проблема полягає в тому, що CAD дизайн не потрапив на радари керівництва і є для них «невідомим питанням». Коли доопрацювання зроблено, час може бути важко виправдати керівництву.

Оскільки я дав зрозуміти (або намагався донести) залученим гравцям про цю зазвичай ігноровану, але справжню проблему, я не був популярним, коли робив це. Я виявив, що люди CAD рівня в багатьох випадках спочатку захищаються, зазначаючи, що вони робили те, що їм було наказано. Це не проблема оператора CAD; Вони робили те, що роблять. Якщо копнути глибше, то стає очевидним, що Джон або Сьюзі зробили так, як їх просили. Саме неінформування причетних людей про існуючі стандарти та протоколи спричинило проблему з роботою.

Наступна проблема CAD піднімуть користувачі, полягає в тому, що не існує ефективного способу доступу до стандартних креслеників компанії або необхідних даних. Це більш глибоке питання, яке стосуватиметься ІТ та існуючої інфраструктури всередині організації. Ціла нова банка з хробаками, яка при відкритті потрапить на радари кількох людей, і не в хорошому сенсі.

Ще однією перешкодою стане змусити керівництво усвідомити, що є проблема, на яку варто звернути увагу. Дуже часто менеджери занадто розпорошені (особливо в сучасному світі). Як я з'ясував, дискусії про стандарти та поточні проблеми, пов'язані з ними, не відповідають їхнім інтересам. Тобто до тих пір, поки лічильники бобів не подивляться витрати, пов'язані з роботою. Коли менеджер не склав бюджет на те, щоб CAD оператор Джо  витратив два дні на виправлення CAD роботи, і вони перевищили бюджет, це привертає їхню увагу.

Спроба показати, що проблеми з управлінням спричиняють проблему, не принесе вам друзів. Але, як правило, це реальність. Пройти тонку межу між їхнім і вашим світом – це мистецтво, яке я намагаюся зробити.

Як CAD-менеджер (у всякому разі), я розглядав цю проблему як свій повсякденний світ. Щоб змусити керівництво зрозуміти CAD стандарти з точки зору неуправлінської точки зору, потрібно трохи проявити майстерність продажів. Вони повинні знати цінність ваших турбот (яка моя ROI) у їхній ролі.

Заключні думки

В останню чергу я залишаю вам це – CAD стандарти зводяться до людей, з якими ви працюєте. Хтось піде швидко, хтось не дуже. Ваш корпоративний CAD стандарт повинен бути життєвою працею. Він буде розвиватися разом з робочим середовищем і вашими колегами. Не соромтеся зазнавати невдач, як правило, кілька разів. Ви стаєте кращими, коли вчитеся на помилках і не здаваєтеся, коли все йде не так, як планувалося.

Керівництво, бачачи фундаментальну проблему відсутності або дотримання CAD стандартів, буде вашою найважливішою метою. Коли вони усвідомлюють потенціал ваших зусиль щодо покращення їхнього бренду та присутності в галузі (а також економії $$$), вони почнуть серйозно вивчати ваші проблеми.

Зараз я наполягаю на встановленні CAD стандартів у нашому офісі. Я продовжу писати про свій шлях цим шляхом у наступних статтях. Якщо комусь цікава тема і хотілося б її обговорити, не соромтеся звертатися до мене.

Примітка: Ця стаття написана та опублікована англійською мовою і є перекладеною версією оригіналу
тут.