Примітка: Ця стаття написана та опублікована англійською мовою та є перекладеною версією оригінального тут.
Autodesk Inventor Content Center – це база даних, яка містить понад 750 000 стандартних компонентів. Виходячи з основних міжнародних стандартів (таких як ANSI та ISO), він включає такі речі, як кріплення, форми конструкційної сталі, деталі з листового металу, компоненти валів і фітинги трубопровідної. Тож замість того, щоб моделювати ці деталі, ви можете просто швидко додати їх до своїх збірок. Ви також можете додати власні сімейства компонентів.
Після вибору сімейства компонентів робочий процес за замовчуванням полягає у виборі місця в зібранні. Inventor пропонує вибрати потрібний розмір. Після цього ви можете обмежити компонент у правильному місці.
AutoDrop
Для компонентів, призначених для отворів, як-от болти, гайки та шайби, використовуйте AutoDrop, щоб спростити процес вставки.
Замість того, щоб вибирати точку, наведіть курсор на отвір або циліндричний край. Inventor знаходить діаметр цього об'єкта та використовує його для визначення розміру компонента. У випадку з болтом, наприклад, це буде найближчий діаметр, що підходить до отвору, а також найкраща довжина для очищення пластини.
Вибравши край, ви можете перетягнути довжину по його доступним варіантам, зупинившись на тому, що вам потрібно.
AutoDrop не тільки допомагає визначити розмір компонента, але й накладає обмеження! Це блокує вісь та грань компонента до цільової геометрії, як правило, з обмеженням Insert. З іншими компонентами, такими як підшипник, він правильно орієнтує деталь, незалежно від того, розміщуючи її на валу (зовнішній) або всередині корпусу (внутрішній).
На панелі інструментів AutoDrop можна додатково обмежити рух, увімкнувши обертання блокування.
Тепер, якщо автоматичного визначення розміру та обмеження було недостатньо, AutoDrop робить ще більше!
Дотримуйтесь шаблону
За допомогою функції «Слідувати за шаблоном» AutoDrop автоматично слідує за виявленим шаблоном ознаки. Це означає, що він вставляє екземпляр компонента при кожному входженні шаблону виявленої ознаки. При цьому не має значення особливість типу візерунка. У ньому будуть знайдені прямокутні, круглі або ескізні візерунки.
І на відміну від команди Pattern Component зібрання, не має значення, де ви розмістите перший екземпляр; Inventor правильно його викрійки.
Під час змінення шаблону ознак шаблон компонента автоматично оновлюється, щоб він відповідав.
Вставити кілька
Функція «Вставити множинну» не залежить від шаблонів функцій. Замість цього він шукає одну і ту ж ціль, наприклад, отвір такого ж типу, місця і розміру. При пошуку схожих цілей Inventor вставляє екземпляр у кожну з них.
В результаті виходять незалежні екземпляри, а не шаблон. Він також досить розумний, щоб ігнорувати цілі, вже зайняті компонентами контент-центру.
Болтові з'єднання
Генератор болтових з'єднань, інструмент для прискорення дизайну, дозволяє проектувати та розраховувати болтові з'єднання з попереднім натягом. Він вставляє весь кріпильний елемент зібрання І створює необхідні отвори. Ви можете визначити весь стек... болти, шайби та гайки, застосовуючи правильний тип отвору з потрібними зазорами.
Оскільки цей генератор покладається на Центр вмісту для своїх компонентів, логічно, що ви можете запустити його також і з Центру вмісту, чи не так?
Застереження. Хоча генератор болтового з'єднання може створити всі отвори, AutoDrop потребує отвору, який можна зафіксувати, щоб розпочати процес. Так що для того, щоб це спрацювало, потрібно хоча б один отвір. Але можна за допомогою генератора додати залишилися отвори до з'єднаних пластин.
Тут я починаю з того, що вставляю гвинт кришки з потайною головкою, закріплюючи його на існуючому отворі. Після вибору кнопки «Болтове з'єднання» мені представляється генератор болтового з'єднання. Я вибираю кінцеву площину, і Inventor відповідно встановлює довжину гвинта. Я регулюю допуск для нового отвору, який він додає. Потім виберіть горіх, яким я хотів би закінчити стопку. Знову Inventor регулює довжину болта так, щоб він очистив додану гайку. Я міг використовувати гліф, щоб вручну регулювати довжину. Генератор болтового з'єднання додає необхідний отвір і вставляє болт і гайку, обмежуючи обидва.
Тепер я просто додав гайку, але можу створити майже необмежену стопку з безлічі отворів і кріплень. Крім того, я міг би провести розрахунок, щоб переконатися, що я правильно визначив розмір компонентів.
В огляді
Контент-центр усуває повторюване завдання моделювання загальних частин. Він також забезпечує узгодженість у масштабах всієї компанії, тобто всі отримують файли з однієї бібліотеки. Це прискорює процес проектування, оскільки ви можете по суті перетягувати компоненти у свою зібрання. І AutoDrop автоматично встановлює розміри, обмежує та дублює компонент на основі існуючої моделі.
Якщо ви хочете дізнатися більше про побудову патернів в збірках, перегляньте мій пост блог на Design & Motion.
Примітка: Ця стаття написана та опублікована англійською мовою та є перекладеною версією оригінального тут.
Щоб залишити тут коментар, ви маєте зареєструватися. Якщо ви вже зареєструвалися, увійдіть у систему. Якщо ви не зареєструвалися, зареєструйтесь і увійдіть у систему.