Duyurular

AREA content is being relocated to the Autodesk Community M&E Hub and Gallery. Notifications may be intermittently unavailable 10–12 November. Learn more HERE.

CAD standartlarının oluşturulması – başarıya giden yol zorlu bir yoldur

Road to Success - Behrens - Cover.jpg

Not: Bu makale İngilizce olarak yazılmış ve yayınlanmıştır ve orijinalinin çevrilmiş bir versiyonudur target=_blankburada.   

CAD standardı tanımlama 

joaquimmoral_0-1757674185575.png

"CAD standardı" dönemi, nihai ürün buzdağının sadece görünen kısmı olduğunda genellikle yalnızca bir belgeyle (CAD çizimi) ilişkilendirilir. Ürün destek belgelerini tutarlı ve doğru bir şekilde oluşturma sürecini kolaylaştırmak için arka planda devam etmesi gereken çok fazla planlama ve uygulama vardır. 

CAD standartlarının gerçek değeri 

Açık ve doğru ürün belgelerinin değeri küçümsenemez. Bir kuruluşun ürettiği ürün, sadece tasarım yeteneklerini temsil etmekle kalmaz, aynı zamanda kurumsal markanın da yüzüdür. Herhangi bir ürünün başarısındaki önemli bir faktör, söz konusu ürünü desteklemek için geliştirilen destekleyici belgelerdir. 

Bir kuruluşun, ürün belgelerinin tüm ürün yelpazesinde doğru ve tutarlı olmasını sağlamak için köklü ve test edilmiş bir protokole sahip olması gerekir. 

İyi, kötü ve çirkin ile çalışmak 

joaquimmoral_1-1757674185575.png

Uzun yıllardır CAD tasarımcısı olarak çok sayıda CAD çizimini inceledim ve düzenledim. Kaliteli bir belge ile iyileştirilmesi gereken bir belgeyi nasıl tanımlayacağımı çabucak öğrendim. 

Bir işletme büyüdükçe müşteri tabanı da genişler. Potansiyel yeni müşteriler genellikle bir kuruluşla iş yapmadan önce mevcut müşterilerle iletişime geçer. Şirketin mevcut müşteriler nezdindeki itibarı, potansiyel bir yeni müşteriyi çekebilir veya itebilir. 

Bir ürünün genellikle gözden kaçan bir yönü, destekleyici belgeleridir. Bu, müşteri başarısının anahtarıdır. Bir müşterinin bakım departmanı, bir ürünle birlikte verilen belgelere güvenmek zorundadır. Belgeler yanlışsa, hataların meydana gelme olasılığı vardır ve bir görevi tamamlamak için ek süre gerekebilir. Bu, söz konusu müşteri için sorunları karmaşıklaştıracak ve üretkenliklerini azaltacaktır. Bu küçük bir ayrıntı gibi görünebilir, ancak daha büyük bir sorun haline gelebilir (ve çoğu zaman gelir). 

Şeytan ayrıntıda gizlidir 

Bir ürünün sevkiyatını etkileyen "gerçek" son tarihler ve sorunlar olduğunda dokümantasyon endişelerine yüksek öncelik verilmesi düşünülmeyebilir. Elbette, belgeleri ve kırmızı çizgileri ürünü gönderecek kadar iyi temizleyebilirsiniz. Dar bir zaman diliminde birden fazla olay gerçekleştiğinde ne olur? Bir müşteri sizi zorlarken göz önünde bulundurulması gereken son şey çizimlerin kalitesidir. Yönetim, öncelikli olarak zaman çizelgelerini göndermenizi ve karşılamanızı istiyor. Daha sonra müşteriyi faturalandırabilir ve işi kitaplara alabilirler. 

Önceki işverenlerle yukarıda açıklanan ortamda çalıştım. O zamanlar, gönderilecek çok sayıda ürün ve çok sıkı bir program olduğu için işlevsel görevlerim yalnızca CAD tasarımını içeriyordu. O sırada yöneticimle dile getirilen en büyük bir endişe, eski tasarım belgelerini yeniden kullanmaktı. Bir kez yapılan kötü CAD işi kötüdür; yeniden kullanmak, daha da kötüsü. 

Standartlar konusu gündeme geldiğinde, bu tür konuları araştırmaya gerek olmadığı söylendi. Sıkı bir programla aynı müşteriye on makine gönderme ve haftada altmış saat çalışma sürecindeydik. Uzun zaman önce düzeltilmesi gereken on farklı CAD çalışma stili ve birçok yanlışlık buldum. 

Standartların oluşturulmamasının sonucu 

joaquimmoral_2-1757674185576.png

On makinenin tümünü sevk ettik ve faturalandırdık ve yönetim planlandığı gibi hedeflerine ulaştı. Biraz zaman geçtiğinde, müdürüme standartlar hakkında tekrar yaklaştım. Konuyu araştırmak için bir olasılık olduğunu söyledi. Biraz zaman ayırdım ve hangi protokollerin ve politikaların yürürlükte olduğunu araştırdım. İyi bir başlangıç olarak gösterebileceğim hiçbir şey yoktu. 

Bulgularımı sunduğumda, değerlendirilmek üzere fasulye tezgahlarına götürdü. Mücadeleye dalmaya hazırdım. Standartlar ve protokoller geliştirme süreci (ve genellikle bugün hala) genel gider olarak kabul edildi. 

Görevim genel gider olarak kabul edileceğinden, bu çabalarımı durdurdu, çünkü genel gider para kazandırmadı. Ne kadar çok yedek veriye sahip olursam olayım ya da vaka çalışmalarım, hiç kimse görevi haklı görmedi. Gelecek tasarımlarla çalışmak için eski verileri ve yanlış CAD verilerini kullanmaya geri döndüm. 

Birkaç yıl ileri sarın ve yeni yönetim kuruldu. Bazı protokol ve standart CAD tasarım prosedürleri oluşturma çabası vardı. Bununla birlikte, yaklaşım en az on kişinin dahil olduğu komite tabanlıydı. Bazı ilerlemeler oldu; Hedefler ve gerçek kilometre taşları belirlemeye çalıştık. Çaba, dahil olan kişi sayısı ve kilometre taşlarını ve hedefleri belirleme tercihleri nedeniyle başarısız oldu. Nasıl ilerleneceğine dair net bir tanım oluşturulmadı. 

Başa döndük ve ondan fazla yönetim düzeyindeki insan için çok pahalı genel giderler talep ettik. Çoğu kuruluşun durduğu yer burasıdır. Standart veya protokol yok ve hala aynı sonuçlarla her zaman olduğu gibi çalışıyorlar. 

Sonuç 

Çabalarımızın sonucu tahmin edilebilirdi. Konuyla ilgili herhangi bir ilerleme kaydedilmedi. Yönetim, başarısız çabanın maliyetini gördüğünde, önceki çabalara dayanarak başarısız olarak kabul edilen standartların geliştirilmesini sürdürmek için daha fazla çabayı durdurdular. 

Yanlış, eski verilerin kullanımı departman için norm olmaya devam etti. Grubun CAD maymunu olduğum için endişelerim göz ardı edildi. 

Mevcut bir müşteri için tekrar bir makine tasarımı alacağımda, genellikle eski bir işten kalan eski verileri kullanırdım. Eski bir işin yeniden yayınlanmasından bekleneceği gibi küçük güncellemeler ve değişiklikler olacaktır. "Küçük" de olsa değişiklikler, kötü oluşturulmuş çizimler nedeniyle zaman alıyordu. Bu sık sık olduğu için, mevcut verileri yeniden kullanmanın ve bunu yapmanın neden bu kadar uzun sürdüğü konusunda sorgulandım. CAD kullanıcısı olmayan kişiler, görevleri olmadığı için bir çizim üzerinde çalışmanın inceliklerini görmezler. Genelde gerekli olan minimum işi yapardım ve başka bir şey yapmazdım. 

Yeni bir projeye başladığımda eski verileri de temel almam gerekecekti çünkü yeni çalışma hiçbir zaman belgeleri temizlemek için zaman içermiyordu. 

Birçok yeniden yapılanmadan sonra, standartlar veya protokoller için hiçbir zorlama olmadan hala aynı yerdeydik. 

İleriye giden yol 

joaquimmoral_3-1757674185576.png

Bahse girerim ki şirket hala dokümantasyonu için standartlardan veya yerleşik protokollerden yoksundur. İleriye dönük büyüme ve başarılı iş büyümesi için bu durumun değişmesi gerekecek. Sektör koşulları değişti ve işletmelerin rekabetçi kalabilmek için kolaylaştırılmış politikalar geliştirmesi gerekiyor. 

CAD operatörleri ekleneceği veya başka pozisyonlara geçeceği için bu yaşayan bir süreç olmalıdır, bu nedenle görev gereksinimlerinin bu değişiklikleri desteklemesi gerekecektir. 

Çoğu zaman, "ekip kavramı" denendikten ve başarısız olduktan sonra, ilgili zaman ve masraf nedeniyle görev terk edilir. Yönetime satmaya çalıştığınız herhangi bir sürecin sağlam bir desteğe sahip olması gerekir. Yatırım getirisi, fasulye sayıcılarının ve yönetimin önemsediği şeyin yanı sıra uygulamadan görünür sonuçların elde edilmesine kadar geçen süre olacaktır. 

Yönetim, müşterileri için satılabilir bir varlık olarak kuruluş içinde tutarlı bir şekilde oluşturulan kaliteli belgelere yatırım yapmanın değerini görmelidir. Bazı kuruluşlar bu noktayı kanıtlamak diğerlerinden daha kolay olacaktır. Kurumsal zihniyetle ilgili araştırmanızı erkenden yapın ve saldırınızı yönetimin ilgisini çeken noktalara göre planlayın. 

Sağlam bir planınız olsun, anında değiştirmeye hazır olun ve her şeyi, hatta önemsiz görünebilecek ayrıntıları bile belgeleyin (süreçteki birileri için). Bu saldırı planıyla, başarılı olma şansınız çok daha yüksektir. 

Nihai düşünceler 

Prosedürel değişiklikler veya politika değişiklikleri konusunda kurumsal satış yapmak her zaman zorlu bir iştir. Araştırmanızı erkenden yapın ve zorlamaya devam edin! 

Not: Bu makale İngilizce olarak yazılmış ve yayınlanmıştır ve orijinalinin çevrilmiş bir versiyonudur burada.