- Yeni Olarak İşaretle
- Sık Kullanılan
- Takip Et
- Sessize al
- RSS Akışını Takip Et
- Vurgula
- Yazdır
- Bildir
Merhabalar,
Fusion 360 öğrenci versiyonu kullanıyorum ve üzerinde çalıştığım projede bazı aksaklıklar yaşıyorum. Simülasyonlarım fail olduğu için projede devam edemiyorum, incelemek ve öneri vermek isteyenler için bıraktığım linkten projemi indirebilirsiniz.
Projede kapak açılmış halde, kapağa ortalama 15 kişinin ağırlığı gelecek, constrain olarak pistonu duvara bağlayan levhalar. Diğer cisimler birbiri ile etkileşim halinde.
Sorunlar;
+ Bolt connection kullandığımda simülasyonum fail oluyor, simülasyonda parçalarım ayrı ayrı ancak birleştirip tek bir rijit cisim halinde simüle etmek istemiyorum, çünkü dokunan alanlardaki yük binmesini görerek gerekli bölgelerde güçlendirme yapmam gerekli.
+ Adjusted görüntülemede displacement sadece görünümündeki yamulmayı arttırmasına rağmen binen yükü ve bükülen uzunluğu değer olarak değiştirmiyor. Ben kademeli olarak yükün katlanmış değerlerindeki değişen displacement, stress ve safety factor incelemek istiyorum.
+Rigid body connector de sıkıntı var, bu constrain özelliğini parçalar arasında nasıl kullanmalıyım?
+ Materyallerde sıkıntı yok, ahşap olan kısımlarda yakın yoğunluktaki benzer malzeme seçebilirim.
+ Simülasyon sonunda grafik veya tablo oluşturabilir miyim, bu konuda help kısmında bir yazı bulamadım.
Çözdürmek için izlemem gereken yolu ve önerilerinizi bekliyorum.
Konu başlığı daha anlaşılır olması için @Olcay.Kuk tarafından düzenlendi. Önceki başlık "Karmaşık Statik Simülasyon"
Saygılarımla,
Batuhan Demiral.
Çözüldü! Çözüme gidin.