Fusion – Türkçe
Autodesk Fusion (eski adıyla Fusion 360) Forumlarına Hoş geldiniz. Deneyimlerinizi paylaşın, sorular sorun ve popüler Fusion konularını keşfedin.
iptal
Sunun için bulunan sonuçlar gösteriliyor: 
Göster  sadece  | Bunun yerine şunu ara: 
Şunu mu demek istediniz? 

Fusion 360 Karmaşık Statik Simülasyon

2 YANIT 2
ÇÖZÜLDÜ
Yanıtla
Mesaj 1 / 3
BatuhanDemiral
576 Görüntüleme, 2 Yanıt

Fusion 360 Karmaşık Statik Simülasyon

Merhabalar,

 

Fusion 360 öğrenci versiyonu kullanıyorum ve üzerinde çalıştığım projede bazı aksaklıklar yaşıyorum. Simülasyonlarım fail olduğu için projede devam edemiyorum, incelemek ve öneri vermek isteyenler için bıraktığım linkten projemi indirebilirsiniz.

 

Projede kapak açılmış halde, kapağa ortalama 15 kişinin ağırlığı gelecek, constrain olarak pistonu duvara bağlayan levhalar. Diğer cisimler birbiri ile etkileşim halinde.

 

https://a360.co/3sBDzVc

Ekran görüntüsü 2022-02-15 114126.jpg


Sorunlar;

+ Bolt connection kullandığımda simülasyonum fail oluyor, simülasyonda parçalarım ayrı ayrı ancak birleştirip tek bir rijit cisim halinde simüle etmek istemiyorum, çünkü dokunan alanlardaki yük binmesini görerek gerekli bölgelerde güçlendirme yapmam gerekli.

+ Adjusted görüntülemede displacement sadece görünümündeki yamulmayı arttırmasına rağmen binen yükü ve bükülen uzunluğu değer olarak değiştirmiyor. Ben kademeli olarak yükün katlanmış değerlerindeki değişen displacement, stress ve safety factor incelemek istiyorum.

+Rigid body connector de sıkıntı var, bu constrain özelliğini parçalar arasında nasıl kullanmalıyım?

+ Materyallerde sıkıntı yok, ahşap olan kısımlarda yakın yoğunluktaki benzer malzeme seçebilirim.

+ Simülasyon sonunda grafik veya tablo oluşturabilir miyim, bu konuda help kısmında bir yazı bulamadım.

 

Çözdürmek için izlemem gereken yolu ve önerilerinizi bekliyorum.

 

@BatuhanDemiral,

Konu başlığı daha anlaşılır olması için @Olcay.Kuk tarafından düzenlendi. Önceki başlık "Karmaşık Statik Simülasyon"

 

Saygılarımla,

Batuhan Demiral.

2 YANIT 2
Mesaj 2 / 3

Merhaba @BatuhanDemiral 

 

Modeli biraz inceledim ve önerilerim aşağıdakiler gibi olur;

 

  • Modelde çok sayıda girişim bulunmakta, analizin fail olmasının temel nedeni de bence budur. Simulation arayüzünden "Simplify" arayüzüne geçerek, "Interference" komutuyla hangi parçalar arasında girişim olduğunu görebilirsiniz. Aynı yerden girişim olan parçayı diğer parçadan çıkartarak problemi ortadan kaldırabilirsiniz ama bu ölçülerin farklı olmasına neden olacaktır. Design arayüzünde deliklerin çaplarını kontrol etmenizde fayda var.
  • Design arayüzünde thread eklerken "Modeled" yapmayın. Bu analizde extra mesh ve extra zaman kaybı demektir. 
  • Bolt connector fail olmasının da sebebinin thread'in modeled olmasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Bolt connector tanımlarken çap ve uzunluk değerlerinde girişim olmaması için dikkat etmenizi tavsiye ederim.
  • Rigit body konusunda ben de daha önce problem yaşamıştım, o yüzden diğer komutlarla da istediğimi yapabildiğim için kullanmamaya karar verdim 🙂
  • Adjusted görüntüleme asıl amacı, çok küçük deformasyonların gözden kaçmaması için abartılı şekilde göstermesidir. Yani görüntüyü büyütünce uygulanan yük azalıp artmaz. 
  • Analiz sonuçlarında "Report" alabilirsiniz, bu statik analiz olduğu için sadece max ve min gerilme vb. değerlerin olduğu rapor alabilirsiniz. Grafiklerin olduğu ve mekanizmanın hareketi esnasında maruz kaldığı yükleri öğrenmek için "event simulation" yapmanız gerekmektedir. 
  • Analizde "Automatic Contacts" uyguladığınızda F360 bütün temas bölgelerini "Bonded" yani yapıştırılmış olarak belirler. Bu hemen hemen ayrı parçaları tek parça gibi analiz etmek ile aynıdır. Kaymasını ve ayrı olmasını istediğiniz temas yüzeylerini kendiniz değiştirmelisiniz. Aşağıdaki komutu başlattığınızda ve değiştirmek istediğiniz seçeneğe tıkladığınızda model üzerinde de nereyi seçtiğinizi "highlight" yapar, böyle anlaması daha kolay olur.

2022-02-15 171800.png

  • Aldığınız hata raporunu da burada paylaşabilirseniz, sebebi konusunda belki daha detaylı yardımcı olabiliriz.

Umarım faydalı olur.

 

İyi çalışmalar,

Bazar Tuvakov

 

Mesaj 3 / 3

Cevabınız için teşekkürler,

 

Simplify kısmında gerekli düzenlemeleri yaptıktan ve body leri iç içe geçmiş parçaları düzenledikten ve gereksiz parçaları çıkardıktan sonra simulasyon çözüldü.

 

Cloud da 2 saat civarı bir sürede çözdü. Mesh ayarını inceltmeden mesh size per part ile ayrı statik simülasyon yaptım ancak fail verdi. Muhtemelen küçülen mesh parçaları ince cisim köşelerinde trigonel hatalar yaptı, belki mesh ayarlarında köşelere mesh yoğunluğu çekerek düzeltilebilir ama bu sonuç benim için yeterli.

 

Saygılarımla,

Batuhan Demiral.

Aradığınızı bulamadınız mı? Topluluğa sorun veya bilgilerinizi paylaşın.

Soru Sor  

Autodesk Design & Make Report