I have very bad expirience with scan-mesh and conversion into solid body, when we talking about plastic mold parts.
Few years ago i got six parts with complex shapes. In first look, i thought that i can not draw this and I took pieces on university and scan on Faro arm. I paid more than 200 euro for nothing, completly unusable models for split/mold.
I sat in my chair, took few days and drew my parts and make the mold tools. One of the best jobs in my company, over the million parts produced, each one.
Today, lot of my private jobs are spare parts for heavy machines (excavators, loaders, trucks,...) engaged in highway construction - i am not using scan, I dimension and draw all the parts.
One can always expect some anomaly on the scanned piece.
bolji život 92 - mislim da ti je bolja opcija uzeti šubler, lagano to dimenzionisati i nacrtati, jer se ne radi o dijelu visoke kompleksnosti. Ili nekom daš da to nacrta, ako si početnik - 15tak minuta posla ko je iole nešto crtuljao u životu. Teško da ćeš sa skeniranim dijelom uspjeti, jer imam silu negativnih iskustava sa tim načinom pokušaja produkcije. Pogotovo ako trebaš ubadati neke odnose i tolerancije, tu imas silu nekog prepravljanja. Jedino ako nije pretjerano bitno, vjerovatno će ti pomoći. A mislim da nije baš da nije bitno.
Sorry for writing in my native language.