Тести Clash Detective з використанням пошукових наборів (Search Sets)... Навіщо робити це складніше, ніж потрібно.

Office-Montreal-5972.jpg

Примітка: Ця стаття написана й опублікована англійською мовою та є перекладеною версією оригіналу, опублікованого тут.

Припускаючи, що ви читали мій попередній блог про створення наборів пошуку, у вас вже має бути кілька готових наборів. У моєму випадку у мене створено понад 85 +/- наборів пошуку, кожен набір фокусується на окремому предметі, з яким ми хочемо зіткнутися. Після створення я створив папки та розділив налаштування за дисциплінами для полегшення ідентифікації та сортування. Picture 1.jpg

Picture 2.jpg

Після створення наборів їх можна зберегти у форматі XML. Потім XML-файл можна завантажити в інші проекти для використання. В окремій моделі Navisworks використовуйте Імпорт пошукових наборів…, щоб імпортувати збережений список наборів.  

Зі збереженими наборами пошуку, завантаженими в проект, їх можна використовувати в Clash Detective для створення тестів. Почніть з того, що відкрийте Clash Detective зі стрічки Home. У вікні натисніть кнопку Додати тест. Буде додано новий тест, який можна назвати відповідно до того, за що ви тестуєте. Я рекомендую вказувати позначення дисципліни, за яким слідують набори A і B, проти яких ви тестуєте. (наприклад, A – Стіни vs Обладнання)

Picture 3.jpg

Це увімкне вікна Вибір A та B на вкладці Вибір. Встановіть для обох вкладок Вибір значення Набори.

Picture 4.jpg

Виберіть Тест, а потім укажіть Набори, які потрібно включити в цей Тест.

Picture 5.jpg

Створюйте додаткові тести та застосовуйте відповідні пошукові набори для розміщення створених тестів.

Робіть стільки тестів, скільки вам подобається. Зараз у моїй бібліотеці близько 150 тестів з використанням понад 80 наборів.

Picture 6.jpg

Picture 7.jpg

Після того, як ви створите всі свої тести, ви можете їх експортувати. Експортований файл буде XML-файлом, який за потреби можна завантажити в інші моделі.

Перш ніж запускати звіт, виберіть Тест і подивіться вниз у нижній частині вікна Вибору. У нижній частині кожного вікна вибору є параметри, за допомогою яких ви можете точно налаштувати те, що включено до тесту на конфлікт. У мене за замовчуванням встановлено Surfaces.

• Поверхонь
  • Лінії
  • Очок
  • Самопересічні елементи
  • Використовувати поточний вибір
  • Вибрати в сюжеті
Picture 8.jpg

У самому низу вікна Clash Test знаходяться Налаштування, які можна застосувати до кожного тесту для уточнення типу тесту (Hard, Hard (conservative), Clearance та Duplicates). Кожен параметр по-різному впливає на те, як вибираються елементи, що зіткнулися. Докладнішу інформацію про ці параметри можна знайти в документації довідки продукту. Для більшості тестів, які я виконую, я залишаю за замовчуванням Hard.

Picture 9.jpg

• Існує також допуск, який можна встановити для кожного тесту. За замовчуванням встановлено значення .0001 Meters. Його можна встановити на будь-який розмір за допомогою опції «Одиниці відображення» в редакторі параметрів. Я завжди змінюю його на дюйми для свого використання і часто встановлюю приблизно 1/32". Це призводить до меншої кількості небажаних зіткнень. Якщо вам потрібна більш висока точність, зменшіть допуск.
  • Опція «Посилання» дозволяє зв'язати ваш тест з TimeLiner (це зовсім інша стаття).
  • Зіткнення композитних об'єктів дозволяє знаходити зіткнення всередині композитного об'єкта.
    • Сімейство дверей, в яке інтегрована рама та фурнітура, або частина обладнання, яка має інтегровані фланці та труби.

Коли ви завершите всі тонкі налаштування, натисніть кнопку Оновити все під пунктом «Тести». Якщо ви хочете запустити лише вибраний тест, натисніть кнопку Запустити тест у нижній частині вікна.

Далі ми обговоримо, як прочитати результат тесту Clash та експортувати звіт для розповсюдження серед інших.