REVİT'TE KOLONLARIN DUVARIN ALTINDA GÖZÜKMESİ

meryem_ayal
Advocate
Advocate

REVİT'TE KOLONLARIN DUVARIN ALTINDA GÖZÜKMESİ

meryem_ayal
Advocate
Advocate

WhatsApp Image 2024-12-26 at 12.48.24.jpeg

WhatsApp Image 2024-12-26 at 10.56.30.jpeg

 BU İKİ PROJEDE DE DUVARLAR KOLONUN İÇİNDEN GEÇİYOR AMA Bİ TANESİNDE KOLON ÜSTTE GÖZÜKÜYOR Bİ TANESİNDE KOLON ALTTA GÖZÜKÜYOR. JOİNLEMEK İSTEMİYORUM DUVARIN KOLONUN İÇİNDEN GEÇMESİNİ İSTİYORUM.BUNU NASIL YAPABİLİRİM?

0 Beğeni
Yanıtla
Soluciones aceptadas (1)
120 Görüntüleme
4 Yanıt
Respuestas (4)

eCy
Collaborator
Collaborator

Kolonlarınızın boyları farklı olabilir mi? Normalde aynı çizimde farklı olmasını beklemeyiz.

Enes Cemil YAĞCI // Mimar
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? İşinize yaradıysa gönderiyi Beğenebilirsiniz.
Sorunuza tatmin edici bir cevap aldınız mı? Aldıysanız ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayın.

EESignature

0 Beğeni

meryem_ayal
Advocate
Advocate

aynı çizim değiller farklı projeler

0 Beğeni

idrisbahadur
Advisor
Advisor
Kabul edilen çözüm

Merhaba @meryem_ayal,

Bilerek iki yapı elemanını çakıştırıp join yapmak istememek, Revit'in olağan iş akışına aykırı bir durum. Böyle irrasyonel durumlarda Annotate tabı altındaki Detail kısmından Masking Region elemanını kullanarak istediğiniz görüntüyü elle çizebilirsiniz.

Alternatif bir metot olarak Cut Profile elemanını da kullanabilirsiniz.

Bunların haricindeki modelleme ve görüntüleme ayarları için, konuyla ilgili tüm model elemanlarının Properties kısmındaki bilgilerini gördükten sonra ancak bilgi verilebilir. Sadece kolon ve duvarın ekran görüntüsü ne yazık ki yeterli değil. Özellikle sizinki gibi irrasyonel bir senaryoda, bu ayarlarla uğraşmak belki de anlamlı değil. Görüntüye özel iki boyutlu elemanlar ile düzenleme yapıp devam etmek en pratik yöntem olabilir.

Kolay gelsin.

İdris Bahadur

EESignature

0 Beğeni

meryem_ayal
Advocate
Advocate

ANLADIM TEŞEKKÜR EDERİM

0 Beğeni