Duyurular
Attention for Customers without Multi-Factor Authentication or Single Sign-On - OTP Verification rolls out April 2025. Read all about it here.

revit merdiven end with riser

meryem_ayal
Advocate

revit merdiven end with riser

meryem_ayal
Advocate
Advocate

meryem_ayal_0-1735208060288.png

merdiveni çizerken end with riser butonu aktif değil çizdikten sonra düzeltebiliyorum sonra merdiven basamak sayım değişiyor. Merdiveni çizerken yapamıyoru muyum

0 Beğeni
Yanıtla
Soluciones aceptadas (3)
461 Görüntüleme
9 Yanıt
Respuestas (9)

recep.eliacik
Advocate
Advocate

Selamlar,

Merdiven komutunu tamamen bitirmeden önce çizdiğiniz merdiven kolunu seçtiğinizde bu seçenekler çıkacaktır. Bu kısımda ayarlarınız yaptıktan sonra Finish Edit Mode butonuna tıklayabilirsiniz.

recepeliacik_0-1735624206885.png

Recep Eliaçık
Artı&Artı Teknoloji Hizmetleri/Civil Engineer

ACPACI
0 Beğeni

meryem_ayal
Advocate
Advocate

bu aşamadayekn basamak sayım değişiyor, ilk başta bunun bu ayarda yapılmasını nerden ayarlabilirim diye soruyorum.

0 Beğeni

idrisbahadur
Advisor
Advisor
Kabul edilen çözüm

Merhaba @meryem_ayal,

Başlığı açarken sorduğunuz sorunun cevabını @recep.eliacik vermiş. Run elemanını ürettikten sonra ancak rıht ile başlama ya da bitirme ayarlarını yapabilirsiniz.

İkinci sorunuz, Run elemanını üretmeden End with Riser ayarını yapabilir miyim şeklindeyse, yine sorunun cevabı aslında aynı. Önce üretip sonradan düzenlemeniz gerekiyor.

Basamak sayısının değiştiğini belirtmişsiniz. Begin ya da End with Riser seçeneklerini değiştirmediğiniz sürece rıht sayılarınız değişmez.

Bunlar aslında basamak ayarı değil. Rıht ayarı. Merdiven kovanıza sığdırabildiğiniz basamak adedinden sonra, sahanlık ve merdiven kolu ilişkilerini kontrol ederken yapacağınız ayarlar bunlar. Bu sebeple özellikle, merdiven gibi çok özel üretilen bir yapı elemanının ayarlarının tümünü, üretmeden önce kontrol edebilme gibi bir seçeneğin olmaması, doğal bir durum diye yorumlayabiliriz. 

Kolay gelsin.

İdris Bahadur

EESignature

Olcay.Kuk
Alumni
Alumni

Merhaba @meryem_ayal 

@idrisbahadur tarafından sunulan son önerinin yararlı olup olmadığını öğrenmek istiyoruz. Lütfen durumunuz hakkında bilgi verir misiniz?

Eğer çözüm önerisi faydalı olduysa, lütfen doğru yanıtı "ÇÖZÜMÜ KABUL ET" olarak işaretleyiniz.

Forumlarımızda çözülen sorularınızı lütfen  ÇÖZÜMÜ KABUL ET  olarak işaretleyin!
Beğendiğiniz mesajları lütfen "BEĞENİ" ile ödüllendirin!

Olcay Kük
Topluluk Yöneticisi

0 Beğeni

recep.eliacik
Advocate
Advocate
Kabul edilen çözüm

@idrisbahadur bey konuyu çok güzel açıklamış aslında, bir de sketch modunda deneyebilirsiniz. O zaman daha merdiven çizerken görünecektir istediğiniz bu ayar.

Recep Eliaçık
Artı&Artı Teknoloji Hizmetleri/Civil Engineer

ACPACI
0 Beğeni

seydauzun
Enthusiast
Enthusiast
Kabul edilen çözüm

Selamlar, oneri vermek acisindan size 2 video gonderiyorum. Bu durumla karsilastiginida planda merdiven cizdiginizde, end of riser a tikladiginizda, artan riser sayisini azaltmak icin okun ucundaki noktayi surukleyerek kolaylikla bu durumu duzeltebilirsiniz. Section videosunda gorebileceginiz sekilde hicbirsey degismeden bu islemi yapabilirsiniz. 

Bunun yani sira sanirim sizin merdiveniniz precast tipi. Precast ta otomatik olarak end with riser secenegi isaretlenmemis olur yani thread ile bitirir. Assembled ya da cast in place tipleri otomatik olarak end with riser secenegiyle beraber gelir. Yani sectiginiz merdiven tipi bu default ayari belirliyor. 

idrisbahadur
Advisor
Advisor

Artboard 1.png

@seydauzun İtiraf edelim hepimiz gizli gizli avrupa yakası dinliyoruz 🙂

İdris Bahadur

EESignature

seydauzun
Enthusiast
Enthusiast

@idrisbahadurBey, inanilmaz guldurdunuz beni sabah sabah. Hic fark etmemisim, simdi fark etmem de cok faydali oldu sirkette rezil olabilirdim 😅😅 Gercekten stresle basa cikmanin yolu benim icin sanirim Avrupa Yakasi😅😅

meryem_ayal
Advocate
Advocate

@seydauzun @idrisbahadur  @recep.eliacik  @Olcay.Kuk  herkese çok teşekkür ederim. 

0 Beğeni