Template birkaç projede gelişiyor. Bir projede görüntüleme/listeleme kısımları diğerinde yükleme cetvelleri gibi.
Artık olayın manuel anlamda bir özelliği kalmadı ancak başlangıç seviyesi için manuel yöntemlerle gitmekte fayda vardır.
Ben olaya Project parametre oluşturmakta başlamıştım. Elektriksel anlamda Proje listesindeki projeleri lokal gruplayarak başlamıştım. Aşağıdaki resme ekledim, görüntüleyebilirsiniz.Bu ilkel düzeyde ve manuel olarak yapılmış hali, Dynamo ile daha kolay.
Forumda project parametrenin nasıl oluşturulduğuna ilişkin konular var, bu konulardan yararlanabilirsiniz.

Sonraki kısımda yükleme cetvelini kendi kullandığımız formata çevirmiştim.
Tabi Dynamo ile birlikte bu iş daha kolay saniyeler içinde sheet bölümlerine kadar otomatik oluşturabiliyorsunuz.
Elektriksel anlamda eksiklikleri çok en basit örneği EMG armatür ve DALI balastlı sistemi ayırt etmek ve tag yapmak zor ve odaklanmak gerekli.Kaldı ki bir obje içine iki tane connector atmak gerekiyor. Bu sadece Dali veya emg için geçerli değil, döşemedeki priz çıkış kutularında hem ups hem şebeke besleme yapacağınızı düşünün, yine aynı sorunla karşılaşıyorsunuz.
Template için öncelikle görüntüleme ayarlarını düzenlemek ile başlayabilirsiniz, Sistem planlarında birbiri ile ilgili olmayan ekipmanları devre dışı bırakıp bunları sistem ismi görüntüleme ayarları olarak kayıt edip template içine gömersiniz. Küçük çaplı projelerde büyük bir olay değil ama büyük bir projelerde ciddi zaman kaybı yaratır. en azından hazırda durmalıdır ki Transfer project standartlarından (başka projeden) çağırabilirsin.
Eksiklik ve kullanım alanlarına ilişkin birkaç bir şey söylemek isterim;
Öncelikle Türk standardı projeye uygun değil, bize yakın olan BS standardında, zaten linye ve kolon hattını bir tek biz çiziyoruz:))
Gerilim düşümlerinin de yalan olduğunu söylemeliyim. Formül anlamında doğru, ancak kablo metrajı olarak doğru metrajı alamıyoruz auto wire yaptığı için. bu olmayınca kısa devre akımlarını da hesaplamak yanlış oluyor. Kısa devre ayrı konu, çünkü üreticilerin kendi yazılımları var ama kendi reklamlarını yapmakta ve en basitinden TMŞ ile AOS şalteri ancak ürün numarasından/serisinden ayırt edebiliyorsunuz.
Zaten Türkiye şartlarında Revitte ancak marka anlamında "no name" bir proje üretebilirsiniz. Markanın baştan belli olduğu projelerde, Proje firmalarının bir önemi kalmıyor.(zaten üretici ürününü satmış oluyor)
Daha umudumu yitirmedim revit ile ilgili hem yurt içi hemde yurt dışı bir çok projede görev aldım. Projeye rapido kalem-amonyak-ozalit döneminde girdiğim için:)) Şuan ki bize sundukları geçmişe nazaran nirvanadır. Bu sebeple elektriksel anlamda o kadar da kötü değil. Çözümleri var ve daha olacak.