Revit & Construction Cloud - Tüm Ürünler - Türkçe
Tüm Revit ve Construction Cloud ürünleri forumlarına hoş geldiniz. Deneyimlerinizi paylaşın, sorular sorun ve popüler Revit ve Construction Cloud ürünleri konularını keşfedin.
iptal
Sunun için bulunan sonuçlar gösteriliyor: 
Göster  sadece  | Bunun yerine şunu ara: 
Şunu mu demek istediniz? 

Revit'e Geçerken...?

4 YANIT 4
ÇÖZÜLDÜ
Yanıtla
Mesaj 1 / 5
Anonymous
570 Görüntüleme, 4 Yanıt

Revit'e Geçerken...?

Merhabalar,

 

Kıbrıs'ta ki mimarlık ofisimizde AutoCAD'ten, Revit'e geçiş yapmak istiyoruz. Ancak kafamıza takılan bazı sorular var. Görünüş ve kesit gösterimlerinde program ne gibi esneklikler sağlamaktadır. Burada çizilen projelerin vizelenmesi için Mimarlar Odası onay gerekmektedir. Odanın da bazı istemiş olduğu gösterim standartları (çizim teknikleri) var. Revit'te çizdiğimiz projenin sunumunu (özellikle kesit ve görünüşlerde) istediğimiz şekilde değiştirebiliyor muyuz? Bu konuda program ne gibi esneklikler sağlamaktadır bunu merak ediyoruz?

Etiketler (4)
4 YANIT 4
Mesaj 2 / 5
ulasdeniz
cevap verdi: Anonymous

Bu o kadar geniş kapsamlı bir soru ki, Cevabı çok kapsamlı olur. Kısaca Siz Revitle ne isterseniz onu yapabilirsiniz. fakat bunlar bilgi ve tecrübe gerektiriyor. Sizin standartlarınıza göre bir şablon hazırlanırsa geçiz süreciniz epeyce kısalacaktır. o yüzden tavsiyem ilk başta bir yerel uzmanla birlikte çalışıp geçiş işlemine hazırlanmanız olur. İyi bir revit kullanıcısı ile birlikte çalışırsanız geçiş süreci rahat olur.  Proje standartlarınızı bilen ve onları uygulayabilecek biri sizin geçiş sürenizi inanılmaz kısaltır. Öteki türlü sıkıtılar yaşarsınız. Revit'in kapsamı çok geniş, ne gibi esneklikleri ve özellikleri var gibi bir soru tek seferde yanıtlanamaz. Kısaca istediğinizi Revit'ten alabilirsiniz.


Ulaş Deniz


Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜM OLARAK KABUL ET" ( "ACCEPT AS SOLUTION" ) seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın.
Beğendiğiniz mesajları lütfen "Övgü Puanı" (KUDO) ile ödüllendirin.
Youtube : https://www.youtube.com/channel/UCkJpVueGScmJvW1RIgqttSg

Mesaj 3 / 5
Anonymous
cevap verdi: ulasdeniz

Yanıtınız için öncelikle teşekkür ederim. Söylediklerinizde çok haklısınız ancak merak ettiğim tam olarak programın sınırları değil aslında. Kesit ve görünüş gibi gösterimlerde tek bir veya birkaç revit şablonu mu var yoksa bu gibi şeylerde kendimiz ince ayarlar yaparak istediğimiz formatta sunum ve gösterimler elde edebilir miyiz? Kıbrıs'ta revit ile çizim yapan veya danışmanlık yapan herhangi bir ofis yok ne yazık ki. Bu sebepten kendi imkanlarımızla artık bir risk alarak böyle bir geçiş yapmayı planlıyoruz. 

Mesaj 4 / 5
ulasdeniz
cevap verdi: Anonymous

Ya işte Revit'te bir sürü yöntem ve yaklaşım var. kesit ve görünüşlerle ilgili bir sürü yol var. şablonlar istediğiniz özelliklere göre değişebiliyor. Şöyle oluyor. bir proje şablonu hazırlanıyor. bir de görünüş şablonları hazırlanıyor. üstüne bir de spesifik durumlar için manuel ayarlar yapılıyor. istediğiniz her neyse en idelini verecek bir yöntem bulunuyor. sizin birden fazla görünüş şablonunuz olabilir. kesitler için ayrı görünüşler için ayrı plan için ayrı vaziyet için ayrı fazlara göre ayrı şablonlarınız olabiliyor. bunların öğrenilip iş yapacak duruma gelinmesi zaman alır. kesinlikle bir danışman gözetiminde hızlıca geçiş yaparsınız. yoksa geçişiniz sancılı olur.

Ulaş Deniz


Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜM OLARAK KABUL ET" ( "ACCEPT AS SOLUTION" ) seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın.
Beğendiğiniz mesajları lütfen "Övgü Puanı" (KUDO) ile ödüllendirin.
Youtube : https://www.youtube.com/channel/UCkJpVueGScmJvW1RIgqttSg

Mesaj 5 / 5
Anonymous
cevap verdi: ulasdeniz

Anlaşıldı, çok teşekkürler ve iyi çalışmalar..

Aradığınızı bulamadınız mı? Topluluğa sorun veya bilgilerinizi paylaşın.

Soru Sor  

Autodesk Design & Make Report