Revit & Construction Cloud - Tüm Ürünler - Türkçe
Tüm Revit ve Construction Cloud ürünleri forumlarına hoş geldiniz. Deneyimlerinizi paylaşın, sorular sorun ve popüler Revit ve Construction Cloud ürünleri konularını keşfedin.
iptal
Sunun için bulunan sonuçlar gösteriliyor: 
Göster  sadece  | Bunun yerine şunu ara: 
Şunu mu demek istediniz? 

Revit Area Type Ekleme

6 YANIT 6
ÇÖZÜLDÜ
Yanıtla
Mesaj 1 / 7
Muhammed_Karademir
604 Görüntüleme, 6 Yanıt

Revit Area Type Ekleme

Alan hesaplamarda room da bulunan department parametresinin bir farklı olarak Area Plandan New Area Schemes yaptım fakat hala net(Rentablede) inşaat alanı olarak ifade edilen parametlerin altında kendi other parametresi yer almakta mevcut parametreyi kaldırmak mümkün değilse bile subcategory olarak kendi özel nitelikleri eklemek istiyorum bu mümküğn müdür?

 resim_2022-07-15_113722116.png

Etiketler (1)
Etiketler (2)
6 YANIT 6
Mesaj 2 / 7
eCy
Collaborator
cevap verdi: Muhammed_Karademir

Merhabalar,

Sonuç üründe ne yapmak istediğinizi tam anlayamadım ama bir kaç çözüm yazacağım, umarım yararlı olur;

-Sonradan eklenmiş bir parametreyi kaldırmak isterseniz (ki buradaki Other altındaki parametreniz muhtemelen Project Parameter) Manage kısmına gelip Project Parameters derseniz listede adını bulup Remove edebilirsiniz.

Bu arada bu parametrenin orada bulunmasının kimseye zararı olacağını sanmam sadece karşısındaki değeri silip boş bırakırsanız, usul usul orada öyle duracaktır. Özeten neden kaldırmak istediğinizi açıklayabilir misiniz?

Diğer bir bahsettiğiniz konu ise parametre ekleme; bunu da yine Manage sekmesi altından Project Paramater kısmından ayarlıyoruz, sağ taraftan ise bu parametreyi hangi elemanlarda görmek istediğinizi seçeceksiniz yani bu durumda Area olacaktır. Oluşturduğunuz isim ve hangi başlıkta, birimde ayarlarını yaptıktan sonra Arealarınızın içerisinde istediğiniz kadar öznitelik oluşturup değerlerinizi tanımlayabilirsiniz. 

Aşağıya nereden eklendiğiyle alakalı bir görsel bırakayim, anlaşılması kolay olsun;

 
 

eCy_2-1657879149591.png

 

 

Enes Cemil YAĞCI // Mimar
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? İşinize yaradıysa gönderiyi Beğenebilirsiniz.
Sorunuza tatmin edici bir cevap aldınız mı? Aldıysanız ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayın.

EESignature

Mesaj 3 / 7
Muhammed_Karademir
cevap verdi: eCy

Proje templateini tekrardan revize ediyorum. Fazladan olması bir şey değil kullanmayacağım parametlerin şablonumda bulunması yerine kendi standartlarımla revize etmek istiyorum. Kendim bir parametre eklemek istemiyorum. Mevcut parametleri revize etmeye çalışıyorum. Mevcutta Other parametresi eklenilmiş şekilde projeyi callobrate paylaştığımda bir başkasının ordaki standart parameteryi kullanmasını istemediğimden dolayı mevcutu değştirmek istedim.
Mesaj 4 / 7

Merhaba @Muhammed_Karademir,

 

Normal şartlar altında, bir son kullanıcı olarak, Revit'in her bir bileşen için kendiliğinden gömülü olarak gelen parametrelerini tekrar adlandıramazsınız ve kategorilerini değiştiremezsiniz. Area'lar için Area Type parametresi de böyle bir parametredir. Bir tür sistem parametresidir.

 

Ancak yeni eklediğiniz parametreleri Manage tab'ı altında ilgili parametre bölümlerinde bulup düzenleyebilirsiniz.

 

Kolay gelsin.

İdris Bahadur

EESignature

Mesaj 5 / 7

merhaba  @Muhammed_Karademir 

ek olarak yeniden proje template  yapmaktan bahsettiğiniz için  genelde parametre ekleme veya mevcut parametreleri düzenlemek istediğim de   Diroots eklentisini kullanıyorum. Hem değiştirip / değiştiremeyeceğim parametreleri de gösteriyor. 🙂

 

https://diroots.com/revit-plugins/manage-revit-parameters-in-projects-and-families-with-paramanager/

videolarını izleyip incelemeniz de yarar var gibi.

kolay gelsin.

 

Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜM OLARAK KABUL ET" ( "ACCEPT AS SOLUTION" ) seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın.
Beğendiğiniz mesajları lütfen "Övgü Puanı" (KUDO) ile ödüllendirin.



Ceyhun HÜRCAN
BIM MEP Consultant
http://ceyhunhurcan.com
Facebook | Twitter | Linkedin


Mesaj 6 / 7

Sabit parametleri degisteremedigimi biliyordum fakat other panelinde oldugu icin belki boyle bir durum vardir diye sormak istedim. Yardimlariniz icin tesekkurler.
Mesaj 7 / 7

Tekrardan yardimci oldugunuz ve fikir paylastiginiz icin tesekkurler.
Iyi calismalar.

Aradığınızı bulamadınız mı? Topluluğa sorun veya bilgilerinizi paylaşın.

Soru Sor  

Autodesk Design & Make Report