Revit & Construction Cloud - Tüm Ürünler - Türkçe
Tüm Revit ve Construction Cloud ürünleri forumlarına hoş geldiniz. Deneyimlerinizi paylaşın, sorular sorun ve popüler Revit ve Construction Cloud ürünleri konularını keşfedin.
iptal
Sunun için bulunan sonuçlar gösteriliyor: 
Göster  sadece  | Bunun yerine şunu ara: 
Şunu mu demek istediniz? 

pattern çizgi kalınlığı

6 YANIT 6
ÇÖZÜLDÜ
Yanıtla
Mesaj 1 / 7
Anonymous
4798 Görüntüleme, 6 Yanıt

pattern çizgi kalınlığı

Duvarın içine atadığım taramanın kalınlığını nereden değişebiliyorum ?

yan tarafa Annotate > Region dan atadığım taramanın çizigi kalınlığını değiştirebiliyorum, ama duvar döşeme kolon gibi objelerin materyallerindeki taramanın kalınlığını nasıl değişeceğimi bulamadım...

Ekran Alıntı1ı.PNG

6 YANIT 6
Mesaj 2 / 7
Anonymous
cevap verdi: Anonymous

Merhabalar,

Bu güzel sorunuz için teşekkür ederim. Öncelikle konunun yanıtını yazmadan önce Revit in mimari modelleme ve teknik resim konusunda Autocad mantığı ile karıştırmaması gerektiğini söylemek istiyorum. Dikkat ediniz paylaştığınız projenin ölçeği 1/50 ve mimari teknik resimde Revit tarama cizgi kalınlıklıklarını aşağıda paylaştığım resim örneklerindede gördüğümüz gibi ölçeklendirmeye göre otomatik olarak değiştiriyor. Aşağıdaki görsellerde sol tarafta yer alan ölçek 1/200'ken tarama cizgileri daha kalın, 1/100'ken otomatik olarak daha ince gözüküyor. ( Birde tasarım içerisinde View> Thin Lines özelliğinin açık olup olmamasını kontrol etmenizi öneririm. ( Klavye klayolu 'tl' )

 

 

1.png100_1.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revit hanesinde taramalar ile ilgili yapabildiğimiz birçok değişiklik mevcuttur. Tarama yaparken Revit parametriksel olarak otomatik bir şekilde kullanmış olduğunuz mimari nesnenin içerisine edit type ile giriş yaptıktan sonra pattern bölümünde bu nesne için hangi taramayı kullanmak istediğinizi seçmeniz gerekmektedir. 

 

View> Visibility Graphic 

 

3.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Açılan pencerede döşemeler (Floor) ile ilgili taramaların revizyonları ile ilgili neler yapabileceğimize göz atalım. ( Floor>Pattern>Override>Fill Pattern Graphics>... )

 

4.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revit hanesinde mevcut taramalar aktif pencerede mevcut halde yer alıyor. Yeni bir tip oluşturmak istiyorsak kesinlikle Dublicate butonunu kullanmamız gerekiyor. Var olan tipte bir değişiklik yapmak istiyorsak Edit seçeneğine tıklamamız yeterli.

 

5.png

 

Açılan pencerede tarama tipimizle ilgili izin verilen değişiklikler mevcut.  Line angle ( çizgi açısı) Line spacing ( çizgi ara boşlukları ) vs. Fakat benim anlatmak istediğim konu aşağıda ki açılan pencerede belirttiğim Custom seçeneği..

 

6.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gördüğümüz gibi import seçeneği ile .pat formatındaki her tarama tipini Revit içerisine çağırmak ve kullanmak mevcut. Autocad üzerinden tarama tipi oluşturup Revit içerisinde kullanabilirsiniz. Fakat her zaman söylediğim gibi Revit uluslarası Cad standartlarına uygun bir yazılım olduğu için gönül rahatlığı ile tasarım yapabilirsiniz J

 

 

Mesaj 3 / 7
Anonymous
cevap verdi: Anonymous

Evet, bahsettiğiniz konuyu anlıyorum, patern oluşturma ve patern import etme kısımları da gayet açıklayıcı. Ancak ölçeğe göre revitin hangi kalınlığı kullandığını sayısal olarak nereden görebiliyorum? çünkü duvarımın kalınlığı ile içindeki patternin kalınlığı aynı oluca, çizgili pattern, solid gibi gözüküyor. Belkide 1/50 ölçekte taramanın 1/25 ölçek kalınlığını kullanmasını sağlayabilirim ? 

 

Örnekte, Region ile yaptığım taramayı seçerek, Edit Type ile tarama kalınlığını değişebiliyorum,

1.PNG2.PNG3.PNG

 

ama aynısı için duvarımın edit type'ına giriyorum, materyal ve tarama sayfasına kadar ilerliyorum, kalınlık için girebileceğim sayısal bir değer yok, aynı şekilde VV ( visibilty ) ayarından wall cut line seçeneklerinde ise pattern kalınlığı diye bir durum söz konusu değil ? Sorunumu tam olarak anlatabildim umarım

4.PNG5.PNG

Mesaj 4 / 7
Anonymous
cevap verdi: Anonymous

Merhaba. 

-Sorunuz ile ilgili olarak TEMPLATE önemini ortaya atmış durumdasınız. Her kullanıcının kendisine göre kalem ayarlamaları olması gerekir.

- Revitte kalem ayarlamaları 1 den başlayıp 16 ya kadar farklı ölçeklerde farklı kalınlıklarda kalem ayarları vardır.

-Siz bu tüm ayarlamaları projeye başlamadan önce ŞABLON olarak yani TEMPLATE ayarlayın.

- Avan mimari için 1/100 - Ruhsat için mimari proje ölçeği 1/50 dir.  tabiki bunları zaten biliyorsunuzda konu anlaşılması adına yazdım.

 

-Sorunuzun çözümü içinde kalem ayarlarında Ölçek: 1/50 için line weight kısmından kalem ayarlama değeri 1 numarasındaki kalem kalınlığını 0.0250 olarak değiştirin bu ayar sizin sıkıntı yaşamış olduğunuz cut pattern kısmını etkilemekte. zaten 0.0250 biriminden daha düşük ayarda yok zaten. bu ayarlamayı yaptığınızda projenizin her aşamasını göz önünde bulundurup etki alanları her nereye yansıyor ise hemen müdahale ediniz ve kendinize yada firmanıza göre TEMPLATE oluşturunuz. TEMPLATE dosyanızında yedeğini alınız.

Ekte de paylaşmış olduğum dosyadan yapmış olduğumun etkileşimi kolon kiriş ve duvar üzerinden gösterdim. kolay gelsin.

 

- ayrıca revit içerisinde sizin bahsettiğiniz arama çalışmalarınız olumsuz sonuçlanacaktır. bu yöntemi kullanmanız gerekir. 

 

YAPMAK İSTEDİĞİNİZ DURUM... 

 

 

kalem ayarları için cevap.png

Mesaj 5 / 7
Anonymous
cevap verdi: Anonymous

Merhaba, 

 

teşekkür ederim yönlendirmeniz için, tam olarak istediğim buydu, kolay gelsin.

Mesaj 6 / 7
hüseyinelmas
cevap verdi: Anonymous

Dediklerinizi uyguladım ve yapabildim.Ama bu kolon üzerindeki tarama kalınlığının line weight kısmındaki 1 numaraya bağlı olduğu bilgisini revit tutoriallarda da bile bulamadım.Bu bilginin mantığını açıklayabilirimisiniz.Anlamak ve ezber yapmamak için soruyorum.Teşekkür ederim.

Mesaj 7 / 7
meryem_ayal
cevap verdi: Anonymous

Merhaba,
Ben de line weight kısmından kalem ayarlama değeri 1 numarasındaki kalem kalınlığını 0.0250 olarak değişdim fakat herhangi bir farklılık olmadı.

Aradığınızı bulamadınız mı? Topluluğa sorun veya bilgilerinizi paylaşın.

Soru Sor  

Autodesk Design & Make Report