Revit & Construction Cloud - Tüm Ürünler - Türkçe
Tüm Revit ve Construction Cloud ürünleri forumlarına hoş geldiniz. Deneyimlerinizi paylaşın, sorular sorun ve popüler Revit ve Construction Cloud ürünleri konularını keşfedin.
iptal
Sunun için bulunan sonuçlar gösteriliyor: 
Göster  sadece  | Bunun yerine şunu ara: 
Şunu mu demek istediniz? 

panel familysi

4 YANIT 4
ÇÖZÜLDÜ
Yanıtla
Mesaj 1 / 5
krozturk
533 Görüntüleme, 4 Yanıt

panel familysi

Merhaba, sandwich panel yapmak için kullandığım family dosyasını projeye attığım zaman gridleri empty yaparak pencere boşluğu açmama izin vermiyor.Reference planeleri kullanmam ve köşeleri kilitlememe rağmen panel grid oluşturduğumda kayıyor dolayısıyla sechedule da yanlış parametreler çıkıyor.

Dosyayı ekte bulabilirsiniz,teşekkürler...

@borakin1 

 

4 YANIT 4
Mesaj 2 / 5
borakin1
cevap verdi: krozturk

Merhaba paneli üretirken parametrelere bağlamışsınız.  Belki panel familysi üretim tarzını değiştirmeniz gerekebilir, (ekran görüntüsü ekledim) normalde paneller ile bina tasarımı yaparken ben serbest bir tasarım gerçekleştirmeyi tercih ediyorum.

Daha sonrasında architecture → (build panel) curtain grid → one segment ile pencere sınırlarını işaretleyerek pencere üretebilirisiniz.

 

Pencere boşluğu açma kısmı biraz zor olabilir görselleri ekledim. Çözemezseniz screencast atabilrim.

 

 

Screenshot_4.png

 

 

Screenshot_5.png

 

 

Screenshot_6.png

 

Screenshot_7.png

 

 

Screenshot_8.png

 

Screenshot_9.png

 

Revit dosyasının versiyonu 2021'dir.

EESignature

Bora AKIN
Mimar
Twitter | LinkedIn

Verilen cevap sizin için çözüm mü? Eğer çözüm ise  ÇÖZÜMÜ KABUL ET  veya BEĞEN Kudos.jpg butonu ile ödüllendire bilirsiniz.

Mesaj 3 / 5
krozturk
cevap verdi: borakin1

Merhaba,geridönüşünüz için teşekkür ederim.

Sanırım kaçırdığım bir nokta var...One segmentte yatayda grid oluşturduğumda iki girid arası mesafe kadar değil de gridin üstüne yeni bir panel atıyor,boşluk oluşmuyor...

4.png

3.png

2.png

1.png

5.png

     

Mesaj 4 / 5
borakin1
cevap verdi: krozturk

Merhaba
Malesef sıkıntı familyniz 😞 yani family'nin modelleme mantığı.  Siz profillerden modellediğiniz için o profili kesemiyor. Kestiğinde panelin sabit kalması için top kısmına ayarlama (kilitleme) yapmanız gerekli. 

 

Yolldaığınız örnekte yukarıya kayan paneli solid panel ile değiştirirseniz sizin istediğiniz detayda olacaktır. Family'i değiştirmemek isterseniz bu kısım için boş panel belirleyip. Oraya kendiniz bir family yaparak onu koyabilirsiniz. uğraştırır.

 

Örnek olarak sizin family'den çok dikkat etmeden bir model yaptım. Onu inceleye bilirsiniz. Kesimlerde sorun çıkmıyor. Panel devam ediyor veya kesiliyor. Arada devam ediyor gibi göreceğiniz kısımlar dikkatsiz modellememden kaynaklı 🙂 kusura bakmayın. Amacım modelleme mantığındaki çalışma prensibini göstermek.

EESignature

Bora AKIN
Mimar
Twitter | LinkedIn

Verilen cevap sizin için çözüm mü? Eğer çözüm ise  ÇÖZÜMÜ KABUL ET  veya BEĞEN Kudos.jpg butonu ile ödüllendire bilirsiniz.

Mesaj 5 / 5
krozturk
cevap verdi: borakin1

Profesyonel çözümünüz için teşekkür ederim.

Sweep oluştururken profile kullanmanın cut kısmında sıkıntı olacağını tahmin etmemiştim:))

Aradığınızı bulamadınız mı? Topluluğa sorun veya bilgilerinizi paylaşın.

Soru Sor  

Autodesk Design & Make Report