Revit & Construction Cloud - Tüm Ürünler - Türkçe
Tüm Revit ve Construction Cloud ürünleri forumlarına hoş geldiniz. Deneyimlerinizi paylaşın, sorular sorun ve popüler Revit ve Construction Cloud ürünleri konularını keşfedin.
iptal
Sunun için bulunan sonuçlar gösteriliyor: 
Göster  sadece  | Bunun yerine şunu ara: 
Şunu mu demek istediniz? 

Duvar Katman ve Pencere Kör Kasa Birleşimleri

2 YANIT 2
Yanıtla
Mesaj 1 / 3
Anonymous
1270 Görüntüleme, 2 Yanıt

Duvar Katman ve Pencere Kör Kasa Birleşimleri

Merhaba, 

Çok katmanlı bir dış duvar elemanı içine açılan kör kasalı pencere örneğinde, wrap ile katmanları kör kasaya kadar döndürmek istiyorum. Family içerisinde referance plane'lere wall closure ile katmanların döneceği sınırı belirlememe rağmen, kör kasaya saplayamıyorum. Katmanlar duvr hizasında kıvrılarak dönüyor. İstediğim autocad çizim görüntüsünü ve hemen yanına revit family sini koyarak aşağıya ekledim. 

 

Bir başka başlıkta @ulasdeniz @tgoztekin bu konuyu irdelemişlerdi, katmanların kasaya dönen kısmının daha ince olmasını sağlamak icin 8cm lik katmanı 6 ve 2 olarak ayrı ayrı ayarlayıp 6 cm lik olanın wrap'ini kaldırmak gibi bir çözüm sunulmuştu. Kör kasaya saplanma konusu tam netleşmemişti. 

 

Aynı wrap'in hem planda hem de kesitte

üst kör kasaya kadar dönmesini konusunda yardımlarınızı bekliyorum.

Saygılarımla,

 

 

Kör kasa.JPG

 

2 YANIT 2
Mesaj 2 / 3
borakin1
cevap verdi: Anonymous

Merhaba kolay gelsin

Ben autocaddeki görüntünüzü elde edebiliyorum. Pencere family'sinde ve duvarın wrap kısmında kendinize göre ayarlar yapmanız gerekli. 

 

Herhangi bir family kullanarak görünüş elde etmiştim ancak esas olarak family üretirken ayrıca bir kör kasa eklense daha doğru olurdu. Ayrıca wrap kısmının kör kasada bitmesi için kör kasa kalınlığı kaplamalar kalınlığından daha geniş olmalı bunu unutmayınız.

Screenshot_21.pngScreenshot_23.pngScreenshot_24.png

EESignature

Bora AKIN
Mimar
Twitter | LinkedIn

Verilen cevap sizin için çözüm mü? Eğer çözüm ise  ÇÖZÜMÜ KABUL ET  veya BEĞEN Kudos.jpg butonu ile ödüllendire bilirsiniz.

Mesaj 3 / 3
Anonymous
cevap verdi: borakin1

Cevabınız için teşekkür ederim @borakin1 . Gönderdiğiniz family'i incelediğimde görüyorum ki duvar iç kısmına girinti ya da kör kasa yapacak isek masking region ile family içerisinde boşluk açmak gerekiyor. Fakat masking region ile dikdörtgen çizerek boşluk oluşturduğumda duvar da girintileşiyor. Bunu örnek görselde çizdiğim referans plane hizasında görebilirsiniz. Duvarımın dış hizasının referans plane hizasında bitmesini istiyorum. (Tıpkı autocad'deki gibi)

Çözümünüz bende masking region konusunda ufuk açtı fakat duvarın bitiş hizasının girintiliği konusunda çözüm bulamadım. Bir de bu pencerenin kesitinde de kör kasaya kadar dönmesini istiyorum dış kaplamaların, wrap bunu sağlamıyor, ya da ben yöntemini bilmiyorum. Görselde ne demek istediğimi anlatmaya çalıştım.

 

kesit.JPGMasking region.JPG

 

 

Aradığınızı bulamadınız mı? Topluluğa sorun veya bilgilerinizi paylaşın.

Soru Sor  

Autodesk Design & Make Report