Topografya Nokta Yakalama Sorunu

nuurrsahin
Participant Participant
1.142 Görüntüleme
4 Yanıt
Mesaj 1 / 5

nuurrsahin
Participant
Participant

Merhabalar,

Revit 2017 kullanıcısyım. Mevcut topografyayı modellemek istiyorum. Çağırdığım CAD dosyası üzerinden "Place Point" diyince bazı polyline noktalarını atlıyor ve düzgün çıkmıyor. Create from Importla da 3 boyutlu polylineları seçerek deniyorum fakat noktaların bazılarını atlıyor. Acaba bu sorunu nasıl çözebilirim?

Teşekkürler.

Select from Instance ile yaptığım yüzeySelect from Instance ile yaptığım yüzeyPlace Point ile yaptığım yüzeyPlace Point ile yaptığım yüzey

0 Beğeni
Kabul edilen çözümler (1)
1.143 Görüntüleme
4 Yanıt
Replies (4)
Mesaj 2 / 5

borakin1
Mentor
Mentor

Merhaba;

DWG dosyasını incelemek için göndermeniz mümkün mü ? 

Sorun birçok şeyden olabilir. Ama ilk olarak her izohips çizgisi tek polyline ise sorun yaşamamanız gerekli. Birden çok line olarak çizildiyse sorun çıkartabilir. Revit aynı x ve y sahip farklı z ye sahip 2 nokta üst üste geldiğinde arazi oluşturmuyor bu ve bunun gibi sorunlar olabiliyor . Dosyaya bakıp söylemek daha doğru açıkçası.

EESignature

Bora AKIN
Mimar
Twitter | LinkedIn

Verilen cevap sizin için çözüm mü? Eğer çözüm ise  ÇÖZÜMÜ KABUL ET  veya BEĞEN Kudos.jpg butonu ile ödüllendire bilirsiniz.

0 Beğeni
Mesaj 3 / 5

nuurrsahin
Participant
Participant

Selamlar, eke dosyayı ekledim.

0 Beğeni
Mesaj 4 / 5

borakin1
Mentor
Mentor
Kabul edilen çözüm

Merhaba

Aslında o noktalarda kot atıyor ancak yumuşatma yaptığı için çizgileri gidiyor, elle o noktaların her iki yanına alt kotta yükseklik noktası eklediğinizde sorun hallolacaktır. Ancak çift eğim çizgisi görürsünüz bunu en iyi şekilde floor veya building pad ile çözebilirsiniz. Building pad ile yapmanız en doğrusu olur. 

Not: Building pad yaparken 2 pad çizgisinin üst üste olmamasına dikkat edin birini 10 mm içeride çizin üst üste pad çizemezsiniz.

Screenshot_27.png

EESignature

Bora AKIN
Mimar
Twitter | LinkedIn

Verilen cevap sizin için çözüm mü? Eğer çözüm ise  ÇÖZÜMÜ KABUL ET  veya BEĞEN Kudos.jpg butonu ile ödüllendire bilirsiniz.

Mesaj 5 / 5

nuurrsahin
Participant
Participant

Merhaba,

Çözüm için teşekkür ederim. Umarım ileride sorun çıkarmayacaktır.

0 Beğeni