Inventor – Türkçe
Autodesk Inventor Forumlarına Hoş geldiniz. Deneyimlerinizi paylaşın, sorular sorun ve popüler Inventor konularını keşfedin.
iptal
Sunun için bulunan sonuçlar gösteriliyor: 
Göster  sadece  | Bunun yerine şunu ara: 
Şunu mu demek istediniz? 

Inventor - FRAME PART LIST HK.

4 YANIT 4
ÇÖZÜLDÜ
Yanıtla
Mesaj 1 / 5
hibrahimsarsmaz
762 Görüntüleme, 4 Yanıt

Inventor - FRAME PART LIST HK.

Önceden sorulmuş olabilir, ancak araştırmalarımda bu konuyu bulamadım. Görseldeki gibi kaynaklı yapılarla karşılaşıyorum. Miter komutu ile uyguladığım köşe kırmalarını part listte görüntülemek istiyorum. Bunun bir yöntemi var mı? Part listte ayrı bir sütun açıp el ile mi doldurmalıyım? Desteğinizi bekliyorum. İyi çalışmalar.

hibrahimsarsmaz_0-1711269720018.png

 

 


@hibrahimsarsmaz , konu başlığı daha anlaşılır olması için @Olcay.Kuk tarafından düzenlendi. Önceki başlık "FRAME PART LIST HK."

 

Etiketler (1)
Etiketler (1)
4 YANIT 4
Mesaj 2 / 5

Merhaba, 
Görseldeki gösterim sizin için yeterli ise Cut list adında yeni bir tablo oluşturabilirsiniz. buradaki satırlara aşağıdaki custom propertyleri eklemelisiniz. Defaultunda cutlist tablosu var mı hatırlamıyorum ancak custom propertiesten bu özellikleri çekebilirsiniz. Oluşturulan mitterlar custom properties olarak frame içerisindeki profillere otomatik oluşmaktadır. Kolay gelsin 

talhatufan523TD_1-1711272421555.png

 

talhatufan523TD_0-1711272333876.png

 

Mesaj 3 / 5

Mevcut tablonuza eklemek için sutun başlıklarına sağ tık yaparak column chooser seçip ardından new property oluşturmalısınız new propertiesin ismine CUTDETAIL1 ve CUTDETAIL2 oluşturursanız mevcut tablonuza uç kesim sutunları gelcektir. 
talhatufan523TD_2-1711272843987.png

 

Mesaj 4 / 5

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Bir konu eklemem daha gerekiyor. Profiller hakkındaki bilgilerin bulunduğu ayrı bir Excel dosyası olduğunu hatırlıyorum ve bu dosyadan tanımları düzenleyebiliyorduk. Bu Excel dosyasının konumunu bana söyler misiniz?

Mesaj 5 / 5

Aslında profiller content center dosyalarıdır ve paket halinde IDCL olarak bulabilirsiniz. IDCL'yi sqlite gibi bir programda açarsanız içerisine ulaşabilirsiniz. Ancak buradan düzenlemek çok sağlıklı olmayabilir. Ben daha önce Vs code ile açabilmiştim. Tanımları editör üzerinden düzenlemeniz daha doğru olabilir. Sık kullanılan profilleri kopyalayarak yeni bir kütüphane oluşturup tanımlarını düzenleyebilirsiniz

Aradığınızı bulamadınız mı? Topluluğa sorun veya bilgilerinizi paylaşın.

Soru Sor  

Autodesk Design & Make Report