Inventor – Türkçe
Autodesk Inventor Forumlarına Hoş geldiniz. Deneyimlerinizi paylaşın, sorular sorun ve popüler Inventor konularını keşfedin.
iptal
Sunun için bulunan sonuçlar gösteriliyor: 
Göster  sadece  | Bunun yerine şunu ara: 
Şunu mu demek istediniz? 

Inventorde parçanın bağımsız bir kopyasını oluşturmak için ne yapabilirim?

1 YANIT 1
ÇÖZÜLDÜ
Yanıtla
Mesaj 1 / 2
zeynepavcı
494 Görüntüleme, 1 Yanıt

Inventorde parçanın bağımsız bir kopyasını oluşturmak için ne yapabilirim?

Parçanın bir kopyasını oluşturmanın veya onu bağımsız hale getirmenin bir yolunu bulamıyorum. Gerilim analizi yapmak istiyorum ve çerçevenin değişikliklerinin gerilimi nasıl etkilediğini görmek istiyorum. Bunun için çerçevenin temel alındığı başlangıç ​​eskizini değiştirmem gerekiyor  ancak diğer tüm özelliklerin aynı kalmasını istiyorum. Yani ya çerçeveyi bağımsız hale getirmenin bir yolu var mı, yoksa kopyalayıp yapıştırarak iki nesneyi bağımsız olarak çalıştırmanın bir yolu var mı, bilmiyorum. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

1 YANIT 1
Mesaj 2 / 2
Oguzhan_Sezer
cevap verdi: zeynepavcı

Merhaba,

 

Sadece part dosyasıysa kopyalayıp ismini değiştirmeniz yeterlidir. Bunun dışında derive komutuyla montajlardan veya parçalardan yeni bir parça oluşturabilir daha sonra model browser alanında sağ tıklayıp break link seçeneğiyle ilişkisini koparabilirsiniz. Diğer bir ihtimal montajda çalışıyorsanız copy komutunu kullanırken status alanında mavi renkli ++ işaretli seçenek ile kopya oluşturursanız ilkinden bağımsız bir kopya parça veya montaj elde edersiniz, oluşturma esnasında farklı bir isim de verebilirsiniz. 

 

Bahsettiğiniz analiz durumu için Inventor Stress Analysis alanında "Parametric Table" özelliği mevcuttur. Bu özellikten faydalanarak kopya oluşturmadan da analizi yapabilirsiniz. Örnek kullanımı buradaki videoda anlatılmıştır.

Oğuzhan SEZER
Manufacturing Engineer
Technical Support Specialist / Artı & Artı Teknoloji Hizmetleri



EESignature

Aradığınızı bulamadınız mı? Topluluğa sorun veya bilgilerinizi paylaşın.

Soru Sor  

Autodesk Design & Make Report