Fusion – Türkçe
Autodesk Fusion (eski adıyla Fusion 360) Forumlarına Hoş geldiniz. Deneyimlerinizi paylaşın, sorular sorun ve popüler Fusion konularını keşfedin.
iptal
Sunun için bulunan sonuçlar gösteriliyor: 
Göster  sadece  | Bunun yerine şunu ara: 
Şunu mu demek istediniz? 

Bir modelin belirli aralıklar ile kesitini dxf olarak almam gerekiyor en hızlı yol nedir?

1 YANIT 1
ÇÖZÜLDÜ
Yanıtla
Mesaj 1 / 2
ardıcoktay92
522 Görüntüleme, 1 Yanıt

Bir modelin belirli aralıklar ile kesitini dxf olarak almam gerekiyor en hızlı yol nedir?

Farklı bir kompozi kalıp yapmak için bir modelin belirli aralıklar ile kesitini dxf olarak almam gerekiyor en hızlı yol nedir?

1 YANIT 1
Mesaj 2 / 2
ulasdeniz
cevap verdi: ardıcoktay92

Modelin başından  bir düzlem atarsınız. bu düzlemi başka bir düzlem yaratarak ona parametrik uzaklık verirsiniz (X). X MESAFESİ BEirlenmiş olan aralık (Distance)  ve adımın çarpımı olsun.  yani Mesafe=  Distnce x index olacak. her adımda index değerini bir arttırarak sketc alacaksınız. sketch her adımda ilerleyen düzleme çiziliecek ve çizim de project cut edges yöntemiile çizilecek. bu sayede adım değerini (index) her arttırışınızda çizim oluşacak ve siz bunu dxf olarak dışarı aktaracaksınız. ben daha önce buna kod yazarak otomatik olarak tüm kesitleri aktarmıştım belli aralıklarla. siz manuel olarak yaparsanız indekxi arttırıp ilerleteceksiniz. ve export edeceksiniz. 

SECTİONS.JPG

SECTİONS2.JPG

Ulaş Deniz

Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜM OLARAK KABUL ET" ( "ACCEPT AS SOLUTION" ) seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın.
Beğendiğiniz mesajları lütfen "Övgü Puanı" (KUDO) ile ödüllendirin.
Youtube : https://www.youtube.com/channel/UCkJpVueGScmJvW1RIgqttSg

Aradığınızı bulamadınız mı? Topluluğa sorun veya bilgilerinizi paylaşın.

Soru Sor  

Autodesk Design & Make Report