Advance Steel Forum
Welcome to Autodesk’s Advance Steel Forums. Share your knowledge, ask questions, and explore popular Advance Steel topics.
cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

Advance Steel 2021: Unhandled Delayload "cpprestsdk.dll" Module Not Found Exception at 8F7ECD29h when running add-on

5 REPLIES 5
Reply
Message 1 of 6
sarai2SXHU
1307 Views, 5 Replies

Advance Steel 2021: Unhandled Delayload "cpprestsdk.dll" Module Not Found Exception at 8F7ECD29h when running add-on

Hi, 

I am using an internal add-on that connects a database (Access file) to work in advance steel. It worked until yesterday, when I received the next message: Unhandled Delayload "cpprestsdk.dll" Module Not Found Exception at 8F7ECD29h when running add-on

 

I've been looking for any information but I have' found nothing. 

 

Thank you!

Sarai

5 REPLIES 5
Message 2 of 6
Rude_H
in reply to: sarai2SXHU

Dear @sarai2SXHU

I do have the same fatal error in my AutoCAD 2021 and 2023, trying to export data to Access.  

On the internet i find the following link which seems identical to the above problem.
It probably has to do with an update of Office 365.

Autoplant CE Update 2 on Autocad 2020: Fatal Error: Unhandled Delayload "cpprestsdk.dll" Module Not ...

Quote: "Resolution was to roll back Office 365 update (we rolled back to 16.0.8326.2062, which might have been excessive, but effective)."


Hope this will help.

 

Message 3 of 6
sarai_cortajarena
in reply to: Rude_H

It worked rolling it back! Thank you!!
Message 4 of 6
ncsn
in reply to: sarai2SXHU

We had the same problem with our own proprietary software. turned out it uses Microsoft's AccessDatabaseEngine; I uninstalled it and downloaded the one at the MS site, which is a bit newer, and a reinstall solved the problem.

 

Message 5 of 6
Rude_H
in reply to: sarai2SXHU

When does Autodesk come with a Hotfix? Problem is still going on on all our systems... 

Message 6 of 6
ncsn
in reply to: Rude_H

According to the guy who developed my company's add-on, the issue is with a newer version of the MS AccessDatabseEngine, so I think it's unlikely Autodesk will do anything about it. As I wrote above, our problem was resolved by installing the latest version from the MS site.

I was told by someone on another forum that they prefer the older version - 2010 - to the newer (2016), as it was much faster. We've never noticed any difference with our own add-on, and, anyway - if the choice is between working slower to not working at all, I know which one I'm choosing. 

Can't find what you're looking for? Ask the community or share your knowledge.

Post to forums  

Autodesk Design & Make Report