3ds Max & Maya - Türkçe
Autodesk 3Ds Max ve Maya Forumlarına Hoş geldiniz. Deneyimlerinizi paylaşın, sorular sorun ve popüler 3Ds Max ve Maya konularını keşfedin.
iptal
Sunun için bulunan sonuçlar gösteriliyor: 
Göster  sadece  | Bunun yerine şunu ara: 
Şunu mu demek istediniz? 

3ds Maxta render almak doğru bir tercih mi?

2 YANIT 2
ÇÖZÜLDÜ
Yanıtla
Mesaj 1 / 3
muharremkalync
301 Görüntüleme, 2 Yanıt

3ds Maxta render almak doğru bir tercih mi?

3ds Maxta render almak doğru bir tercih mi? render uygulamaları kadar iyi bir sonuç beklemiyorum ama tatmin edici bir sonuç alır mıyım?

2 YANIT 2
Mesaj 2 / 3

Selamlar @muharremkalync 

 

3ds Max, render almak için oldukça güçlü bir yazılımdır sadece mimari alanda değil bir çok sektörde Maxi kullanıyoruz. ve profesyonel düzeyde birçok projede de kullanıyoruz ülkemizde. Render kalitesi genellikle kullanılan render motoruna (örneğin, Arnold, V-Ray, Mental Ray gibi) ve ayarlamalara bağlı olarak değişir. Eğer doğru ayarlamaları yaparsanız, 3ds Max ile tatmin edici sonuçlar elde edebilirsiniz.

Bu söylediklerime ek olarak bir çok kullanıcı kitlesi tarafından kullanıldığı için kaynak ve destek açısından da sorun yaşacağınızı düşünmüyorum. Çevrimiçi topluluklarda veya kaynak sitelerinde birçok render ile ilgili ipucu ve teknik bulabilirsiniz. Ben severek kullanıyorum 🙂

Mesaj 3 / 3
Byteman
cevap verdi: muharremkalync

@muharremkalync "Render uygulamaları" ifadesiyle kastettikleriniz nedir, yahut hangileri? 3ds Max da bir render uygulaması ve en ilklerinden biri. Render işlevini yapan kısmı da diğer başka uygulamalarda da onlara göre sürümleri olan bu endüstride yer edinmiş yazılımlar. Arnold, Max'ın yerli rendererı olmak kaydıyla, VRay, Corona, IRay, RedShift, Octane, FStorm ve daha nicesi Max üzerinde çalışır. Bunların kaliteleri de aynıdır açıkçası. 
Unreal, D5 falan gibi realtime GPU renderer'ları kastediyorsanız, elbette ki Max üzerinde çalışan renderer'ların realtime olanlara göre fazlası vardır, eksiği değil. Onun realtime olabilmesi, çok şeyden feragat edilmesini gerektiriyor. Bunun telafisi için de çeşitli optimizasyonlara gerek vardır. Bu optimizasyonların artıları da vardır. Çok sayıda kopya nesne yerleştirmek CPU sistemlerde sınırlamalara sahiptir. Ancak realtime GPU rendererların eksileri artılarından fazladır. Bununla birlikte yapay zekanın render işini temelli bitirmesi de hiç uzak görünmüyor. Aslında şu an teknolojinin gittiği nokta renderın hesaplanarak değil yapay zeka ile varolan görsellerden türetilmesine doğrudur. Hatta yakın zamanda bilgisayarlara ihtiyaç da olmayacaktır. Sonuçta bilgisayarının ekranında gördüğün herşey o makinanın gücüne bağlı bir hızda oluşturulan ekran çözünürlüğünde görsellerden ibarettir. Televizyon yayınlarının bir kaynaktan geldiği gibi bir ana bilgisayardan sadece görselin alındığı taleplerin ana bilgisayara iletilip sonuç görsellerinin ağdan ekrana geleceği sistemler. 5. nesil bir internet ağ bağlantısı ile ekran olan her yerde herşeyi yapabileceğiz. Tabi bunun kirası olacaktır, kopya program olamayacaktır. Bunların ödemeleri de kripto paralarla yapılacak, sen evimde yapayım dersen onlarla boy ölçüşemeyecek kadar yavaş sistemlerde beyhude uğraşıyor olacaksın. Tam bir post apocalyptic bilimkurgu filmi tadında bir gelecek bizi bekliyor. Metaverse, VR ekranlar ve başka hiçbir şeye ihtiyaç olmayacak. Sesle, konuşarak yapılacak herşey.

Max öğrenmeli mi? Elbette. Blender zor gelmiyorsa o da olabilir. Ama hep koşmak gerekecek, yenilikleri, gelişmeleri kaçırmamak. 

Aradığınızı bulamadınız mı? Topluluğa sorun veya bilgilerinizi paylaşın.

Soru Sor  

Autodesk Design & Make Report