3dsmax Işık ayarı

3dsmax Işık ayarı

ahoscakal
Enthusiast Enthusiast
876 Görüntüleme
5 Yanıt
Mesaj 1 / 6

3dsmax Işık ayarı

ahoscakal
Enthusiast
Enthusiast

Güneş koyup aydınlattığım zaman beyaz renkler farklı çıkıyor
02.jpg
Vray ligh ile aydınlattığım zamanda
soluk renkler oluyor
03.jpg

ve zeminde mermer var ama çok parlıyor.
Bunları nasıl güzel hale getirebilirim

Kabul edilen çözümler (1)
877 Görüntüleme
5 Yanıt
Replies (5)
Mesaj 2 / 6

muratcanyeniarascom
Advocate
Advocate

Merhaha,

Aşağıda ki link üzerinden sayın @izzetalsan Bey'in hazırladığı 3ds Max ve V-ray render motor'unda dış mekan aydınlatma tekniklerini öğrenebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=OO-P1X4PAwM

İyi çalışmalar.

Mesaj 3 / 6

HilalEkinci
Advocate
Advocate

Merhabalar,

@muratcanyeniarascom  ek olarak

Ben de birşeyler söylemek istiyorum. Bir kaç dikkat etmeniz gereken nokta var.

Burada önemli olan gün ışığının renk sıcaklığını ve yoğunluğunu ayarlamanız. Özellikle multiplier değerini değiştirerek burada artırabilir ve azaltabilirsiniz. Ardından ışık rengini beyazdan daha sıcak bir tona değiştirmek beyaz yüzeylerin daha doğal görünmesini sağlar.

Bahsettiğiniz mermer parlaması için de malzemenizin reflection değerini düşürün veya glossiness ayarını değiştirin. Parlamayı engeller.

Size bunların dışında da bir video paylaşacağım video ingilizce ama bir bakın derim ben çok yardımcı olacaktır.

https://www.youtube.com/watch?v=iO5UzzyVmdg

Yine aklınıza takılan bir şey olursa yazabilirsiniz.

İyi çalışmalar diliyorum.

Hilal Ekinci
Mimar

EESignature

0 Beğeni
Mesaj 4 / 6

Olcay.Kuk
Alumni
Alumni

Merhaba @ahoscakal 

@muratcanyeniarascom ve @HilalEkinci tarafından paylaşılan çözüm önerileri faydalı oldu mu? Eğer çözüm olduysa doğru yanıtı çözüm olarak işaretlemenizi rica ederiz.

Eğer sorununuz devam ediyorsa, lütfen son durumla ilgili güncel durumunuzu paylaşmanızı rica ederiz. Alternatif çözüm önerileri almanız mümkün olur.

Forumlarımızda çözülen sorularınızı lütfen  ÇÖZÜMÜ KABUL ET  olarak işaretleyin!
Beğendiğiniz mesajları lütfen "BEĞENİ" ile ödüllendirin!

Olcay Kük
Topluluk Yöneticisi

Mesaj 5 / 6

GurkanYAZICI
Advisor
Advisor
Kabul edilen çözüm

Merhaba @ahoscakal 

Paylaştığınız görsellerde ışıktan çok materyal sıkıntısı var bu nedenle geliştirene kadar hazır kütüphaneden kullanmanızı öneririm.

Işık ayarını lightMix kullanarak kolayca kontrol edilebilirsiniz.

Gürkan YAZICI
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? İşinize yaradıysa gönderiyi Beğenebilirsiniz.
Sorunuza tatmin edici bir cevap aldınız mı? Aldıysanız ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayın.

3D Artist

Mesaj 6 / 6

Olcay.Kuk
Alumni
Alumni

Merhaba @ahoscakal 

Sorununuzla ilgili @GurkanYAZICI  tarafından bir çözüm önerisi sunuldu. Eğer çözüm işe yaradıysa, lütfen "ÇÖZÜMÜ KABUL ET" olarak yanıtlayınız. Sorununuz devam ediyorsa, lütfen güncel durumunuzu paylaşınız.

Forumlarımızda çözülen sorularınızı lütfen  ÇÖZÜMÜ KABUL ET  olarak işaretleyin!
Beğendiğiniz mesajları lütfen "BEĞENİ" ile ödüllendirin!

Olcay Kük
Topluluk Yöneticisi