3ds Max - Dış mekan ışık ayarlarım gitti render almak için ayar yapmam gerekiyor

3ds Max - Dış mekan ışık ayarlarım gitti render almak için ayar yapmam gerekiyor

ahoscakal
Enthusiast Enthusiast
2.783 Görüntüleme
27 Yanıt
Mesaj 1 / 28

ahoscakal
Enthusiast
Enthusiast

bana uzaktan bağlantı ile ayarlarımı yapabilecek varmı. Varsa ücretinide ödeyebilirim çok acil yardıma ihtiyacım var. ışık patlıyor.

@ahoscakal, konu başlığı daha anlaşılır olması için @Olcay.Kuk tarafından düzenlendi. Önceki başlık "Dış mekan ışık ayarlarım gitti render almak için ayar yapmam gerekiyor"

Kabul edilen çözümler (1)
2.784 Görüntüleme
27 Yanıt
Replies (27)
Mesaj 21 / 28

muratcanyeniarascom
Advocate
Advocate

Eski sürüm kullanıyorsunuz aşağıda ki link üzerinden @izzetalsan bey'in eğitim kanalından ücretsiz içeriklere ulaşabilirsiniz.

LİNK: target=_blankhttps://www.youtube.com/watch?v=J-Yi-cCBI04

Önerim güncel sürüm render motoru kullanmanızdır birçok yenilikler faydalı olacaktır.

V-Ray Web Sitesi: https://tls.tc/OVT1E

0 Beğeni
Mesaj 22 / 28

ahoscakal
Enthusiast
Enthusiast

hocam yarımcı olmaya çalışıyorsun anlıyorum ama şimdi v-ray ı güncellemek arkasına 4 5 tane yeni soru getirecek. Benim bilgisayarıma bağlanıp yapabilsen süper olur 🙂 yada şu arkaplanı nasıl düzelteceğmi biliyorsan onu söylesen yeterli. Bu şekilde benim işimi görüyor çünkü

0 Beğeni
Mesaj 23 / 28

izzetalsan
Advisor
Advisor
Kullandığınız ışığı, kullandığınız render ayarlarını ekran görüntüsü olarak burada paylaşmanız gerekiyor diğer türlü yardımcı olmamız çok zor.

İzzet ALŞAN
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? Bu gönderiyi beğenmekten çekinmeyin.
Sorunuz başarıyla yanıtlandı mı ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayın.

EESignature

Oyun Geliştirme
3D Eğitim
PBR Textures
Free PBR Textures
Free Textures
Mesaj 24 / 28

ahoscakal
Enthusiast
Enthusiast

Hocam geçen sene siz yardımcı olmuştunuz bana mesajlara bakarsanız belki hatırlarsınız
Screenshot_8.jpg

Mesaj 25 / 28

izzetalsan
Advisor
Advisor

Doğrudur. Sahnenizde ki tüm ışıkları silin dome arka plan vs vs ne var ne yok. Önce bir vray fiziksel kamera ekleyin white balance ı beyaz yapın başka bir şeye dokunmayın. Sonrasında sahneye uygun açıdan vray sun ekleyin size soru soracak evet deyin. Ardından fiziksel kamera içine girip render alın. Render ayarı olarak ta gi açık. irridance map ve light cache seçin. irridance map i medium yapın. light cache te 1500-2000 nasıl isterseniz color mapping ayarınızıda exponantial yapabilirsiniz. ya da reinhard ardından render alın.

İzzet ALŞAN

EESignature

Oyun Geliştirme
3D Eğitim
PBR Textures
Free PBR Textures
Free Textures
Mesaj 26 / 28

ahoscakal
Enthusiast
Enthusiast

dediklerinizi deneyeğim. ilginize teşekkürler. şuan kendimce bişeyler yaptım ve sadece binanın ışığını arttırmak istiyorum.
Vray light var ve etrafa bi yuvarlak plane kıvırıp ona bitmap vermiş durumdayım. örnek resmi ekliyorum
Screenshot_3.jpg

0 Beğeni
Mesaj 27 / 28

ahoscakal
Enthusiast
Enthusiast

İki gündür bir çok şey denedim. Bazı söylenenleri Max in içinde bulamiyorum pek hakim değilim. Tek yapmak istediğim AutoCAD ile çizdiğim binayı güzel bı render almak. Sizin 5 dakikada ayarladiginiz sahneyle bir yıldır çalışıyorum ama o artık sürekli Dave yapmaktan şişti. Yedek aldığım dosya ile tekrar eskide döndüm ancak ne yaptıysam sizin ayarladiginiz şekile dönemedim. 😞

0 Beğeni
Mesaj 28 / 28

izzetalsan
Advisor
Advisor
Kabul edilen çözüm

Ama maalesef bu durum, sürekli bu şekilde gitmez. Benim tavsiyem öğrenin. Ya da V-Ray den daha kolayını istiyorsanız. Bu eğitime ücretsiz kayıt olun. 5-6 saatinizi ayırın ve izleyin.

https://www.btkakademi.gov.tr/portal/course/twinmotion-2024-34519
Peyzaj ağaç ekleme tek tık. Materyal tek tık. Işık tek tıklama ile gerçekleşiyor. Ücretsiz zaten korsan yazılımla vs ile de uğraşmanıza gerek yok.

İzzet ALŞAN

EESignature

Oyun Geliştirme
3D Eğitim
PBR Textures
Free PBR Textures
Free Textures