3ds Max - Dış mekan ışık ayarlarım gitti render almak için ayar yapmam gerekiyor

3ds Max - Dış mekan ışık ayarlarım gitti render almak için ayar yapmam gerekiyor

ahoscakal
Enthusiast Enthusiast
2.800 Görüntüleme
27 Yanıt
Mesaj 1 / 28

ahoscakal
Enthusiast
Enthusiast

bana uzaktan bağlantı ile ayarlarımı yapabilecek varmı. Varsa ücretinide ödeyebilirim çok acil yardıma ihtiyacım var. ışık patlıyor.

@ahoscakal, konu başlığı daha anlaşılır olması için @Olcay.Kuk tarafından düzenlendi. Önceki başlık "Dış mekan ışık ayarlarım gitti render almak için ayar yapmam gerekiyor"

Kabul edilen çözümler (1)
2.801 Görüntüleme
27 Yanıt
Replies (27)
Mesaj 2 / 28

muratcanyeniarascom
Advocate
Advocate

Merhaba,

sorun ile ilgili birkaç görsel gönderebilir misiniz? Buradan ücretsiz teknik destek sağlanmaktadır.

Mesaj 3 / 28

ahoscakal
Enthusiast
Enthusiast

Işık ayarlarım gitti. Hazır sahnemi kaybettim o sebeple. Daha önce burdan birisi bilgisayarıma bağlanıp ayarlarımı yapmıştı. Tam olarak o şekilde desteğe ihtiyacım var. Yardımcı olabilir misiniz?

Mesaj 4 / 28

muratcanyeniarascom
Advocate
Advocate

Aşağıda ki link üzerinden dış mekan aydınlatma tekniklerine ulaşabilirsiniz, faydalı olabileceğini düşünüyorum;

https://www.youtube.com/watch?v=HTZUa0xPOfw

İyi çalışmalar.

Mesaj 5 / 28

ahoscakal
Enthusiast
Enthusiast

inanın okadar çok izledimki onları. Bana sadece bir dokunuş lazım. V ray sun u en düşük ayara getiriyorum yinede güneş patlıyor. Yada dom light koyuyorum çok kötü bi görüntü oluyor. Bir kaç ayarla güzel ve hızlı render lar alabileceğimi biliyorum fakat nasıl yapılacağını bilmiyorum.

0 Beğeni
Mesaj 6 / 28

ahoscakal
Enthusiast
Enthusiast

böylesilinecek.jpg

0 Beğeni
Mesaj 7 / 28

ahoscakal
Enthusiast
Enthusiast

v-ray light vardı bitanede dom koyunca ışık kötü olmuştu. Son hali resimdeki gibi oldu. Şimdi geriye arkaplanı koymak kalıyor. Arkaplanı koyuyorum sanki ufuk çizgisinin altında kalıyor bendeki görüntü rsimdeki gibi
silinecek2.jpg

0 Beğeni
Mesaj 8 / 28

ahoscakal
Enthusiast
Enthusiast

resimde görüldüğü gibi arkaplan, ufuk çizgisinin latnda kalıyor. ne yaptımsa çıkaramadım yukarısilinecek3.jpg

Mesaj 9 / 28

muratcanyeniarascom
Advocate
Advocate

HDR kullanmanızı öneririm, en az 8 K olanlarını kullanabilirsiniz. Material Editor'de Bitmap'in Tiling değerini 1.5/1.5 yada 2/2 yaparsanız daha gerçekçi görüntü elde edebilirsiniz. Aşağıda ki link üzerinden ücretsiz HDR indirebilirsiniz.

Bitmap_Tiling.png

Atmosferde ki çizgiyi de peyzaj çalışması yaparak görsel açıdan gerçekçi görüntü elde edebilirsiniz.

HDR LİNK: https://polyhaven.com/hdris/skies

0 Beğeni
Mesaj 10 / 28

ahoscakal
Enthusiast
Enthusiast

HDR de koydum yine ufuk çizgisinin altında kalıyor. Belki de yanlış koyuyorum adım adım anlatma şansınız var mı

Mesaj 11 / 28

muratcanyeniarascom
Advocate
Advocate

Son halinin görselini gönderir misiniz?

0 Beğeni
Mesaj 12 / 28

ahoscakal
Enthusiast
Enthusiast

Şu an işteyim ancak akşam eve gittiğimde paylaşırım. Tam olarak nereyi görmek istiyorsunuz

Mesaj 13 / 28

muratcanyeniarascom
Advocate
Advocate

Ufuk çizgisinin altında dediğiniz yerin görseli sorunu daha net göreyim.

Mesaj 14 / 28

ahoscakal
Enthusiast
Enthusiast
Aslında bir iki posta önce oranın resmini atmıştım aynı onun gibi oluyor ama akşam hdr'yi de ekleyip tekrardan resim atarım ilginiz için çok teşekkür ederim saat 6 gibi atacağım
Mesaj 15 / 28

ahoscakal
Enthusiast
Enthusiast

silinecek4.jpg
Hdri koyuncada böyle gözüküyor. Bitmap resim koyunca ufuk çizgisinin altında gözüküyor. ( onunda örneğini bi kaç post önce koymuştum

Mesaj 16 / 28

muratcanyeniarascom
Advocate
Advocate

Hdr yanlış uygulamışsınız aşağıda ki link'ten v-ray hdr kullanımını uygulayabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=BnMtzdf_17A

0 Beğeni
Mesaj 17 / 28

ahoscakal
Enthusiast
Enthusiast

Hocamız güzel anlatıyor ama benim resimde görüldüğü üzre map's ın altında vray bitmap yok. orta takıldım kaldım
silinecek5.jpg

Mesaj 18 / 28

muratcanyeniarascom
Advocate
Advocate

V-Ray hangi sürüm kullanıyorsunuz?

0 Beğeni
Mesaj 19 / 28

ahoscakal
Enthusiast
Enthusiast

Eğer arkaplanı kaldıırp png ile render alırsam ( photoshop ile arkaplan koymak için ) ozamanda arkası şu şekilde oluyor sadece belli bir kısım saydamsilinecek6.jpg

0 Beğeni
Mesaj 20 / 28

ahoscakal
Enthusiast
Enthusiast

silinecek7.jpg
Kac olduğunuda bilmiyorum nasıl bakılır burdan gözükürmü