ASMOLEN DÖŞEME

ASMOLEN DÖŞEME

Anonymous
Not applicable
6,145 Views
8 Replies
Message 1 of 9

ASMOLEN DÖŞEME

Anonymous
Not applicable

merhaba arkadaşlar.bir asmolen döşemesi nasıl yapabiliriz yani kesitlerde de asmolenlerin görünecek şekilde. teşekkürler 🙂

0 Likes
Accepted solutions (4)
6,146 Views
8 Replies
Replies (8)
Message 2 of 9

vedat.akova
Contributor
Contributor
Accepted solution

Merhaba.Structure sekmesinden structural floor-orada system familylisi olarak 160mm concrete with 50mm gibi bir floor olacak.Onu seç,çizimini yap ardından editini aç.Edit assembly penceresinde deck profile diye bir sekme var altta..Muhtemelen M_formdeck diye başlıyor.Project browsser paletinden family kısmına gel sağ clik,search de.Ardından M_formdeck profilini bul.Tekrar sağ clik.edit.Kesitte görmek isteğin gibi bir profil çiz.Asmolen diye kaydet mesela.Load in to project de.deck profile i değiştir.sonra malzemesini de edit ederek değiştir bence materyallerde asmolen olsun.

Kesit alcağın yerden span direction geçirmeyi ihmal etme..

Aklıma bu geldi:)

Kolay gelsin.

Message 3 of 9

Anonymous
Not applicable
Accepted solution

Başka bir yöntemde Structure kısmı altında Beam System bölümü var. Orada kirişlerinin ebatlarını, kaç cm'de bir tekrarlayacağını seç, üzerine de betonarme projasine uygun örnek olarak 5 cm kalınlığında kirişler ile aynı malzemeden döşeme çiz, kiriş sistemi ile yeni olşturduğun betonarme döşemeyi bileştir. Kiriş sistemlerinin arasına asmolen tuğla family'leri var onları yerleştir. Betonarme köşeleri kırık olmaması dışında görüntü olarak asmolen döşeme ifadesine uygun bir çiziminiz olacaktır. Tabii kesiti, asmolen kirişlerinize dik almayı unutmayın.

Umarım işinize yarar 

Message 4 of 9

Anonymous
Not applicable

teşekkür ederim hocam ilgi ve yardımınız için 🙂 ben M_Formdeck profilini bulduktan sonra sağ tıkladığımda editte basılmıyor yani basılmaya aktif değil.yani bundan sonrası pek bilmiyorum biraz karışık bir program zaten çünkü ayrıntılı bir eğitim seti de yok.keşke video ile anlatabilseniz çok iyi olurdu.yada hatta neden bir eğitim seti çıkartmıyorsunuz 🙂

Message 5 of 9

danielkazado
Advocate
Advocate
Accepted solution

Aşağıdaki linkten bir üretici firmanın asmolen döşeme ile ilgili family sini indirmeniz mümkün. Ektede örnek bir tane family dosyasını gönderiyorum. Umaraım faydası olur.

http://seek.autodesk.com/manufacturer/AMVIC?resetft=true&source=mfrbrws

Daniel Kazado

Please use Accept as Solution if your question is answered.
You may Give Kudos if the answer is helpful.
Message 6 of 9

Anonymous
Not applicable
Accepted solution

Sn. freedom eğitim seti için aşağıdaki linki inceleyebilirsin.

http://mehmetshn.wix.com/revitegitim#!revit-eitim/cr71

Message 7 of 9

Anonymous
Not applicable

Dediklerinizi hepsin yaptım ama şöyle bir problem ortaya çıktı.asmolen bolşuğu görünmüyor ve uç yerlerde hep taşıyor ayrıca döşemenin altına sıva ekledim orda da bir boşluk oluştu.Yardımınız için Teşekkürler 🙂

0 Likes
Message 8 of 9

Anonymous
Not applicable

böyle problemler ortaya çıkıyor

0 Likes
Message 9 of 9

Anonymous
Not applicable

Çizimden anlaşıldığı kadarıyla oluşturduğun asmolen familyası model değil, annotations familyası, yani sadece ilgili görünüşte gözüküyor. problemi gidermek için  Asmolen familyası oluşturduğun family editor ortamında boş görünmesini istediğin yere masking region ile kapalı bir form çiz ve oluşturduğun yeni family 'i çiziminde kullan. Döşemede istediğin boşluğu göreceksin.

0 Likes