Revit Structure Forum
Welcome to Autodesk’s Revit Structure Forums. Share your knowledge, ask questions, and explore popular Revit Structure topics.
cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

Extension Line Disappearing

5 REPLIES 5
SOLVED
Reply
Message 1 of 6
dariusR123
307 Views, 5 Replies

Extension Line Disappearing

Good day to all.

There's an issue I'm getting with the Multi-rebar tag family. As you can see in the first image below, the tag does not show the extended line below the text. However, when the tag is selected, as in the second image, the line appears. I'd like for the line to stay visible in either cases. Is there a way to do so?

 

Thank you.

 

dariusR123_0-1715560173125.png

 

dariusR123_1-1715560199093.png

 

 

5 REPLIES 5
Message 2 of 6
jay_colcombe
in reply to: dariusR123

Most Often the Leader has a Shoulder Line so needs 2 Clicks but if you drag back over the Shoulder Point it disappears especially for Straight Leaders Lines as yours

 

You could have to review the elements that make up the annotation.  Within the MRA Family there is a Tag and Dimensions Style 

jay_colcombe_0-1715588380064.png

 

If you select the MRA Family in the Contextual Tab you have the Option to Select either the Tag or Dimension

 

jay_colcombe_1-1715588653867.png

Check within the properties of each what could be driving this

 

jay_colcombe_2-1715588837679.png

 

Ultimately you may need to edit the Tag Family Text Alignment

jay_colcombe_3-1715588909780.png

 

Jay Colcombe

Autodesk Certified Instructor
Revit Architecture & Structure Certified Professional
AutoCAD Certified Professional
B.Sc. Hons Civil & Structural Engineering

If you find my post interesting, feel free to give a Kudo.
If it solves your problem, please click Accept to enhance the Forum.
Message 3 of 6
dariusR123
in reply to: jay_colcombe

Good day @jay_colcombe ,

Thank you for the reply. I have fiddled with both the dimension and tag annotation settings but to no avail. I'm thinking that something is hiding the extension line since I can clearly see its there when I hover the cursor over or select the dimension. Could there be some setting causing this?

dariusR123_0-1715644655859.png

 

Thank you,

Darius

Message 4 of 6
s.iwasakiSYTFM
in reply to: dariusR123

Open the file M_Structural MRA Rebar Section.rfa.
Try changing the family background from opaque to transparent.
The background will become transparent and the lines will be visible.スクリーンショット 2024-05-14 112658.png

You found a post helpful? Then feel free to give likes to these posts!
Please click the Accept Solution button if my reply answers your question.
こちらの投稿は役に立ちましたか?良ければ「いいね」お願い致します!
こちらの投稿があなたの問題解決に寄与した場合、「解決策として承認」ボタンのクリックへのご協力をお願い致します。

Satoshi Iwasaki
ONESTRUCTION Inc.
Message 5 of 6
jay_colcombe
in reply to: dariusR123

As previously mentioned this happens when the Leader Line cannot be created in the Example below this is when the Leader Line is not added in the Tag and replicates your Example

 

Selecting the MRA shows the Leader Line Position in relation to its host

jay_colcombe_2-1715673570944.png

 

Uncheck Leader Line in Properties Palette

jay_colcombe_0-1715673483893.png

 

You now see something similar to your either there is not leader line as it is turned off OR it cannot be created as there is not enough space to fit it in

jay_colcombe_1-1715673506392.png

 

Most of the MRA Tags are Center Aligned so if you make sure you lick Far enough away you should be okay when using Leaders with Tags.

To ensure a Leader Line always is placed you really need additional MRA Tags where the Text is Left Aligned or Right Aligned so you can pick the exact start of text placement point

jay_colcombe_3-1715673901778.png

 

However in Revit 2025 you now have an Alignment Tool which solves Much of this for you

jay_colcombe_4-1715673987744.png

 

Jay Colcombe

Autodesk Certified Instructor
Revit Architecture & Structure Certified Professional
AutoCAD Certified Professional
B.Sc. Hons Civil & Structural Engineering

If you find my post interesting, feel free to give a Kudo.
If it solves your problem, please click Accept to enhance the Forum.
Message 6 of 6
dariusR123
in reply to: jay_colcombe

Good day,

Thank you both for your assistance. it turns out that I needed to change the tag family in the properties as well as apply what @jay_colcombe suggested. I somehow thought that the family tag would not matter in this case, but it did.

Thanks again.

 

Darius

Can't find what you're looking for? Ask the community or share your knowledge.

Post to forums  

Forma Design Contest


Technology Administrators