revitte linklediğim dosya da ki levellar

selincengizz
Contributor Contributor
643 Görüntüleme
10 Yanıt
Mesaj 1 / 11

selincengizz
Contributor
Contributor

2 bloklu bir projeyi iki ayrı dosyada çalışıyorum. küçük bloğu büyük bloğun olduğu dosyaya linkliyorum. Fakat 90 derece olmayan açıda bir kesit gerekli oldu. bunu da iki ayrı kesit alıp pafta da yan yana getirerek çözmeyi düşündüm. o şekilde de yaptım. Fakat linklediğim dosyada ki levelların, kesitin birleştiği yerde ki isimlerini kapatmak istiyorum ve kapatamıyorum. Aynı sorunu gridler de yaşadığımda copy-monitor ile çözdüm. ama levellarda bunu yapmam sanırım biraz riskli cünkü leveller karışıyor. bunu nasıl çözebilirim? belki kesit konusunda farklı bir fikir de olur

0 Beğeni
644 Görüntüleme
10 Yanıt
Replies (10)
Mesaj 2 / 11

lauri_barnhart
Autodesk
Autodesk

Merhaba @selincengizz,

Kontrol etmek ve hâlâ yardıma ihtiyacınız olup olmadığını veya sorunuza zaten bir çözüm bulup bulmadığınızı görmek istedim. Bir güncelleme sağlayarak daha fazla yardıma ihtiyacınız varsa veya bir çözüm bulduysanız, aynı soruyu sorabilecek diğer üyelerin deneyiminizden öğrenebilmesi için lütfen bunu toplulukla paylaşın.

Herşey gönlünce olsun,

Lauri | Topluluk Yöneticisi

Lauri | Community Manager
0 Beğeni
Mesaj 3 / 11

selincengizz
Contributor
Contributor

Bir çözüm bulamadım, linklediğim dosyanın levellarını kapatıp manuel olarak çizdim şimdilik. fakat bu geçici bir çözüm olduğu için hala yeni fikirlere açığım

0 Beğeni
Mesaj 4 / 11

recep.eliacik
Advocate
Advocate

Visibility Graphics ayarlarını değiştirmeyi denemiş miydiniz?

SS1.png

SS2.png

Level çizgilerini ilgili kesitte kapatmak için bunu yapabilirsiniz.

Recep Eliaçık
Artı&Artı Teknoloji Hizmetleri/Civil Engineer

ACPACI
0 Beğeni
Mesaj 5 / 11

selincengizz
Contributor
Contributor

Ekran görüntüsü 2026-03-05 164318.png

kastettiğim şey tamamen kapatmak değil ama, sağ taraftaki linklediğim dosya, ikisininde levellerı farklı oldugundan ayrı ayrı kalsın istiyorum. level isimlerini normalde manuel olarak kapatabiliyoruz ya ama linkli dosyada onu yapamıyorum, tamamen kapatıp linklediğim dosya da mecburen linelarla levellerı yapmak durumunda kaldım. fakat olası bi revize de ya da kot degisikliğinde hepsini manuel yapmam gerektiği icin bi çözüm arıyorum 

Mesaj 6 / 11

idrisbahadur
Advisor
Advisor

Merhaba @selincengizz,

Aslında ilk sorunuzda çözümü belirtmişsiniz: Copy Monitor.

Level'larınızı da copy monitor ile getirmelisiniz. O zaman istediğiniz görsel değişikliği yaparsınız. Kaynak dosyanızdaki Level'da bir değişiklik yaptığınızda, copy ile getirdiğiniz Revit dosyasının içindeyken monitor özelliği uyarı verir ve bir değişiklik var der. Siz de o değişikliği uygulama konusunda hamle yaparsınız.

Kolay gelsin.

İdris Bahadur

EESignature

Mesaj 7 / 11

navya_gelli
Autodesk
Autodesk

Merhaba, @selincengizz,

Sadece check-in yapıyorum—@idrisbahadur tarafından paylaşılan yanıtlar sorunuzu netleştirmeye yardımcı oldu mu?

"Öyleyse, lütfen sorununuzu çözen gönderi(ler)deki "Çözümü Kabul Et" düğmesine tıklamayı düşünün." Bunu yapmak, topluluktaki diğer kişilerin kolayca yararlı yanıtlar bulmasına yardımcı olur.

Sorunuz hâlâ daha fazla ilgiye ihtiyaç duyuyorsa, buradan bir güncelleme ile yanıt vermekten çekinmeyin. Bu şekilde, diğer üyeler ilerlemenize yardımcı olacak daha fazla öneri veya rehberlik ile atlayabilir.

Herşey gönlünce olsun,

Navya | Topluluk Yöneticisi

Navya | Community Manager
0 Beğeni
Mesaj 8 / 11

selincengizz
Contributor
Contributor

merhabalar yanıtınızı simdi gördüm, levellerı copy monitor ile taşıdığım zaman bu sefer iki dosyanınkiler çakışıyor o yüzden o şekilde getiremiyorum iki bloğumun ayrı levelları var çünkü

0 Beğeni
Mesaj 9 / 11

eCy
Collaborator
Collaborator

Merhabalar,

Dediğinizi karşılıyor mu tam emin olamadım ama Copy/Monitor ile aldığınız levelların properties özelliğinden isim yazma kısımlarını her iki taraf için de açıp kapatabilirsiniz.

eCy_0-1778137169099.png

Enes Cemil YAĞCI // Mimar
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? İşinize yaradıysa gönderiyi Beğenebilirsiniz.
Sorunuza tatmin edici bir cevap aldınız mı? Aldıysanız ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayın.

EESignature

0 Beğeni
Mesaj 10 / 11

rosie_lucas1
Autodesk
Autodesk

Merhaba @selincengizz,

@eCy öğesinden gelen ek bilgiler sorunuzu yanıtlamaya yardımcı oldu mu?

Öyle olsaydı, başkalarının da kolayca bulabilmesi için "Çözümü Kabul Et" düğmesini tıklayabilirseniz harika olurdu.

Hâlâ daha fazla yardıma ihtiyacınız varsa buradan bir güncelleme paylaşmaktan çekinmeyin. Topluluk, olmanız gereken yere ulaşmanıza yardımcı olacak sonraki adımlara atlamaktan mutluluk duyacaktır.

En iyi

Gül | Topluluk Yöneticisi

Rosie | Community Manager
0 Beğeni
Mesaj 11 / 11

serdar.yalcinR9TLH
Advocate
Advocate

Merhaba, linkli dosyalar üzerinden düzenleme yapabilmek, level'larını kapatmak için görsellerdeki yöntemi yapabilirsiniz. Custom seçerek ilgili sayfada değişiklik yapabilirsiniz.

serdaryalcinR9TLH_0-1784209640235.png

serdaryalcinR9TLH_1-1784209664989.png

0 Beğeni