Revit & Construction Cloud - Tüm Ürünler - Türkçe
Tüm Revit ve Construction Cloud ürünleri forumlarına hoş geldiniz. Deneyimlerinizi paylaşın, sorular sorun ve popüler Revit ve Construction Cloud ürünleri konularını keşfedin.
iptal
Sunun için bulunan sonuçlar gösteriliyor: 
Göster  sadece  | Bunun yerine şunu ara: 
Şunu mu demek istediniz? 

Revitten Autocad' export

6 YANIT 6
ÇÖZÜLDÜ
Yanıtla
Mesaj 1 / 7
meryem_ayal
439 Görüntüleme, 6 Yanıt

Revitten Autocad' export

Farklı revit dosyalarını aynı dwg dosyasında birleştimek istiyorum. Link revitle yaptığım zaman içindeki yazılar kotlar gözükmüyor. Ayrı ayrı dwgye çevirip aynı dosyaya yüklediğimde ise aynı block isminde olanlar bozularak geliyor. Bunu engellemek için explode yapmaktan başka çözümüm var mı?

6 YANIT 6
Mesaj 2 / 7

What happens if you Xref the DWG files you export from Revit into a single DWG file instead? Can you share some screen captures?

 

Revit creates unique blocks for elements like windows and doors and it will use the same block as long as their visual representation is exactly the same. If a door or window is obscurred, looks different in any way from other door instances it will create a unique block for each variation.

My other older self here: http://forums.autodesk.com/t5/user/viewprofilepage/user-id/46056
Mesaj 3 / 7
eness.gun
cevap verdi: meryem_ayal

Bildiğim kadarıyla yok. Bilen varsa bende öğrenmek isterim güzel soru 🙂

Mesaj 4 / 7

Dört farklı revit dosyasını tek bir dwg dosyasında birleştirmek istiyorum. Blocklarda sıkıntı yaşamadan 4 dosyayı beraber export edebilmenin bir yolu var mı?

Mesaj 5 / 7
eness.gun
cevap verdi: meryem_ayal

Örneğin 4 farklı binayı bir revit dosyasına koordinatlı şekilde linkleyerek yüklerseniz 4 yapıya ait beraber exportlar alabilirsiniz. Ruhsat vb. proje mantığındaki gibi yan yana bunları yapmak isterseniz bir sheet açıp(kendiniz up uzun bir sheet family yapabilirsiniz) farklı yapılara ait kesit plan vb. ilgili sheet içine atılıp export alınırsa evet yan yana birleşik gelir. 

 

Umarım anlaşılır olmuştur. Ama şu önemli bir nokta sistemi buna uygun kurarsanız sizin için faydalı olacaktır. Farklı kotlarda yapılarınız varsa bunların planları vs. üretmek biraz alt yapı ve işçilik gerektirecektir.

 

Mesaj 6 / 7
meryem_ayal
cevap verdi: eness.gun

Linklediğim revit dosyalarında oda etiketleri kotlar vs. gözükmüyor. Bunun bir yolu var mı peki?

Mesaj 7 / 7
idrisbahadur
cevap verdi: meryem_ayal

Merhaba @meryem_ayal,

 

Farklı DWG exportlarını aynı DWG dosyasında birleştirmenin en sağlıklı yolu Xref yöntemi ile çağırarak DWG dosyalarını birbirine bağlamaktır. Özellikle Revit'te linklerle çalışıyorsanız xref yöntemi neredeyse tek çare olabilir.

 

Gördüğüm kadarıyla belediyeye teslim etmek için seri pafta hazırlamak istiyorsunuz. Aşağıdaki iki yöntemden birini tercih edebilirsiniz:

 

1. Görüntülerinizi DWG export alın. Bir ana AutoCAD dosyasında bu DWG'leri xref ile birleştirip dizin. Olası değişikliklerde Revit'ten alacağınız yeni exportları, yerleştirip bağladığınız dosyaların üzerine yazın ve ana DWG dosyasındaki xref ekranından yenileyerek devam edin. 

 

2. İşinizi Revit'te yapın. Muhtemelen paftanız AutoCAD'in layout ekranında çıktığı için sorun yaşıyorsunuz. Bu sorunu çözmek için, export aldıktan sonra AutoCAD dosyanıza gidip EXPORTLAYOUT komutu ile layout görüntünüzü yeni bir DWG dosyasında Model ekranına aktarın.

 

Kolay gelsin.


İdris Bahadur
Msc. Architect
EESignature
LinkedIn | Twitter | Otomatik Kesit

Aradığınızı bulamadınız mı? Topluluğa sorun veya bilgilerinizi paylaşın.

Soru Sor  

Autodesk Design & Make Report