Revitte oluşturulan köprüyü midas civil e aktarma

furkantoraman_
Participant
Participant

Revitte oluşturulan köprüyü midas civil e aktarma

furkantoraman_
Participant
Participant

Revit te oluşturulan köprünün Midas civil e export edilmesi mümkün mü

0 Beğeni
Yanıtla
821 Görüntüleme
8 Yanıt
Respuestas (8)

ceyhunhurcan
Advisor
Advisor

merhaba ;

konu ile ilgili   bakınız.  LİNK

MİDAS eklentileri  LİNK

Revit dışa aktarılan formatlara bakınız.  LİNK

eğer yine de sorun yaşıyorsanız midas ile iletişime geçmelisiniz.

kolay gelsin.

Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜM OLARAK KABUL ET" ( "ACCEPT AS SOLUTION" ) seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın.
Beğendiğiniz mesajları lütfen "Övgü Puanı" (KUDO) ile ödüllendirin.

Ceyhun HÜRCAN
BIM MEP Consultant
http://ceyhunhurcan.com
Facebook | Twitter | Linkedin

Olcay.Kuk
Community Manager
Community Manager

Merhaba @furkantoraman_ 

Probleminizle ilgili @ceyhunhurcan tarafından çözüm önerisi paylaşıldı. Eğer çözüm olduysa yanıtı "ÇÖZÜMÜ KABUL ET" olarak işaretlemenizi rica ederiz. Diğer topluluk kullanıcıları da bu doğrultuda doğru yanıtı öğrenmiş olur ve fayda sağlanmış olunur. Eğer sorununuz devam ediyorsa, lütfen son durumla ilgili güncel durumunuzu paylaşmanızı rica ederiz.

Forumlarımızda çözülen sorularınızı lütfen  ÇÖZÜMÜ KABUL ET  olarak işaretleyin!
Beğendiğiniz mesajları lütfen "BEĞENİ" ile ödüllendirin!

Olcay Kük
Topluluk Yöneticisi

0 Beğeni

furkantoraman_
Participant
Participant

Öncelikle yanıtınız için teşekkürler. Gönderdiğiniz 1. ve 2. linkte Revit 2020 ve 2021 için eklentiler var fakat ben Revit 2022 versiyonu kullanıyorum. Video linkine tıkladığımda ise video gizli. 3. linke baktığımda birbiri ile uyumlu import - export formatları bulunmuyor (Dxf hariç).

ceyhunhurcan
Advisor
Advisor

merhaba @furkantoraman_ 

destek sayfalarının dediği gibi Revit 2022 Sürümü için export vb. görünmüyor. 
3. parti yazılımlar için kendi  Midas destek ile iletişime geçmelisiniz gibi görünüyor.
kolay gelsin.

Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜM OLARAK KABUL ET" ( "ACCEPT AS SOLUTION" ) seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın.
Beğendiğiniz mesajları lütfen "Övgü Puanı" (KUDO) ile ödüllendirin.

Ceyhun HÜRCAN
BIM MEP Consultant
http://ceyhunhurcan.com
Facebook | Twitter | Linkedin

idrisbahadur
Advisor
Advisor

Merhaba @furkantoraman_,

Yaşadığınız sorunda oluşan darboğaz aslında Midas tarafında. Çünkü Revit'te malum farklı fonksiyonlara hizmet eden onlarca farklı dosya formatı export etme opsiyonunuz var. @ceyhunhurcan'ın bahsettiği gibi Midas tarafından destek almanız daha yararlı olacaktır. Fakat Revit'e dair son olarak, CAD formatlarından Midas'ın import edebildiklerini denemeniz yararlı olabilir.

2022-03-10_15-13-15.png

Midas kendi sitesinde bu formatları alabildiğini belirtmiş:

image1110.gif

image1170.gif

image1169.gif

Kolay gelsin.

İdris Bahadur

EESignature

furkantoraman_
Participant
Participant

Midas destek ile de iletişime geçeceğim. Eğer olmazsa kendim bir API yazarak çözmeye çalışacağım. Amacım programın belirli parametrelere göre köprü elemanlarını tanıması ve bastan Midas içerisinde modelleme ye gerek duyulmadan içe aktarılması. Yanıtlarınız için teşekkürler.

0 Beğeni

idrisbahadur
Advisor
Advisor

Tekrar merhaba @furkantoraman_ ,

Midas ile iletişime geçebildiniz mi? Sorununuz çözüldü mü?

İdris Bahadur

EESignature

furkantoraman_
Participant
Participant

Merhaba. İletişime geçtim fakat Revit 2022 için midas civil de destekleri bulunmuyormuş. Dolaylı yollarla geçici çözüm olarak ise  target=_blankhttps://drive.google.com/file/d/197bKY6VnKg1fQWBKrIx77WuQsRBDA8c1/view linkteki dosya ile aktarıp MGT dosyasını notepad ile düzenleyip gerekli yerleri Midas Civil e aktarabileceğimi söylediler fakat denediğimde başarılı olamadım

0 Beğeni