Revit & Construction Cloud - Tüm Ürünler - Türkçe
Tüm Revit ve Construction Cloud ürünleri forumlarına hoş geldiniz. Deneyimlerinizi paylaşın, sorular sorun ve popüler Revit ve Construction Cloud ürünleri konularını keşfedin.
iptal
Sunun için bulunan sonuçlar gösteriliyor: 
Göster  sadece  | Bunun yerine şunu ara: 
Şunu mu demek istediniz? 

Revit Server Bağlantı Sorunu

4 YANIT 4
ÇÖZÜLDÜ
Yanıtla
Mesaj 1 / 5
tasliahsap
631 Görüntüleme, 4 Yanıt

Revit Server Bağlantı Sorunu

Merhaba 3 öğrenci arkadaş farklı şehirlerde Revit Server üzerinden aynı proje üzerinde çalışmak istiyoruz. Bunun için AWS de bir server edindik ve server ayarlarını da yaparak Revit Server 2023 ü kurduk. Sistemin Admin paneline de erişilebiliyor. Ancak server a kendi PClerimizdeki Revit 2023 üzerinden bir türlü bağlanamadık. Bu konuda yardımcı olur musunuz?

Teşekkürler.

4 YANIT 4
Mesaj 2 / 5
eCy
Collaborator
cevap verdi: tasliahsap

Merhabalar,

Bir türlü bağlanamadık kısmını biraz daha açmak gerekiyor bence. Bir sorun ekranı geliyor mu nerede takılıyorsunuz vs gibi.

Onun öncesinde aşağıda Revit Server kurulumu adımlarını gerçekleştirdiğinizden emin olunuz lütfen.

Ayrı lokasyonlardan Revit Server kullanarak Worksharing ile Çalışma 

Revit Serverının Kurulumu ve Ayarlamaları 

 

Enes Cemil YAĞCI // Mimar
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? İşinize yaradıysa gönderiyi Beğenebilirsiniz.
Sorunuza tatmin edici bir cevap aldınız mı? Aldıysanız ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayın.

EESignature

Mesaj 3 / 5
tasliahsap
cevap verdi: tasliahsap

Önce şuradaki "Help | Install Server System Prerequisites for Windows Server 2019 | Autodesk" Windows Server ayarlarını AWS üzerindeki sanal makinemiz üzerinde gerçekleştirdim. Sonra yine AWS üzerinde Revit Server 2023 kurdum ve ardından,  ~/ProgramData/Revit Server 2023/Config klasörünün içinde serverin public ip adresini içeren "RSN.ini" dosyasını oluşturarak kaydettim. Buraya kadar her şey normal. "ServerinPublicipsi/RevitServerAdmin2023" üzerinden de herhangi internete bağlı bir bilgisayardan admin paneline erişebiliyoruz. Ekran görüntüleri aşağıdadır.

Capture.PNG

Capture3.PNG

Capture2.PNG

Daha sonra Revit 2023 ün yüklü olduğu ve servera bağlanmak istediğimiz fiziksel makinelerden server a bağlanmak için yine bu makinelerdeki ~/ProgramData/Revit Server 2023/Config klasörünün içinde aynı şekilde serverin public ipsini içeren "RSN.ini" dosylarını oluşturduk ve projeyi revit server a save as ile kaydetmek istediğimizde aşağıdaki sorunla karşılaşıyoruz.

Ekran görüntüsü 2022-05-27 111225.png

   

Mesaj 4 / 5
idrisbahadur
cevap verdi: tasliahsap

Merhaba @tasliahsap,

 

Aşağıdaki makalede önerilen çözümlere bir göz atın:

 

"This operation could not be completed. Please try again" when working in Revit Server

 

Sorunuzdan bağımsız olarak:

 

Revit Server'a alternatifler aramanızda yarar var. Revit Server, kişilerin aktif çalıştığı cihazlara ek olarak, her bağlantı lokasyonunda ayrı birer cihaz isteyen bir sistemdir. Yani sadece bir Server kurmanız yeterli değil, her lokasyonda Accelerator görevinde -Windows Server+Revit Server yüklü- cihazlara ihtiyacınız var:

 

0EM3g0000004wvT.png

Bu yöntem, verimsizliği ve donanım maliyetleri sebebiyle -alternatifleri karşısında- artık tercih edilmeyen bir yöntem haline geldi. Gerekli miktarda IT bilginiz varsa, er ya da geç internetten edinebileceğiniz bilgiler ile sisteminizi çalıştırırsınız ama emeğinize değmeyecek bir sonuç alma ihtimaliniz çok yüksek. Alternatif olarak:

 

1. Sürenizi kurtarıyorsa, 1 aylık BIM Collaborate Pro deneme üyeliği alabilirsiniz. Cloud üzerinden worksharing yaparsınız. (En kolay yöntem bu. Ardından aylık satın alma da yapabilirsiniz. Ama bütçeleri AWS ile karşılaştırmayın tabi.)

2. Çalıştığınız 3 kişiden, upload hızı en yüksek olan lokasyondaki cihaza uzaktan bağlantı kontrolü yapabilirsiniz. Yani bir güçlü (İşlemci çekirdek adedi yüksek ve RAM miktarı yüksek) cihazda birden fazla oturuma uzaktan bağlanıp, yerel ağdaymış gibi worksharing yapabilirsiniz. (Bağlanan cihazlar sadece ekran kontrolü yaptığından, tek kişinin cihazının iyi olması yeterli olacaktır.)

 

Revit Server kurabilecek yetiniz varsa, bu iki alternatifin altından rahatlıkla kalkarsınız. Bu iki yöntemde de ortalama senkronizasyon süreleri, Revit Server ile karşılaştırılamaz derecede düşük olacaktır.

 

Kolay gelsin.

İdris Bahadur

EESignature

Mesaj 5 / 5
tasliahsap
cevap verdi: tasliahsap

Sorunu çözdüm.

AWS'de aynı sorunu yaşayanlar için çözümü anlatıyorum. 

Basit öğrenci projeleri için ücretli BIM Collaborate Pro ya para vermeye gerek yok. Maksimum 3-4 kişi çalışıyoruz ve gayet yeterli.

 

Sorunun çözümü için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

 

1. AWS Management Console da sanal makinemizin (instance) yönetim ekranına gidiyoruz ve "Security" sekmesine tıklıyoruz.

Ekran Resmi 2022-05-28 16.04.49.png

 

2. Açılan sekmeden security group umuza tıklıyoruz. Bizimkisi "sq-061b086da3811b9a7 (launch-wizard-2)" şeklinde görünüyordu, sizinki farklı gözükecektir.

Ekran Resmi 2022-05-28 16.05.09.png

3. Açılan ekran default olarak inbound rules sekmesi açık gelecektir ama gelmezse "inbound rules" sekmesine tıklayın ve "Edit inbound rules" butonuna tıklayın.

Ekran Resmi 2022-05-28 16.05.26.png

4. Gelen ekranda "Add rule" butonuna tıklayın.

Ekran Resmi 2022-05-28 16.06.00.png

 

5. Daha sonra açılır listelerden Type ı "All Traffic", Source ı ise "Anywhere-IPv4" olarak seçin.

Ekran Resmi 2022-05-28 16.06.19.png

Ekran Resmi 2022-05-28 16.06.34.png

 

6. Bu işlemleri de yaptıktan sonra "Save rules" a tıklayın.

Ekran Resmi 2022-05-28 16.06.51.png

7. İşlem tamamlandığına dair şunun gibi yeşil arkaplanlı bir yazı göreceksiniz ve artık tamam.

Ekran Resmi 2022-05-28 16.07.46.png

"Inbound rules" listeniz şu şekilde görünecek:

Ekran Resmi 2022-05-28 16.07.54.png

Artık Revit üzerinden AWSdeki sanal makinenize bağlanarak ortak çalışabilirsiniz.

 

Ben çok aramama rağmen internette sorunun çözümüne dair net bir paylaşım bulamadım. Umarım aynı sorunu yaşayan arkadaşlara yardımcı olur.

 

İyi çalışmalar.

  

 

 

 

 

 

Aradığınızı bulamadınız mı? Topluluğa sorun veya bilgilerinizi paylaşın.

Soru Sor  

Autodesk Design & Make Report