Revit & Construction Cloud - Tüm Ürünler - Türkçe
Tüm Revit ve Construction Cloud ürünleri forumlarına hoş geldiniz. Deneyimlerinizi paylaşın, sorular sorun ve popüler Revit ve Construction Cloud ürünleri konularını keşfedin.
iptal
Sunun için bulunan sonuçlar gösteriliyor: 
Göster  sadece  | Bunun yerine şunu ara: 
Şunu mu demek istediniz? 

Revit central dosya için nas cihazı

2 YANIT 2
ÇÖZÜLDÜ
Yanıtla
Mesaj 1 / 3
srknkklc
424 Görüntüleme, 2 Yanıt

Revit central dosya için nas cihazı

Revit central dosyada uzaktan çalışmak için nas cihazı almak istiyorum. Daha önce çalıştığım şirkette bulunan nas cihazı aynı ağ üzerinde central dosyada çalışmaya imkan sunarken şantiye ya da uzaktan çalışmaya imkan vermiyordu. Dosyayı central değil normal dosya olarak görüyordu. Böyle sorun yaşamamak için uzaktan çalışmaya imkan tanıyan nas cihazı tavsiyesi nedir? Hangi nas cihazını almalıyım?

2 YANIT 2
Mesaj 2 / 3
idrisbahadur
cevap verdi: srknkklc

Merhaba @srknkklc,

 

VPN çözümü arıyorsunuz. NAS cihazı, bildiğiniz gibi ağa bağlı bir depolama hizmeti sağlar. VPN ise farklı konumlarda iken aynı ağdaymışsınız gibi çalışmanızı sağlar. QNAP ya da Synology gibi bilinen NAS cihazı markalarının hemen hemen hepsinde VPN Server oluşturma uygulamaları var. Bunları kullanabilirsiniz. NAS cihazı seçerken dikkat etmeniz gereken meseleler genellikle depolama tercihleriniz ve bütçenizle ilgili olacaktır.

 

Revit'in Worksharing özelliğini VPN üzerinden kullanmak ne yazık ki günümüz ağ hızları sebebiyle verimli olmuyor. Yerel kopyadaki model elemanlarının aidiyet bilgilerinin bir kaç saniyede bir ana dosyaya iletilmesi gerekliliği, düşük yenileme süresi istiyor. Her ne kadar hızlar artmakta olsa da çakışmalar yaşanıyor, bu çakışmalar dosyaları bozuyor. Astarı yüzünden pahalıya gelmeye başlayınca vazgeçmek durumunda kalıyorsunuz. Kişisel tavsiyem, VPN ile worksharing aracını hiç kullanmamanız yönünde. Alternatiflerine bakabilirsiniz, BIM Collaborate Pro bulut hizmetini deneyebilirsiniz. Aylık satın alma opsiyonları da var. Revit Server çözümü artık eskidi. Ama onu da deneyebilirsiniz.

 

Kolay gelsin.

İdris Bahadur

EESignature

Mesaj 3 / 3
srknkklc
cevap verdi: srknkklc

@idrisbahadur bey ilginize teşekkür ederim. Revit worksharing özelliğini kullanarak uzaktan aynı anda birden fazla kişinin çalışmasını sağlamaktı. Ancak bu konuya hakim değilim. Sizin tavsiyenizi dinleyeceğim. Teşekkür ederim.

Aradığınızı bulamadınız mı? Topluluğa sorun veya bilgilerinizi paylaşın.

Soru Sor  

Autodesk Design & Make Report