Kolon, kiriş, duvar sıva birleşim revit problemleri

DoguTanir
Participant
Participant

Kolon, kiriş, duvar sıva birleşim revit problemleri

DoguTanir
Participant
Participant

merhabalar, revit gibi otomasyon olarak öne çıkan hızlı ve pratik bir uygulama için çözümünü öğrenmek istediğim sorun var kolon, kiriş ve duvarların sıva katmanı olarak yapmak hepsinin beraber metraja uygun olucak şekilde yapılmasına dair bir yöntem internette bulamadım alternatif çözümler olarak şunları deniyorum bir wall finish oluşturarak kolon ve kirişlerin etrafını manuel olarak çizip uzun ve zahmetli bir şekilde bu işin halledilmesi veya kolonların ve kirişlerin edit family kısmından etrafına generic model oluşturup bu şekilde çözümler denenmekte internette öneri olarak bunlarda sıva metrajının doğru çıkabilmesi ve zahmetsiz olması için bir çözüm merak ediyorum şimdiden teşekkür ederim.

0 Beğeni
Yanıtla
Soluciones aceptadas (1)
505 Görüntüleme
8 Yanıt
Respuestas (8)

ulasdeniz
Mentor
Mentor

yatay ve dikey betonarme elemanlarının metrajı için "Formwork" gibi bir kalıp eklentisini kullanmayı düşündük.  deneme yapılmadı ama kalıp yüzeyleri ve kalınlığı sıva ile çok benzer. metraj da alabildiğimiz için bize uygun geldi. merdiven altları da buna dahil. 

Ulaş Deniz

Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜM OLARAK KABUL ET" ( "ACCEPT AS SOLUTION" ) seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın.
Beğendiğiniz mesajları lütfen "Övgü Puanı" (KUDO) ile ödüllendirin.
Youtube : https://www.youtube.com/channel/UCkJpVueGScmJvW1RIgqttSg

eness.gun
Advocate
Advocate

Metrajı mahal bazlı alacaksanız tavan ve duvarlar için bir mahal bilgisi ve kat bilgisi girmeniz işinizi çözer.

Revitte generic eleman kullanmak takip edilemez bir hale geliyor asla tavsiye etmiyorum.

Tavanların yatay yüzeylerini ceiling ile kiriş kanatlarını wall ile sıvamanız daha mantıklı geliyor bana.

Burada önemli olan şey metraj tablosunun elde ediliş biçimi, bence metraj tablonuzu sıva için malzemeden çekmeniz ve wall ve ceilingleri böylece başta oluşturulan kat ve mahal parametrelerine göre malzeme listenizi filtreleyerek ilerlemeniz iyi olacaktır. Ben teknik ofiste bu şekilde bir kurguyu tercih ediyorum.

Burada önemli olan şey adam/saat olacaktır. Bu işler için biz tüm iç ve dış duvar sıvalarını dynamoya yaptırmayı tercih ediyoruz. İşin sonunda işe yarar ürün almak adına bu tarz bir yol seçebilirsiniz. Takdir biraz firmanızın ve iş yaptığınız ekiplerin gelişmişliğinin olacak. 

İyi günler.

DoguTanir
Participant
Participant
cevabınız için teşekkür ederim, dediğiniz yöntemi araştırıp denemek istiyorum ama revitin kendi içerisinde bunu çözmemeiş bu konuda büyük eksiklik farklı yöntemlerde tam net yeterli gelmiyor.
0 Beğeni

DoguTanir
Participant
Participant
cevabınız için teşekkür ederim, dynamo ile dediğiniz şekilde kendim denemeler yapıyorum geliştirme aşamasındayım lakin kirişlerin etrafını sarma konusunda bi kod tam elde edemedim redhotbim adlı youtube kanalında bir tek bunu tam istenildiği gibi yapan gördüm linki de bırakıyım https://www.youtube.com/watch?v=68fj4JHoGK4&t=768s
0 Beğeni

borakin1
Mentor
Mentor

Evet bu bir şirket için üretilmiş özel eklenti piyasaya yönelik satılmıyor. Onun için daha önceki forum yazılarımızda custom addin yapanlar var dediğimiz kısımda kalıyor.  Eklentinin olayı kolon-kiriş etrafına kapı altına gerekli imalatları ekliyor. Elle yapmaya gerek kalmıyor.

EESignature

Bora AKIN
Mimar
Twitter | LinkedIn

Verilen cevap sizin için çözüm mü? Eğer çözüm ise  ÇÖZÜMÜ KABUL ET  veya BEĞEN Kudos.jpg butonu ile ödüllendire bilirsiniz.

eness.gun
Advocate
Advocate

@DoguTanir bu videoyu biliyorum dikkat ettiyseniz metraj material bazlı geliyor tahminimce gene aynı sorunlar var ama olay her zaman içinrevitte işin nasıl yapılacağının tanımlanmasına bağlı. Generic bir yüzey olarak bende tüm tavanı kiriş kanatları dahil dynamo ile yapıyorum ama siz nasıl görmek isterseniz ona göre bu süreci evirmek gerekiyor. Mevcut teknoloji içinde çözüm bulmak :))

Ama haklısınız keşke bir arac olsa bunu daha pratik yapsa 

0 Beğeni

DoguTanir
Participant
Participant
forum yazılarınızı inceliyorum ama bulamadım bana hangisi olduğunu gösterebilirmisiniz teşekkürler
0 Beğeni

DoguTanir
Participant
Participant
Kabul edilen çözüm
evet dynamonun eski sürümünde internette birsürü çözümler üretilmiş ama yeni sürümde uyuşmazlıklar var yeniden oluşturmaya çalışıyorum teşekkürler.