Revit & Construction Cloud - Tüm Ürünler - Türkçe
Tüm Revit ve Construction Cloud ürünleri forumlarına hoş geldiniz. Deneyimlerinizi paylaşın, sorular sorun ve popüler Revit ve Construction Cloud ürünleri konularını keşfedin.
iptal
Sunun için bulunan sonuçlar gösteriliyor: 
Göster  sadece  | Bunun yerine şunu ara: 
Şunu mu demek istediniz? 

Brüt alanların referans alınması

1 YANIT 1
ÇÖZÜLDÜ
Yanıtla
Mesaj 1 / 2
Anonymous
1108 Görüntüleme, 1 Yanıt

Brüt alanların referans alınması

Merhabalar, çizdiğim projede her kat için ayrı ayrı gross area ile oluşturduğum brüt alanların m2 lerini tablo olarak aldıktan sonra bunların emsal hesaplarını yapmaya çalışıyorum. Autocad'den farklı olması açısından bu alanların m2 geçip geçmediği ya da alanların ne kadar eksik kaldığı hakkında kendime formule etmeye çalışırken yaşadığın en büyük problem m2 referans olarak göstermeyi bulamadım.

 

daha açıklayıcı örnek olarak projedeki mahallerin a1 a2 gibi kodları mevcut. Ben kendime yeni bir tablo oluşturup buraya a1+a2=X gibi bir formul oluşturmak istiyorum fakat bu değerleri el ile değil bunları projeden bağlı bulunduğu sayfadan anlık olarak almasını istiyorum. Excel deki emsal hesabı gibi fakat bunu revit içerisinde yapmaya çalışıyorum. Fakat çok uğraşmama rağmen tablolar arası bağlantı bulmayı bulamadım. 

 

Bunu yapan firmaları gördüm fakat kendi başına öğrenmeye çalışınca reviti işler biraz sarpa sarıyor 😄

1 YANIT 1
Mesaj 2 / 2
temel1955
cevap verdi: Anonymous

Mrb,

 

“Room tag with calculated parameters” başlığı altında daha önce 2 adet video hazırlamıştım.

 

Bu videolarda planlanan (referans) alan ile çizimdeki alan farklılığının gösterim açısından nasıl formüle edildiği, sonuçların Schedule ve dag’lara nasıl yansıtıldığı anlatıldı. Nasıl formüle edildiği konusundaki sorunuza buradan cevap bulabileceğinizi umuyorum.

 

İyi çalışmalar.

 

target=_blankhttps://www.youtube.com/watch?v=559-tCby4gw

https://www.youtube.com/watch?v=5klNkYBYKtA

Aradığınızı bulamadınız mı? Topluluğa sorun veya bilgilerinizi paylaşın.

Soru Sor  

Autodesk Design & Make Report