Revit & Construction Cloud - Tüm Ürünler - Türkçe
Tüm Revit ve Construction Cloud ürünleri forumlarına hoş geldiniz. Deneyimlerinizi paylaşın, sorular sorun ve popüler Revit ve Construction Cloud ürünleri konularını keşfedin.
iptal
Sunun için bulunan sonuçlar gösteriliyor: 
Göster  sadece  | Bunun yerine şunu ara: 
Şunu mu demek istediniz? 

Autodesk ve Gehry Technologies İşbirliği

0 YANIT 0
Yanıtla
Mesaj 1 / 1
Olcay.Kuk
294 Görüntüleme, 0 Yanıt

Autodesk ve Gehry Technologies İşbirliği

Bu iş birliği, Gelişmiş BIM Danışmanlık Hizmetleri Sayesinde AEC Profesyonellerinin Bina Bilgisi Modelleme Avantajlarını Hayata Geçirmesine Yardımcı Olacak 

 

SAN RAFAEL, Calif.-- 3B Tasarım, mühendislik ve eğlence yazılımı alanında dünya lideri olan (BUSINESS WIRE)--Autodesk, Inc. (NASDAQ:ADSK), 3D design ve dünya çapında bina sahipleri, geliştiriciler, mimarlar, mühendisler, genel yükleniciler, fabrika sahipleri ve diğer inşaat sektörü profesyonellerine yönelik teknoloji ve hizmet sağlayan Gehry Technologies, bugün stratejik bir iş ortaklığı duyurusunda bulundular. Yeni anlaşma, mimarlık, mühendislik ve inşaat (AEC) profesyonellerinin günümüzün rekabetçi inşaat sektörünün taleplerini karşılamaları için Building Information Modeling (BIM) sürecinin avantajlarından tam olarak faydalanmalarına yardımcı olacak. 
 
“Bu anlaşmayı Gehry Technologies’in sektörde uzun süredir mevcut olan birçok zorluğu hafifletmesi ve her bir yeni inşaat projesi için en iyi uygulamaları geliştirmesi için başlattım”
 
Anlaşma, Gehry Technologies’in kuruluşlarını ve tasarım iş akışlarını Autodesk BIM çözümleriyle dönüştürmenin yollarını arayan firmaları da kapsayacak şekilde danışmanlık hizmetlerini genişletmesini sağlayarak müşterilerine daha iyi hizmet vermesine olanak sağlayacak. 
 
Gehry Technologies’in kurucularından Frank Gehry konuyla ilgili şunu söyledi: “Bu anlaşmayı Gehry Technologies’in sektörde uzun süredir mevcut olan birçok zorluğu hafifletmesi ve her bir yeni inşaat projesi için en iyi uygulamaları geliştirmesi için başlattım” “Sonuç olarak, Gehry Technologies’in yıllar içinde geliştirmiş olduğu teknolojiler ve süreçler, bu vizyona ulaşmamızda önemli bir rol oynamanın yanı sıra müşterilerimize mükemmel değer sağlamıştır. Autodesk ürünlerini yıllardır kullanıyorduk yer alıyordu ve şimdi bu ilişki, mimarların, mühendislerin, yüklenicilerin ve bina sahiplerinin teknolojiden daha iyi değer elde etmesini ve etkilenmesini sağlayarak sektörü dönüştürme yönündeki ortak hedefimize doğru ilerleme konusunda bize yardımcı olacak.” 
 
Gehry Technologies CEO’su Dayne Myers ise şunları ekledi: “Autodesk ile kurduğumuz bu yeni iş ilişkisi, büyüme stratejimizin temel bileşeni durumunda.” “Bu yeni anlaşma, Gehry Technologies’in mevcut danışmalık tekliflerini geliştirip, dünyanın dört bir yanında kuruluşların BIM iş akışını destekleyecek, BIM ve diğer AEC teknolojileri sayesinde maliyet ve zaman tasarrufu sağlayacak şekilde dönüştüren şirketlere daha iyi yardımcı olacak şekilde genişletmesine olanak sağlayacak. Süreç planlama, eğitim ve proje danışmanlığına yönelik kanıtlanmış yöntemlerimiz, müşterilerimizin sektörün bazı en zorlayıcı girişimlerinde proje maliyetlerinden %5-10 tasarruf sağlamasına ve tasarım ve inşaat sürelerini azaltmasına yardımcı olmaktadır. Bu yenilikçi projeler arasında Pekin Ulusal Stadyumu'nu, Las Vegas’taki Lou Ruvo Brain Institute binasını, New York’taki Lincoln Center Alice Tully Hall binasını ve Dubai'deki Burj Dubai Kulesi’ni sayabiliriz.” 
 
Autodesk, Mimarlık, Mühendislik ve İnşaat çözümleri başkan yardımcısı Jay Bhatt konuyla ilgili şunları söyledi: “Autodesk, güçlerini Gehry Technologies’in danışmanlık hizmetleriyle birleştirmeyi AEC şirketlerinin BIM süreci dönüşümüne yardımcı olmanın güçlü bir yolu olarak görüyor.” “İş ilişkimiz dünya liderleri olarak güçlü noktalarımızdan avantaj sağlamak ve BIM çözümünün AEC sektörünü tamamında kabul gören bir süreç haline getirmenin yanı sıra Autodesk’in kapsamlı uçtan uca BIM çözümleri portföyünün kullanılmasına ivme kazandırmak amacıyla tasarlanmıştır.” 
 
İş ilişkisinin koşulları doğrultusunda, Autodesk, Gehry Technologies’in danışmanlık bölümüne, Autodesk Building Design Suite, Revit tabanlı ürünler, Autodesk Navisworks, AutoCAD Civil 3D ve Autodesk Vault Collaboration AEC uygulamalarını içeren Autodesk çözümlerinin kullanımına ilişkin kapsamlı destek ve eğitim sağlayacak. Kapsamlı anlaşmanın bir parçası olarak Autodesk, Gehry Technologies’de öz sermaye yatırımı hakkına sahip olacak. 
 
Obayashi Corporation, Yurt Dışı Faaliyetler Bölümü genel müdür yardımcısı Yoshihiro Ichioka konuyla ilgili şunları söyledi: "Autodesk ve Gehry Technologies’in bizim gibi şirketlere BIM çözümleri ve hizmetleri sağlamak üzere bir araya gelmesi bizi çok heyecanlandırdı." "Bu iki şirketin BIM’yi öne çıkarmak ve uygulamak için dünya kalitesinde yazılım ve hizmetler sağlama becerisinin sektöre kesinlikle katkı sağlayacağını düşünüyorum." 
 
Anlaşma Ön Koşul Beyanı 
 
Bu basın bülteninde aşağıdaki konulara ilişkin beyanlar dâhil olmak üzere ileriye dönük riskler ve belirsizlikler içeren beyanlar bulunmaktadır: kullanıcıların BIM sürecinin avantajlarını, verimlilik artışlarını ve maliyet tasarruflarını hayata geçirmesine yardımcı olması planlanan ilişkinin kapsamı; ilişkinin Autodesk’in iş performansına, ürün ve hizmetlerine etkisi ve Autodesk'in Gehry Technologies müşterilerine taahhütleri. Gerçek sonuçların açık şekilde farklılık göstermesine neden olabilecek faktörler arasında şunlar yer almaktadır: Autodesk ve Gehry Technologies arasındaki ilişkinin yönetilmesindeki zorluklar veya beklenmeyen kesintiler; belirli pazar segmentlerinin öngörülen şekilde büyüyüp büyümeyeceği; yazılım sektörünün rekabetçi yapısı ve bu ilişkiye yönelik rekabetçi yanıtlar; yeni ürünler geliştirmek veya mevcut ürünleri değiştirmek konusundaki başarımız ve bu ürünlerin pazar tarafından kabul edilme derecesi; genel pazar ve iş koşulları; büyüme fırsatlarına yapılması beklenen yatırımların zamanlaması ve derecesi; fiyatlandırma baskısı; maliyeti sürekli azaltma ve verimliliği artırma konularında başarısız olunması; piyasaya ürün sunma ve kullanımdan kaldırma zamanlamasındaki değişiklikler; önemli yeni uygulamaların müşteriler tarafından beklenen derecede kabul görmemesi; teknoloji geliştirmelerinde sürekli başarı elde edememe; danışmanlarımız veya üçüncü taraf geliştiricilerimizle yürüttüğümüz faaliyetlerdeki kesintiler ve sonlandırmalar; yerel işlem veya mevzuat işlemi masrafları ve etkisi ve bu yatırım için öngörülemeyen muhasebe etkisi. 
 
Autodesk'in mali sonuçlarını etkileyebilen diğer olası faktörler hakkında daha fazla bilgi, ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu ile birlikte oluşturulan, 31 Ocak 2011’de sonlanan yıla ait 10-K Formu’ndaki şirket yıllık raporuna ve 31 Temmuz 2011’de sonlanan döneme ait üç aylık 10-Q’da Formu’na dâhil edilmiştir. Autodesk, beyanlarını, açıklama yapıldıktan sonra gerçekleşen olayları veya ortaya çıkan durumları yansıtacak şekilde güncelleme konusunda hiçbir sorumluluk kabul etmez. 
 
Autodesk BIM Çözümleri Hakkında 
 
Building Information Modeling (BIM) bina ve altyapı projelerinin daha hızlı, daha ekonomik ve doğaya daha az etkide bulunarak oluşturulması ve yönetilmesine yönelik bir anlayış sağlayan akıllı, model tabanlı bir süreçtir. Bina ve altyapı kullanım ömürlerine yönelik Autodesk BIM çözümleri Autodesk Revit ve AutoCAD Civil 3D yazılımı ile oluşturulan akıllı modellere dayalıdır. BIM avantajlarının daha kapsamlı hale getirilmesine yardımcı olan bu çözümler, projelerin sanal olarak görselleştirilmesi ve simüle edilmesinin yanı sıra belgeleme ve profesyonel taslak oluşturmaya, veri yönetimi ve işbirliğine yönelik güçlü bir tamamlayıcı çözümler setidir.  Autodesk Building Design ve Autodesk Infrastructure Design ürünleri, BIM iş akışlarını tek ve düşük maliyetli paketle desteklenmesi için kapsamlı bir araçlar seti sunar. 
 
Gehry Technologies Hakkında 
 
Gehry Technologies, dünyanın dört bir yanındaki önde gelen tesis sahiplerine, geliştiricilere, mimarlara, mühendislere, genel yüklenicilere, fabrika sahiplerine ve inşaat sektöründeki diğer profesyonellere tasarım, proje yönetimi ve danışmalık hizmetleri sağlar. Gehry Technologies çözümleri, yaratıcılığı ve kontrolü artırır; proje risklerini, maliyetleri ve tamamlanma sürelerini azaltır ve iş birliği, proje görünürlüğü ve bilgi erişimi yoluyla süreçleri ve kararları geliştirir. Gehry Technologies, Los Angeles, New York, Paris, Mexico City, Abu Dabi, Hong Kong, Şanghay ve Pekin’de ofisleri bulunan bir özel şirkettir. Daha fazla bilgi için Gehry Technologies web sitesini ziyaret edin.
 
Originally posted by OzdenSonkan

Forumlarımızda çözülen sorularınızı lütfen  ÇÖZÜMÜ KABUL ET  olarak işaretleyin!
Beğendiğiniz mesajları lütfen "BEĞENİ" ile ödüllendirin!


Olcay Kük
Topluluk Yöneticisi


Etiketler (2)
0 YANIT 0

Aradığınızı bulamadınız mı? Topluluğa sorun veya bilgilerinizi paylaşın.

Soru Sor  

Autodesk Design & Make Report