Revit & Construction Cloud - Tüm Ürünler - Türkçe
Tüm Revit ve Construction Cloud ürünleri forumlarına hoş geldiniz. Deneyimlerinizi paylaşın, sorular sorun ve popüler Revit ve Construction Cloud ürünleri konularını keşfedin.
iptal
Sunun için bulunan sonuçlar gösteriliyor: 
Göster  sadece  | Bunun yerine şunu ara: 
Şunu mu demek istediniz? 

Autodesk 360 ve Autodesk Bulut Hizmetleri

1 YANIT 1
Yanıtla
Mesaj 1 / 2
ulasdeniz
933 Görüntüleme, 1 Yanıt

Autodesk 360 ve Autodesk Bulut Hizmetleri

Bulut sistemi,  uzaktaki bir bilgisayar üzerinde depolanan verilere, çalışan programlara  internet üzerinden ulaşarak ulaşıp çalıştırmamızı sağlayan günümüzde pek çok yazılım ve depolama hizmeti veren firmanın kullanıcılarına sunduğu bir sistemdir. Aslında bulut sistemi yeni değil, eskiden beri kullandığımız bir sistem. Örneğin e postaların bir merkezde depolanıp, oradan alıcılara yollanması bulut sistemi sayesinde mümkündür. Fakat günümüzde bu sistem iyice gelişmiş durumda. Artık Dropbox, A360, Onedrive, gmail drive gibi sistemler üzerinde kullanıcılar olarak verilerimizi depolayıp istediğimiz zaman ulaşabiliyoruz. Bir tıklama ile dosyalarımızı sisteme yükleyip bu sistemleri depolama alanları olarak kullanıyoruz. Bu hem bize depolamak için ayrı cihazlar almaktan kurtarıyor hem de her yerden ulaşabileceğimiz verilerimizin, kişisel datalarımızın olmasını sağlıyor.

Son birkaç yılda sistem o kadar hızlı gelişti ki, arık normal bilgisayarlarımız bile çalıştıramayacağı kadar ağır programları da bulut sistemleri üzerinden kullanmaya başladık. Bulut sistemi ile çok yakın bir zamanda, bilgisayar kaynağına gücüne ihtiyacımız olmadan çok zayıf bilgisayarlarla bile tüm programları kullanıyor olacağız. Şimdiden Autocad Inventor Fusion gibi yazılımları çok başarılı bir şekilde kullanabiliyoruz artık. Hatta bu programları ortalma bir bilgisayarın sağladığından çok daha iyi bir şekilde kullanıyoruz. Yakın zamanlarda Office programları ya da Adobe programları da bulut hizmetlerini sunmaya başladılar.

 

A360 Autodesk’in bulut sistemidir.  A 360 bulut sisteminin en büyük en geniş kapsamlı örneğidir diyebiliriz. İçerisinde onlarca program ve hizmet barındıran, gerek bilgisayar gerekse de tablet yazılımları çalıştırabildiğimiz, kullanıcılarına depolama alanı da sunan bir hizmettir. Abonelik sistemi ile çalışan A360 sistemi, hem ekonomik hem de bilgisayar kaynaklarına fazla para vermemize gerek kalmadan, her an güncel yazılımlar kullanmamıza olanak sağlıyor. Büyük bir bilgisayar sistemi sayesinde Autodesk, artık kullanıcılarına oldukça iyi bir Bulut hizmeti sunuyor.

Çok yakında bütün Autodesk yazılımlarının Bulut versiyonu piyasada olacaktır. Şimdiden pek çoğu veya eşdeğeri zaten bulut sisteminde yer alıyor. Autocad, Fusion, ve diğer yan programlrın yanı sıra, bulut üzerinden artık Render alabiliyoruz. Geçen sene tam 23 saat süren render işlemimin yarım saat gibi bir sürede Autodesk 360 bulut  render  üzerinden alındığına şahit olduğumdan beri Bulut hizmetine hayranım. Sadece Render değil aynı zamanda  Mekanik ya da akışkan simülasyon ve analizlerini de test etme imkanım oldu. Çok kısa süre içerisinde çok ağır hesaplamalar içeren analizleri A360 birkaç dakikada yapıverdi. Bunun için Autodesk Simulation Flex yazılımını kullandım. Hem Mechanical, CFD, Robot Structural Analysis, Moldflow gibi simülasyon araçlarını kullanıp, hem de analizleri yapabileceğimiz harika bir sistem kullanma fırsatına sahibiz.  Ayrıca bina performans analizlerini de yine bulut üzerinden Green Building Studio yazılımı aracılığı ile yapıyoruz. Enerji ve karbon analizlerini, sonuçlarının grafiklerle desteklendiği kapsamli bir raporun e posta adresimize yollanması birkaç fare işlemi gerektiriyor hepsi bu.

 

Artık Revit enerji analizleri, gün ışığı analizleri, aydınlatma analizleri de yine bulut üzerinden yapılıyor. Çok yakında Revit Inventor gibi ağır yazılımlar tamaman bulut üzerindek çalışcak. Ki A360 Calloboration For Revit Yazılımı neredeyse tam bir bulut yazılımı gibi. Bu yazılım sayesinde çoklu kullanıcıların tek bir dosya üzerinde tamamen uzaktan hatta farklı memleketlerden çalışması, iş birliği yürütüp proje üretmeleri artık mümkün.  Böylelikle yurtdışında iş yapan bir firma, yerel ofisinden de şantiyesindeymiş gibi çalışabiliyor artık. Bu müthiş bir imkan. Bir yazılım alıyorsunuz ve onu dünyanın herhangi bir yerinden kullanabiliyorsunuz. Üstelik kapsamlı bir bilgisayar almanıza gerek bile yok. Her yerden ulaşabiliyorsunuz.

 

Aslında verilecek çok daha iyi örnekler var ama açıklamanın gizlilik ihlali olacağı durumlar olduğu için sabırsızlıkla, bahsetmemize izin verileceği günleri beklediğim harika yenilikler  ve gelişmeler mevcut.  Şimdilik duyurulmuş yazılım ve haberlerle sınırlayarak anlatmaya çalışalım.

 

A360 Autodeskin bulut sisteminin adıdır. İçerisinde onlarca yazılım ve hizmet barındırıyor. Hizmetler aşağıdaki gibidir:

 

  • Rendering

Autocad, Revit gibi yazılımlarla birlikte çalışan bir Render hizmeti sunana A360 servisidir. Cloud Point denen abonelikle verilen ya da satın alınan puanlarla çalışan bir sistemdir. Şimdilerde sanırım 3ds max için de kullanılabilecek durumda.

 

  • Simulation :

Simulation CFD, Mechanical, Robot Structural Analysis, Moldflow gibi yazılımlarla birlikte çalışan bir analiz sistemi. Yine Cloud Point denen Bulut puanları ile çalışıyor ve bu puanları abonelik ile ya da satın alarak elde edebiliyorsunuz.  Örneğin Simulation CFD 360 yazılımı bilgisayrada kurulu olmasına rağmen, analiz ve simülasyon hesaplamaların bilgisayar RAM ve işlemcisini kullanmadan doğrudan bulut üzerinden yapıyor. Tıpkı renderda olduğu gibi.

 

  • Storage (DEPOLAMA)

A360’a üye olan herkes 3 GB depolama alanına sahip oluyor. Üstelik ücretsiz. Öğrenciler için bu miktar 25 GB oluyor. Üstelik öğrenciler tüm bulut hizmetlerini ücretsiz kullanıyor. Ayrıca öğrenciler için Bulut puanı sınırı da yok. Onlar tüm hizmetleri ücretsiz ve sınırlamasız kullanıyor. Aynı şekilde Okullar ve üniversiteler de. Aboneler ise abonelikleri kapsamında verilen depolama alanı miktarına göre kullanabiliyor. Onlar için sınırlı bir depolama alanı ve bulut kredisi veriliyor ve bittiğinde satın alma olanakları oluyor.

  • Green Building Studio

Bulut üzerinden çalışan Bina performans analizlerinin yapıldığı bir hizmet. Revit Enerji analizleri de ışık aydınlık güneş analizleri de aynı sistem üzerinden yapılıyor. Ecotect Analysis yazılımının bulutlaşmış versiyonu diyebiliriz. Enerji karbon analizleri yağmur, yenilenebilir enerjiler analizleri bu yazılım üzerinden yapılıyor. Bulut puanları ile çalışan bir sistem.

  • A360 PLM:

Yaşam döngüsü analizi yapılana bir bulut hizmeti. Tıpkı enerji analizleri gibi, malzeme ve ürünlerin, yapıların çevreye etkilerini inceleyen analizleri yapmaya yarayan bir yazılım.

  • Energy Analysis For Revit
  • Structural Analysis For Revit

Tıpkı enerji anlizlerinde olduğu gibi yapıların statik analizlerinin bulut üzerinden Revit aracılığı ile yapmaya yarayan kullanışlı bir İnşaat mühendisliği hizmeti. Bu sayede yapının taşıyıcı elemanlarının yükleri, sonlu eleman analizleri rüzgar analizler tamamen bulut üzerinden yapılabilmekte.

  • A360 Team

Bulut üzerinde bir ekip olarak dosya ve iş paylaşılmasını sağlayan A360 hizmetinin çoklu kullanıcılar ve işbirliği için hazırlanmış versiyonu. Biribirinden uzak kullanıcıların tek bir ortamla bağlantılı olarak dosya depolama paylaşma ve görüntüleme yapmalarına olanak sağladığı gibi diğer bulut hizmetlerine de erişim sağlayabiliyorlar. Tekil kullanıcılar için olan A360 hizmetinin Çoğul hali diye kısaca isimlendirebiliriz.

 

  • BIM 360 (Glue and Field)

Navisworks yazılımının bulut versiyonu da diyebiliriz. Yapıların proje sonrası işbirliği, koordinasyon, planlama ve çakışma kontrolleri bilgi temek işbirliğine dayalı tüm işerinin yapılıp planlandığı bir hizmet.  Revit ve diğer BIM uyumlu yazılımlardan gelen modellerin toplanıp tek bir dosya üzerinden görüntülendiği şantiye çalışmaları ve öncesinde kullanılabilen harika bir yazılım.

  • Buzzsaw

İnşaat ve üretim için bilgi ve dökümantasyon yönetimi aracı.

  • Projess analysis 360

Üretim sireci için planlama ve optimizasyon yapan bir yazılım.

  • Mockup 360

BIM 360 yazılımının üretim mekanik sistemler için olan hali diyebiliri. Uzak bilgisayarlar arası dosya ve model paylaşımı iş paylaşımı, dosya depolama, görselleştirme yazılımı. Çok büyük dosyaların bile kolaylıkla paylaşılıp üzerinde çalışılmasına olanak sağlar.

  • Autocad 360

Autocad artık bulut oldu.

  • Fusion 360

Inventor Fusion artık bulut oldu

  • Character Genarator 360

Bulut üzerinden oyun ve animasyonlar için animasyona hazır riglenmiş karakterleri hızlıca üretmeye yarayan harika bir yazılım.

  • Configurator 360

Inventor ve Fusion 360 yazılımlarına entegre olan bu yazılım çok pratik bir şekilde, üreticiler için, parametrik tasarlanmış ürünlerinin katalog modellerini üreten güzel bir yazılım. Örneğin bir dolap üreticisi bir modelin farklı ebatlarından üretiyor olsun. Inventor ya da Fusion gibi bir yazılımla parametrik olarak tasarladığı tek bir modeli, bu yazılımla ürün gamındaki tüm ürünleri listeleyecek şekilde  kopyalarını oluşturabilir. Böylelikle Inventor’den aldığı parametrik modelle aynı dolabın tüm versiyonlarını birkaç komutla oluşturacaktır. Katalog modelleri için inanılmaz bir hız ve kullanım verimi sağlayan bir yazılımdır.

 

  • Recap360

Tatlıyı sona sakladım. Bu yazılım düzenli olarak fotoğrafları çekilmiş bir nesne veya bölgenin, ya da lazer tarama ile taranmış nesne yada bölgenin dijital 3 boyutlu modelini otomatik olarak bulut üzerinden oluşturan harika bir yazılım. 240 fotoğrafa kadar destekleyen bir sistemi var.  Bu programı çokça kullandım ve kaplamalı olarak 2d modeller üretebildim.

 

Bir sonraki makalede diğer bulut tabanlı ya da tablet uygulamaları içeren  Autodesk ve 360  yazılımlarını tanıtacağım. İlgilendiğiniz için teşekkürler.

 

 

 

 

 


Ulaş Deniz


Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜM OLARAK KABUL ET" ( "ACCEPT AS SOLUTION" ) seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın.
Beğendiğiniz mesajları lütfen "Övgü Puanı" (KUDO) ile ödüllendirin.
Youtube : https://www.youtube.com/channel/UCkJpVueGScmJvW1RIgqttSg

Etiketler (3)
Etiketler (2)
1 YANIT 1
Mesaj 2 / 2
Anonymous
cevap verdi: ulasdeniz

önceden çalışan bulut şimdi çalışmıyor.

 

önceden bulut resmi döne döne yükleme yapardı felan şimdi hiç bişey olmuyo. lütfen bi indrime linki felan paylaşırmısınız.

Aradığınızı bulamadınız mı? Topluluğa sorun veya bilgilerinizi paylaşın.

Soru Sor  

Autodesk Design & Make Report