Community
Maya Forum
Welcome to Autodesk’s Maya Forums. Share your knowledge, ask questions, and explore popular Maya topics.
cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

Maya 2017. please fix it !

8 REPLIES 8
Reply
Message 1 of 9
pascal
567 Views, 8 Replies

Maya 2017. please fix it !

Hi,

 

I get really mad with maya 2017. There is a lot of serious issues, and since I bought it, I cannot use.

 

The UI is terrible slow. Even launching or closing app need a long time.

Never come back to the saved workspace correctly

The bevel tool doesn't provide correct values (put 1.0, get 1.141)

And now, trying Arnold, the physical sky is in Y up, even if I work in Z up...

The viewports can't work correctly with Maxwell shaders (none of them)

And , as some other people, I loose hours in a day because of this incredible crappy hyper shade...

 

Actually, every day I want try again, and every day I find a new problem.

 

 

 

8 REPLIES 8
Message 2 of 9
Nadja.Bueckmann
in reply to: pascal

Hi @pascal

 

I would love to try to help you with some of the issues you experience with Maya 2017.

First of all which version of 2017 do you use? Did you already upgrade to Update 2 ?

 

Can you show me the specific problems? Then I can try to reproduce them on my system.

 

Best, Nadja

 



Nadja Bueckmann

Technical Support Specialist – M&E (3ds Max, Maya)

Message 3 of 9
Anonymous
in reply to: Nadja.Bueckmann

Hello Nadja ! 

I will report another issue

but probably same UI issue , at least I have problems with UI 

as you are representative of support team I will write here 

using maya 2017 update 2 

when open maya there is empty window sometimes (empty untitled tab)

when trying to close it maya freezes to infinite 

I have to kill the task from task manager

Untitled-1.jpg

 

only workaround on that is to change workspace (right top corner) several times until that strange tab disappears 

and then you can continue work ... 

are you aware of that bug ? 

Message 4 of 9
Nadja.Bueckmann
in reply to: Anonymous

Hi @Anonymous,

 

could you try to reset your preferences: Reset Maya to Default

Does the issue still occur after you followed the steps in the article?

 

Best, Nadja



Nadja Bueckmann

Technical Support Specialist – M&E (3ds Max, Maya)

Message 5 of 9
pascal
in reply to: Nadja.Bueckmann

Hi,

 

I work on mac pro 3 GHz 8-Core Intel Xeon E5 - OS X 10.11.6 - 64 Go memory.

I downloaded the last update (2), and nothing changed.

 

About the bevel tool, you can try it... the result is not correct. If you want a bevel of 1, you get 1.414.

I noticed that when I launch the app, I have to wait around 30 seconds before doing anything.

If I do something before this time, I get empty windows (render setup by example)

It seems that the UI is really long to charge. that was not in maya 2014.

Idem when I quit. very long time to wait.

About the Y or Z up problem, just try it. set Z up in preferences, and create a arnold physical sky.

The sky is vertical...

 

But the worst is really this new hyper shade... I think people who made that has never work on maya in production.

Honestly, I loose hours in a day to try to get the same result than the 2014 one.

 

And I'm not alone.. reading the forum, I dont understand how you can sell a so terrible version of Maya...

 

 

 

Message 6 of 9
Anonymous
in reply to: Nadja.Bueckmann

I've deleted preferances file couple of times

of course deleting solves the issue

but it appears again in couple of days

 

Message 7 of 9
Nadja.Bueckmann
in reply to: pascal

Hi @pascal,

 

I can reproduce the issue you have on my system with the Arnold Skydome.

I will now forward this to our development team.

The workaround I would recommend for now is to rotate the skydome in the transform attributes.

 

Could you tell me which feature is missing or which improvement you would suggest for the hypershade?

I can forward your suggestions to our development team, so that your workflow can be improved.

 

Best, Nadja

 

 

 



Nadja Bueckmann

Technical Support Specialist – M&E (3ds Max, Maya)

Message 8 of 9
Nadja.Bueckmann
in reply to: Anonymous

Hi @Anonymous,

 

it seems to me that your preferences get overwritten in a way that cause the issue. Could this be linked to a specific scene you are working with?

 

Best, Nadja



Nadja Bueckmann

Technical Support Specialist – M&E (3ds Max, Maya)

Message 9 of 9
Anonymous
in reply to: Nadja.Bueckmann

well , I don't think so because 

I have that issue even in empty viewport 

well , if you're saying that thins is strange for you and never heard of it maybe its a problem only with my maya 

maybe some installation issues ... 

ok forget about it ... thanks for attention 

 

Can't find what you're looking for? Ask the community or share your knowledge.

Post to forums  

Technology Administrators


Autodesk Design & Make Report