Inventor – Türkçe
Autodesk Inventor Forumlarına Hoş geldiniz. Deneyimlerinizi paylaşın, sorular sorun ve popüler Inventor konularını keşfedin.
iptal
Sunun için bulunan sonuçlar gösteriliyor: 
Göster  sadece  | Bunun yerine şunu ara: 
Şunu mu demek istediniz? 

Inventor thin body sorunu

3 YANIT 3
ÇÖZÜLDÜ
Yanıtla
Mesaj 1 / 4
AhmetSevik
548 Görüntüleme, 3 Yanıt

Inventor thin body sorunu

Merhaba

 

Autodekte çok karşıma çıkan "one or more bodies which are thin being treated as solids" mesajı beni deli ediyor artık. Montajlı analizleri geçtim artık tek parça (part'larda bile bu sorunu yaşıyorum)

 

Çok deneyimli değilim ama mesh ayarlarını falan değiştirdim oynadım yine yok.

 

Bu uyarıyı neden verir, sebepleri, neler yapılabileceği konusunda bilgi rica ediyorum. 

 

 

 

3 YANIT 3
Mesaj 2 / 4
Gokhan_Kaya
cevap verdi: AhmetSevik

Merhaba
Thin body dediğimiz olay boy et kalınlıgı oranı cok yüksek olan modellerde bu uyarı gelir. bir hata değildir. bu şunu ifade eder. Analiz yaparken ince modellerde mesh atarken et kalınlıgı cok ince oldugundan et kalınlıgında mesh bolum sayısı 1 e kadar düser buda analızde et kalınlıgında gerilme dagılımının hesaplamasını zorlaştırır. bu yüzden düzenli bir etkalınlığına sahip bir model bu gibi durumlarda midsurface denilen yöntemle parcanın tam ortasından geçen düzlem atıır ve bu düzleme 2 boyutlu mesh atılıp et kalınlığı hesaplamada kullanılır. bu yöntem ince parcalarda mesh kalıtesini artırdığından terçih edilir. bu konuda daha detaylı bilgi almak isterseniz mid plane veya mid surface yöntemi olarak araştırırsanız iyi olacaktır. Thin body uyarısını gördügünüzde ince olan parcayı bakın tabii burada midsurface kullanıp kullanmamak size kalır



Kolay Gelsin



Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜM OLARAK KABUL ET" ("Accept as Solution") seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın.
Beğendiğiniz mesajları lütfen "Övgü Puanı" ("Kudo") ile ödüllendirin.

Gökhan Kaya
Tehcnical Manager
Autodesk Inventor Certified Professional 2015
LinkedIn



MSI WS 60 i7 Quadro M2000M

Mesaj 3 / 4
eminrecber
cevap verdi: Gokhan_Kaya

Merhaba.

0,8 mm kalınlığındaki bir sac yüzeye altında takviye profiller atarak yayılı yük tanımlamak istiyorum. Fakat yüzey çok ince olduğu için program analiz yapmıyor. Midsurface kullandığımda da yüzeye yük tanımlayamıyorum.

Ben de çok profesyonel değilim inventorde. İnce sac yüzeylere yükleme yaparken nelere dikkat etmek gerekiyor

Mesaj 4 / 4
Gokhan_Kaya
cevap verdi: AhmetSevik

Merhaba @eminrecber 

Gerilme analizi yaparken programlar sonlu elemenlar yöntemi ile çözüm yaparlar ve modelleri part dosyanızı mesh dedigimiz bilinen şekillere bölerek bunlar üzerinden hesaplama yapıp tümevarım yöntemi ile sonucu ulaşırlar. bunu yaparken meshler üzerinde node dedigimiz düğüm noktaları oluşur ve bu düğüm noktaları meshin serbestlik derecesini etkiler. muhtamelen bu söylediklerimi biliyorsunuzdur ama açıklamamın yarım olmaması için burada tekrar anlatmam gerekti. büyük inçe parçalarda mesh kalitesi kalınlık için çok iyi ayarlanamaz. burayı düzeltmek gerektiginde çok yogun mesh atmak gerekebilir buda çözümü çok yavaşlatabilir o yüzden bazı kabullerle ve matamatiksel olarak kalınlıgın degişmedigi durumlarda asal eksenden gecen plane üzerine 2D mesh atıp 3. buyutu matamatiksel olarak hesaplatabiliriz o yüzden inçe cidarlı ve büyük parcalarda katı mesh degil yüzey mesh atılır

yüzey mesh attıgınızda kuvvet ve basınc uygulayabilirsiniz.

 


Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜM OLARAK KABUL ET" ("Accept as Solution") seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın.
Beğendiğiniz mesajları lütfen "Övgü Puanı" ("Kudo") ile ödüllendirin.

Gökhan Kaya
Tehcnical Manager
Autodesk Inventor Certified Professional 2015
LinkedIn



MSI WS 60 i7 Quadro M2000M

Aradığınızı bulamadınız mı? Topluluğa sorun veya bilgilerinizi paylaşın.

Soru Sor  

Autodesk Design & Make Report