Fusion – Türkçe
Autodesk Fusion (eski adıyla Fusion 360) Forumlarına Hoş geldiniz. Deneyimlerinizi paylaşın, sorular sorun ve popüler Fusion konularını keşfedin.
iptal
Sunun için bulunan sonuçlar gösteriliyor: 
Göster  sadece  | Bunun yerine şunu ara: 
Şunu mu demek istediniz? 

Otomobil modellemesi, parçalar arasında nasıl ayrım yapılır ?

1 YANIT 1
ÇÖZÜLDÜ
Yanıtla
Mesaj 1 / 2
Anonymous
799 Görüntüleme, 1 Yanıt

Otomobil modellemesi, parçalar arasında nasıl ayrım yapılır ?

Merhaba, ilk araba prototipimi yaptım ve arabanın parçalarını nasıl ayıracağımı bilmiyordum? Yaptığım işte vücudun tek bir katı kısım olduğunu görebilirsiniz. Ben kapıları, çamurlukları, davlumbazı vb. Ayıracağım şey. Böylece daha gerçekçi görünüyor. Bunu nasıl başarabilirim?

super car 1.jpgsuper car 1.1 .jpgsuper car 1.2.jpg

1 YANIT 1
Mesaj 2 / 2
Frkngnl
cevap verdi: Anonymous

Merhabalar,

Sorunu benzeri bir senaryo üzerinden anlatabilirim. 

Yüzeyler üzerinde bu tür kesim işlemleri yapmak için Split komutlarını kullanman gerekli, örneğin buradaki görselde, "Split Body" komutu kullanarak oluşturduğum yüzeyde kapı için kesme işlemi yapıyorum. 

"Body to Split" olarak kesim işlemi yapacağım body'i, "Spliting Tool" olarak da kapı formunda oluşturduğum sketchi seçip komutu sonlandırıyorum.

22.PNG

Bu sayede istediğim kesme işlemini tamamlıyorum, sonucu alttaki görselden görebilirsin.

33.PNG

İyi çalışmalar dilerim.

Furkan Günal
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? İşinize yaradıysa gönderiyi beğenebilirsiniz.
Sorunuza tatmin edici bir cevap aldıysanız ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayınız, böylece daha sonra bu probleme çözüm arayan kullanıcılar çözüme hızlıca ulaşabilir.

EESignature

Aradığınızı bulamadınız mı? Topluluğa sorun veya bilgilerinizi paylaşın.

Soru Sor  

Autodesk Design & Make Report