Fusion – Türkçe
Autodesk Fusion (eski adıyla Fusion 360) Forumlarına Hoş geldiniz. Deneyimlerinizi paylaşın, sorular sorun ve popüler Fusion konularını keşfedin.
iptal
Sunun için bulunan sonuçlar gösteriliyor: 
Göster  sadece  | Bunun yerine şunu ara: 
Şunu mu demek istediniz? 

Fusion 360 menü kısmı siyah oldu düzelmiyor.

7 YANIT 7
ÇÖZÜLDÜ
Yanıtla
Mesaj 1 / 8
rabiosaberber
658 Görüntüleme, 7 Yanıt

Fusion 360 menü kısmı siyah oldu düzelmiyor.

Ekran görüntüsü aşağıda paylaştığım gibi menü siyah oldu ve görünmüyor. Fare ile üzerine gittiğimde tüm bileşenler orda ve bekleyince ismi çıkıyor tıklayınca çalışıyor.  Ekran kartını silince geri geliyor. Ekran kartının son güncel driver ını yükledim yine aynı sorun oluşuyor. Nasıl çözebilirim yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

Bilgisayarım : 

HP Spectre x360 - 13-w005na

Intel® Core™ i7-7500U (2.7 GHz, up to 3.5 GHz, 4 MB cache, 2 cores)

Intel® HD Graphics 620

fusion menu siyah sorunu.png

Etiketler (3)
Etiketler (1)
7 YANIT 7
Mesaj 2 / 8
Frkngnl
cevap verdi: rabiosaberber

Belki tümleşik ekran kartı ile başlıyor olabilir program, Fusion 360'ı açarken sağ tıklayarak "Yüksek performanslı Nvidia işlemcisi ile aç" seçeneği ile açabilir misiniz acaba? Eğer sağ tıklayarak göremezseniz Nvidia Ayarları içerisinden program bazlı bu ayarı yapabilirsiniz. Denedikten sonra tekrar yazabilirsiniz.

Furkan Günal
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? İşinize yaradıysa gönderiyi beğenebilirsiniz.
Sorunuza tatmin edici bir cevap aldıysanız ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayınız, böylece daha sonra bu probleme çözüm arayan kullanıcılar çözüme hızlıca ulaşabilir.

EESignature

Mesaj 3 / 8
rabiosaberber
cevap verdi: Frkngnl

Merhabalar intel ekran kartı var bilgisayarımda ve tek ekran kartı tümleşik veya başka seçenek baktım bulamadım. autodesk 3.PNGautodesk2.PNG

Mesaj 4 / 8
Gokhan_Kaya

Merhaba @rabiosaberber 

Grafik kartınız performan kartlarından degil bu yüzden sorun olmuş olabilir

Fusion 360 için de sağ üst kösede ki soru işaretini tıklayıp burada Graphic diagnostic tıklayın ve limit effect to .... cek işaretini secin. fusion 360 performansı artırmaya çalışacaktır.

Gk

Fusion 360 graphic diagnostıc.png

Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜM OLARAK KABUL ET" ("Accept as Solution") seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın.
Beğendiğiniz mesajları lütfen "Övgü Puanı" ("Kudo") ile ödüllendirin.

Gökhan Kaya
Tehcnical Manager
Autodesk Inventor Certified Professional 2015
LinkedIn

MSI WS 60 i7 Quadro M2000M

Mesaj 5 / 8
Frkngnl

Merhabalar,

Attığınız ekran görüntüsünde sadece tümleşik ekran kartı görünmekte. Ekran kartı sürücünüzü güncellemeyi deneyebilir misiniz? Daha sonra bir önceki postumda bahsettiğim seçeneği tekrar deneyebilirsiniz. 

Son güncellemeden sonra, çift ekran kartlı laptoplarda bu problem olmaya başladı. Autodesk bununla ilgili kısa bir not da yayınladı, buradan kontrol edebilirsiniz.

https://knowledge.autodesk.com/support/fusion-360/troubleshooting/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/Too...

Furkan Günal
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? İşinize yaradıysa gönderiyi beğenebilirsiniz.
Sorunuza tatmin edici bir cevap aldıysanız ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayınız, böylece daha sonra bu probleme çözüm arayan kullanıcılar çözüme hızlıca ulaşabilir.

EESignature

Mesaj 6 / 8
rabiosaberber
cevap verdi: Gokhan_Kaya

İlginize çok teşekkürler. Dediğinizi denedim ama yine aynı toolbar siyah olarak açılıyor.

Mesaj 7 / 8
rabiosaberber
cevap verdi: Frkngnl

Bilgisayarın özelliklerinde başka ekran kartı göremedim.
İntel ile tüm güncellemeleri tekrar yaptım.

Nvdia güncelleyiciyi indirdim ama bu bilgisayarda nvidia kurulumu devam edemiyor yazdı.

autodesk 4.PNGautodesk 5.PNG

Mesaj 8 / 8

Sorunu forum sitelerinde gezerken söylenen çözümleri deneyerek hallettim.  Dünyada baya bu konuda sorun yaşayan var anladığım kadarıyla. Linki ve çözümümü aşağıda paylaştım.   Herkese çok teşekkürler.

https://forums.autodesk.com/t5/fusion-360-support/toolbar-appears-blacked-out/m-p/10273131#M121098

Bilgisayarım sağ tıkla / Özellikler / Gelişmiş sistem ayarları / Ortam değişkenleri / 

kısmına yeni değişken tanımlıyoruz.

fusion hata.png

Aradığınızı bulamadınız mı? Topluluğa sorun veya bilgilerinizi paylaşın.

Soru Sor  

Autodesk Design & Make Report