Fusion – Türkçe
Autodesk Fusion (eski adıyla Fusion 360) Forumlarına Hoş geldiniz. Deneyimlerinizi paylaşın, sorular sorun ve popüler Fusion konularını keşfedin.
iptal
Sunun için bulunan sonuçlar gösteriliyor: 
Göster  sadece  | Bunun yerine şunu ara: 
Şunu mu demek istediniz? 

Fusion 360 2.Ekran Sorunu

3 YANIT 3
ÇÖZÜLDÜ
Yanıtla
Mesaj 1 / 4
Anonymous
918 Görüntüleme, 3 Yanıt

Fusion 360 2.Ekran Sorunu

Merhabalar,
8 Gb ekran kartı olan bir iş istasyonu kullanıyorum.
Normalde program laptopta açılıyor. 2.ekrana geçince donuyor açılmıyor.

Laptop kendi ekranında 120 fps ama benim 2.ekran 60 fps acaba ondan uyumsuzluk mu yapıyor.
Ekran görüntüsü mevcut.

Etiketler (1)
Etiketler (1)
3 YANIT 3
Mesaj 2 / 4
Gokhan_Kaya
cevap verdi: Anonymous

Merhaba @Anonymous 

Genelde laptoplarda işlemcinin grafik kartı vasrdır ve bağlanılan ikinci ekranda bazen uygulamlar bu düşük ekran kartı ile çalışabilir. o yuzden bunu kontrol altına almak için windowsta ekran grafigini performansı yüksek (sizde 8 gb olan) ekran kartının fusion tarafındfan kullanılmasını ayarlamak gerekli olacaktır. birde bu kontrolu yaptıktan sonra Fusion 360 için de laptop tek ekran çalışırken preference kısmında şu işaretledigim ceki işaretleyip sonra ekranı bağlayıp Fusion 360 acın 

Fusion 360 limit effect.png


Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜM OLARAK KABUL ET" ("Accept as Solution") seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın.
Beğendiğiniz mesajları lütfen "Övgü Puanı" ("Kudo") ile ödüllendirin.

Gökhan Kaya
Tehcnical Manager
Autodesk Inventor Certified Professional 2015
LinkedIn



MSI WS 60 i7 Quadro M2000M

Mesaj 3 / 4
Anonymous
cevap verdi: Gokhan_Kaya

Merhabalar,
Dediğinin ayarı denedim ama sorun devam ediyor. Başka önerebileceğiniz çözüm var mı acaba ?

Yardımınız için teşekkürler.

Mesaj 4 / 4
mustafaacikgoz
cevap verdi: Anonymous

Merhabalar ; Sorunun neden kaynaklandığını tespit ettim. Bunun sebebi çoklu ekran sorunu. Bilgisayarımda birden fazla ekran bağlı. Uygulama sadece ana ekran olarak hangi ekranı seçersem orada problemsiz olarak çalışmakta. Ana ekran olmayan diğer ekranlarda ilk açılma sırasında açılamıyor ve donuyor. Yada Fusion 360 çalışma penceresini çalışma sırasında ana ekran dışındaki diğer ekranlara taşıyacak olursam, çalışırken bir komut verildiğinde donuyor. "Yanıt vermiyor" mesajı üstteki başlık çubuğunda beliriyor. 

Hangi ekranda donma yapıyorsa, Fusion 360 ı açmadan önce o ekranı Windows Görüntü ayarlarından ana ekran olarak ayarlıyorum. Bu şekilde ilk açılışta donan ekranda donma yapmıyor. Eğer Fusion 360 ı çalışma sırasında ana ekran dışındaki diğer ekranlara taşıyacak olursanız, kapatmadan önce ana ekrana taşıyıp kapatmalısınız, yoksa bir sonraki açılışta yine donacaktır ve "Yanıt vermiyor" hatası ile karşılaşılacaktır. Burdan şu sonucu çıkartıyoruz; Fusion 360 yazılımı çoklu ekranlar için ve yüksek çözünürlükler için daha tam olarak geliştirilmemiş, yeni güncellemelere ihtiyaç duymakta. Benim bilgisayarım bütün ekranları bağladığımda 4K+2K+1K= 7K çözünürlüğe ulaşmakta. Buda Fusion 360 ile beraber başka yazılımlarda da çoklu ekran kullanımında çeşitli problemlere yol açmakta, bu yazılımlar ekranlardaki koordinatlarını hesaplayamamakta.

Aradığınızı bulamadınız mı? Topluluğa sorun veya bilgilerinizi paylaşın.

Soru Sor  

Autodesk Design & Make Report