Fusionda modelin oluşturulan düzeleme göre kesit alanını nasıl hesaplarım?

kadi.omer
Advocate Advocate
714 Görüntüleme
2 Yanıt
Mesaj 1 / 3

kadi.omer
Advocate
Advocate

Dikey rüzgar türbininin hava direncini hesabı için oluşturduğum düzlemlerdeki modelin kesit alanını hesaplamam gerekiyor. Yani belli açılarda düzlemler oluşturdum ama bu durumlardaki kesit alanını nasıl hesaplarım? kısa bir yolu var mı?

0 Beğeni
Kabul edilen çözümler (1)
715 Görüntüleme
2 Yanıt
Replies (2)
Mesaj 2 / 3

Frkngnl
Collaborator
Collaborator
Kabul edilen çözüm

Merhabalar, 

Section Analysis komutu sadece kesit görünüş sunar, kesidin yüzey alanını alabileceğiniz ekstra bir seçeneği yok. Ancak şöyle bir yol izleyebilirsiniz, kesit analizini oluştururken verdiğiniz açıya çok benzer bir Plane oluşturabilirsiniz, daha sonra o plane'in üzerine bir sketch açıp, tüm şekli kapsayacak şekilde bir profil oluşturduktan sonra o plane'den başlayarak ekstrude ederek o kesidi fiziksel olarak da elde edebilirsiniz. Daha sonra Measure komutu ile direkt olarak yüzey alanını ölçebilirsiniz. 

Buradaki görselde kısaca göstermeye çalıştım, gördüğünüz gibi yüzey alanını bu şekilde ölçebiliyorum.

2022-02-26 00_08_11-Autodesk Fusion 360.png

Furkan Günal
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? İşinize yaradıysa gönderiyi beğenebilirsiniz.
Sorunuza tatmin edici bir cevap aldıysanız ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayınız, böylece daha sonra bu probleme çözüm arayan kullanıcılar çözüme hızlıca ulaşabilir.

EESignature

Mesaj 3 / 3

kadi.omer
Advocate
Advocate
Teşekkürler
0 Beğeni