Öne çıkan üyeler: "The Mother"ın siberpunk dünyasını Bondok Max ile tasarlıyoruz

bondok-max-camera-sh001-web.webp

Not: Bu makale farklı bir dilde yazılmış ve yayımlanmıştır ve burada yayımlanan orijinal sürümün çevirisidir.

bondok-max-crystal-math-v001-beauty-ps-post.jpg

 

Kendisini bir genelci olarak görse de, Bondok (gerçek adı Mohamed Lotfy) The HISTORY Channel, Bungie ve Prime Video gibi medya ve oyun müşterileri için büyük ölçüde bir 3D çevre ortam ve assetvarlık sanatçısıdır. Boş zamanlarında, tüm yeteneklerini gösteren kişisel 3B tasarım projeleri yaratıyor. 

Basit bir çaydanlıktan ödüllü bir masaya

Kendi kendini yetiştirmiş bir dijital sanatçı olan Bondok, dijital tasarımı 3D araçlarla değil, Adobe Photoshop 5.0 aracılığıyla keşfetti. "Dergilerdeki veya posterlerdeki posterlere veya resimlere bakarak ve bunları Photoshop'ta yeniden oluşturmaya çalışarak kendi kendime öğrenirdim" diyor. Ancak Discreet 3ds Max3ds Max'i (daha sonra Autodesk 3ds Max3ds Max) keşfettikten sonra geri dönüşü yoktu. Programı öğrenmek için belgeleri inceledi ve klasik "Utah Çaydanlık" 3B öğrenme modelini oluşturmayı kendi kendine öğrendi.

Bondok kısa sürede CGSociety ve 3dtotal gibi çevrimiçi topluluklarda düzenli olarak yer aldı. "Onlar benim ikinci evim oldular" diyor. Bondok, CGSociety tasarım yarışmalarına düzenli olarak katıldı ve Alex Roman, Marek Denko, Toni Bratincevic ve Andrew Averin gibi efsanevi sanatçıları keşfetti. Andrew Averkin, Toni Bratincevic, Marek Denko ve Alex Roman.  

2009 yılında, çizimlerini paylaşmak ve geri bildirim almak için Autodesk'in AREA topluluğuna katıldı. Hızla sitenin makalelerine ve diğer sanatçıların çalışmalarına daldı ve her ikisinden de ilham aldı. Yedi yıl sonra Bondok, Breakfast Time adlı çalışmasıyla Autodesk'in Ayın Sanatçısı ödülünü aldı. Tamamen dolu bir kahvaltı masasının fotogerçekçi 3B tasvirini, 3ds Max3ds Max, ZBrush ve V-Ray dahil olmak üzere yarım düzine farklı tasarım aracı kullanarak oluşturdu. O zamandan beri, özellikle seçtiği ortam tasarımı ve varlık yaratma disiplinlerinde düzenli olarak serbest çalışmaya başladı. 

bondok-max-master-04.jpg

bondok-max-zoom-05.jpg

 

"Anne": Kentsel distopyaya sevgi dolu bir övgü

Son zamanlarda, Bondok en son kişisel projesi "The Mother" ile dikkat çekiyor, devasa bir motorun etrafında dönen cesur, dokulu retro-fütüristik bir sahne. 

Distopik bilimkurgu hayranı olan Bondok, tarihle iç içe hissettiren bir ortam yaratmak istedi - Ready Player One, Alita ile aynı bilgi derinliğine ve yaşanmış atmosfere sahip bir film: Battle Angel ve özellikle Apple TV+'ın Silo'su. "Silonun kalbindeki motordan ilham aldım," diyor. "Kendimden bir tane yaratmak istedim. Tüm topluluğa güç üreten bir motor fikri hoşuma gitti. Rolü herkese sağlamak olan bir şey. Bu hayatı destekledi. Tıpkı bir anne gibi." 

bondok-max-camera-sh001-web.webp

Bunu görsel referansa çılgın bir dalış izledi: her zamanki filmler ve TV şovlarının yanı sıra çok çeşitli endüstriyel tasarım. Motorları araştırırken, dünyanın en büyük ve en güçlü ticari uçak motorlarından biri olan GE9X ile karşılaştı ve onu Anne'nin merkezini oluşturmak için kullandı. 

bondok-max-sh-003.webp

 

Oradan, tüm sahneyi klasik siberpunk tarzı ve havasıyla özelleştirmek, bütünleştirmek, çerçevelemek ve aşılamak meselesiydi. Neon tabeladaki Çince harfler, set tasarımında çeşitli Asya dillerine yer veren 2023 yapımı The Creator filminden ilham aldı. "Seçtiğim yazı Mandarin'de 'anne' anlamına geliyor."

bondok-max-sh-009.webp

 

Motorun muazzam ölçeğini iletmek için Bondok, Anne'ye eğilimli karakterler yarattı. Bu sadece ölçek ve orantıyı iletmekle kalmadı; Ona bağlı olan insanlar ve nesneler hakkında bir hikaye anlattı. 

"Elektriksiz kaldığınızı hayal edin" diyor. "Böyle bir motor gerçekten yaşamı destekliyor. Tıpkı bir annenin çocuklarına bakması gibi, bu anne de insanlarının büyümesine ve gelişmesine yardımcı olur."

"Anne"den Çıkarılan Dersler  

"The Mother" çalışmalarının güçlü bir gösterisi haline gelirken, Bondok projeye iki hedefle başladı: becerilerini geliştirmek ve yaratıcılığını ortaya çıkarmak. 

Yeni iş akışları öğrenmek ve Unreal Engine ile daha yetkin hale gelmek için bir proje istedi. Ama aynı zamanda sınırsız yaratmanın da yolunu aradı. "Yaptığım ticari projeler için minnettarım, ancak bununla hayal gücümü ne kadar zorlayabileceğimi görmek istedim."

bondok-max-sh-006.webp

 

Bondok, "Anne"yi yaratmak için altı tasarım aracı kullandı: MayaMaya, Substance 3D Painter, Unreal Engine, ZBrush, Marvelous Designer ve Nuke.

"Maya anda birincil 3B paketim, bu yüzden onu engellemeye başladım ve modelleme, UV haritalama ve topoloji için de kullandım" diyor. "Desenleme için, bazı sert yüzey modelleme işlemleri için Substance Painter ve ZBrush kullandım. Ve tabii ki, gölgeleme, aydınlatma ve render için Unreal Engine. Karakterimin kıyafetlerini yaratmak için Marvelous Designer'ı kullandım." 

bondok-max-max-000.webp

 

Son olarak, görüntüleme geçişlerini birleştirmek ve son görüntüyü çıkarmak için Nuke'u kullandı. Bu, Bondok'a son görüntü üzerinde daha fazla kontrol sağladı ve gölgelendirmeyi gerektiği gibi değiştirmesine izin verdi. 

Dindar genelci, model topluluk üyesi

Ödüllü ortam projelerinden oluşan uzun bir listeye rağmen, Bondok kendisini hala bir ortam uzmanından ziyade bir genelci olarak görüyor. İş akışının diğer bölümlerinde (modelleme, aydınlatma, giysi tasarımı, birleştirme vb.) akıcılık sunma becerisi, projenin genel iş akışına daha iyi hizmet vermesine yardımcı oluyor. Ayrıca, gerekirse başka bir yere adım atmasını kolaylaştırır. 

Onu 2009'dan beri Autodesk Topluluğu'nun çalışmalarını paylaşan, geri bildirim alıp veren, yeni araç ve teknikleri takip eden tutkulu bir üyesi yapan da bu çok yönlülüğü. Ama her şeyden çok, oraya motivasyon için gidiyor. 

"Bugün YouTube'a girebilir ve herhangi bir beceri öğrenebilirsiniz. Ama harika sanatlar yapan yeni insanlar keşfetmek için her gün Topluluğu açıyorum. Daha iyi olmak istememi sağlıyor. Beni acıktırıyor!"

Genç tasarımcılara tavsiyeler: Gerçekçi ol, sabırlı ol, bitir.

Bondok kariyerinde öyle bir noktaya ulaştı ki, çoğunlukla Autodesk Community'de mentorluk yaptığı küçük bir gruba kendi kariyer tavsiyelerini veriyor. Onlara ve diğerlerine üç tavsiyede bulunuyor: 

1. Gerçek dünyayı inceleyin. 

"Sadece öğreticiyi incelemeyin. Gerçek malzemelere, mekaniklere, binalara ve ortamlara bakın. İşlerin neden böyle göründüğünü anlamaya çalışın ve bunu tasarımınıza uygulayın."

1. Daha fazla proje bitirin.

"Pek çok sanatçı bir şeye başlıyor, belki de %50'sini bitiriyor, sonra durup başka bir şeye geçiyor. Ancak projeleri bitirmek size nasıl karar vereceğinizi ve sorunları nasıl çözeceğinizi öğretir. İlham almak için beklemeyin. Disiplinli olun. Cesur ol! Bu projeyi bitirin." 

1. Sabırlı olun ve kendinizi biraz gevşetin.

"Genç bir sanatçı olarak. O kadar acelem vardı ki, sanat eserlerimi daha deneyimli sanatçılarla karşılaştırıyordum. Kendimi hayal kırıklığına uğrattı. Keşke kendime şunu söyleyebilseydim, "Bu süreç zaman alıyor. Kendinize sakin olun ve öğrenin." 

"Yıllar içinde pek çok yazılım aracı öğrendim ve bunların bazıları kapandı. Ve evet, onlara para ve zaman kaybettim. Ama aynı zamanda tecrübe de kazandım. Herhangi bir beceri kaybetmedim. Sadece bir aleti kaybettim."

Bondok Max -evet, adını 3ds Max'dan almıştır- bir tasarımcının aletlere erişim, sabır ve öldürücü bir iş ahlakından biraz daha fazlasıyla ne kadar ileri gidebileceğinin harika bir örneğidir. Anne'yi yaratan sanatçının aynı zamanda bir değişim motoru olması tesadüf değil.