ince çizgi nasıl koyuluyor?

Anonymous
Uygulanamaz
7.901 Görüntüleme
8 Yanıt
Mesaj 1 / 9

Anonymous
Uygulanamaz

merhabalar..autodesk 2016 kullanmaya yeni başladım..şuan kilise planları çizmekteyim..herşey güzel gidiyor fakat kapı ve pencereleri ince çizgi ile göstermem gerek.ince çizgiyi nasıl koyabilirim? ve bu çizimleri pdf halinde nasıl kaydedebilirim?

Şimdiden teşekkür ederim

0 Beğeni
Kabul edilen çözümler (1)
7.902 Görüntüleme
8 Yanıt
Replies (8)
Mesaj 2 / 9

Gokhan_Kaya
Mentor
Mentor

Merhaba

Autodesk Yazılımlarından hangisini kullanıyorsun mesajında belirtmemişşin. Autodesk yazılımlarının herbirinde bu işlem farklı olabiliyor

Eğer Autocad tabanlı herhangi bir yazılım ise farkı yöntemlerle bu işlemler yapılabilir ama ben sana bir tanesini anlatıyım 

Öncelikle ince çizgi olacak çizimlerinide normal line ile çiz sonra ince olmasını istedigin çizgileri mause ile seç ve sağ tuş yapıp properties tıkla

Autocad te Properties penceresi açılır burada linewight ekmesinde çizgi kalınlıgını 0.18 veya daha ince seçebilirsin

Cizgi kalınlıkların artık ince yani seçtiğin çizgi kalınlıgına olacaktır. ama bunu belki ekranda göremeyebilirsin çünkü Autocad te gerçek çizgi kalınlıklarını görmek istersen komut satırına LWDISPLAY yazıp enter yap ve Gelen soruya on yazıp enter yap görebilirsin

Ama sana tavsiyem çizgi kalınlıklarını Layerlarla kontrol et

pdf cıktısını direk yazdır butonunu tıkla ve yazıcı olarak dwg to pdf yazıcısını seç ve sanki yazdırma işlemindeki prosedürü yap

Kolay Gelsin

Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜM OLARAK KABUL ET" ("Accept as Solution") seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın.
Beğendiğiniz mesajları lütfen "Övgü Puanı" ("Kudo") ile ödüllendirin.

Gökhan Kaya
Tehcnical Manager
Autodesk Inventor Certified Professional 2015
LinkedIn

MSI WS 60 i7 Quadro M2000M

Mesaj 3 / 9

Anonymous
Uygulanamaz

çok teşekkür ederim dediklerinizi uygulayacağım..

0 Beğeni
Mesaj 4 / 9

Anonymous
Uygulanamaz

Gökhan bey benim normal çizgiler 2.11 mm gösteriyor..hangi ince çizgi aralığını kullanayım? ve dediğiniz gibi ince çizgi uyguladığımda çizgiler sayfada aynı boyuttaymış gibi gözüküyor..yazdırınca düzelirmi?

0 Beğeni
Mesaj 5 / 9

Gokhan_Kaya
Mentor
Mentor
Kabul edilen çözüm

Merhabalar

Ben burda çizgiler için şu kalınlıgı kullan diyemem ama ben kullanırken ana çizgiler için 0.70 veya 0.50 kullanıyorum görünmez veya yardımcılar için de 0.18 ile 0.40 arası bir değer seçiyorum.

Çizgi kalınlıgını görebilmen için komut satırına LWDISPLAY  yaz enter yap gelen soruya ON yaz enter yap gerçek çizgi kalınlıklarını görebileceksin

Yazıcı ayarlarında 

Autocad Plot linewight.png

plot object lineweight seçili olsun ama

Eğer kalem kalınlıklarında çizgi kalınlıklarını değişmedi isen çıkacaktır

Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜM OLARAK KABUL ET" ("Accept as Solution") seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın.

Gökhan Kaya
Tehcnical Manager
LinkedIn

Mesaj 6 / 9

Anonymous
Uygulanamaz

Gökhan bey söylediğinizi yaptım ve sonuca ulaştım size çok teşekkür ediyorum gerçekten..Bir sorum daha olacaktı..LWDISPLAY yazıp on yazdıktan sonra entere bastım çizgiler beyaz olarak gözüktü bunun nedeni nedir? yazıcıdan böyle beyaz olarakmı çıkacak yoksa göstermelik mi?

0 Beğeni
Mesaj 7 / 9

Gokhan_Kaya
Mentor
Mentor

Merhabalar

Yardımcı olabildigime sevindim

LWDisplay on yaptıgında gerçek çizgi kalınlıklarını görürsün yani yazıcıya gönderdiginde kağıtta görünen halidir.

eğer çizgilerini renklendirmek istersen çizgilerini seçip sağ tuş özelliklerden color sekmesinden renklerini istedigini seç renkli yazıcın varsa renkli çıkacaktır ama bir önceki yazılarımda dedigim gibi bu işlemi layerdan yapıp cizgileri görevlerine göre layerlara atarsan resimlerin daha sonra revizyona ugradıgında düzenlemen daha kolay olur. Bu arada LWDISPLAY özelligine Autocad in komut satırının altında bulunan araççubugundan da ulaşabilirsin Aşagıda ki resimde LWDISPLAY ı işaretledim bu resimde görebilirsiniz

Autocad Status bar.png

bir hatırlatma Geçen günlerde Değerli Sn Murat Öğütlü hocamız Autocad Webinarı yapmıştı kısa bir zaman içinde aşagıdaki linkte yayınlanacaktır. Bu Webinarda Autocad te layer cizgi kalınlıkları renkler bloklar konularına detaylı olarak değindi seyretmeni tavsiye ederim

Autodesk Resmi Topluluğu sitesi

http://forums.autodesk.com/t5/turkiye-toplulugu/bg-p/2106

Kolay gelsin

Gökhan Kaya
Tehcnical Manager
LinkedIn

Mesaj 8 / 9

Anonymous
Uygulanamaz

çizgileri layerdan nasıl atabilirim gökhan bey?

0 Beğeni
Mesaj 9 / 9

Gokhan_Kaya
Mentor
Mentor

Merhaba

Aşagıdaki linkte anlatmaya çalıştım

http://autode.sk/1OYFTs6

Gökhan Kaya
Tehcnical Manager
LinkedIn

0 Beğeni