Duyurular
Attention for Customers without Multi-Factor Authentication or Single Sign-On - OTP Verification rolls out April 2025. Read all about it here.

Blok Ölçüleri Değiştirme

Anonymous

Blok Ölçüleri Değiştirme

Anonymous
Uygulanamaz

Merhaba 

Ekte Mevcut Dosyada blok ölçülerini 100 e 120 yapmak istiyorum block editor scale mantığı ile nasıl yapabilirim

Saygılarımla

0 Beğeni
Yanıtla
Soluciones aceptadas (1)
6.693 Görüntüleme
4 Yanıt
Respuestas (4)

Anonymous
Uygulanamaz
Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum 🙂 blok bozulmadan editör sayfasında nasıl bir komut veya yöntem uygulayarak yapabilirim
0 Beğeni

Anonymous
Uygulanamaz
Yardımcı olabilecek yok mu 🙂
0 Beğeni

Gokhan_Kaya
Mentor
Mentor
Kabul edilen çözüm
Merhaba
Bu resmi blok editör için de strecth veya scale ile olsa bile zor olabilir çünkü sekil bozulabilir ama siz direk bloğu seçip sağ tuş özelliklerden scale değerlerini girin ve istediğim boyuta taşıyın

Eğer yeni bir boyutta blok olsun isterseniz ölçüleri ayarladığınız bloğu explode komutu ile patlattığınızda büyümüş hali cizime dönüşür vunuza direk teni blok yapabilir veya eski bloğun içine kopyalayabilirsiniz

Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜM OLARAK KABUL ET" ("Accept as Solution") seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın.
Beğendiğiniz mesajları lütfen "Övgü Puanı" ("Kudo") ile ödüllendirin.

Gökhan Kaya
Tehcnical Manager
Autodesk Inventor Certified Professional 2015
LinkedIn

MSI WS 60 i7 Quadro M2000M

Anonymous
Uygulanamaz

Bir projede aynı bloktan farklı ölçülerde kullanıyor iseniz bence dinamik blok kullanılması en mantıklısı. scale ile uğraşmamış olursunuz. ekte sizin bloğu dinamik hale getirdim.

blok üzerinde ki oklardan çekerek istediğiniz ölçüye scale yapabilirsiniz yada dinamik inputa ölçüyü yazarsanız istediğiniz ölçüye gelir.

bir diğer kullanım şekli olarak eğer properties pencereniz açık çalışıyorsanız custome penceresinin altında distance kısmına ölçünüzü yazarakta değiştirebilirsiniz.

0 Beğeni