Duyurular

Autodesk Topluluk Forumları yeni bir görünüme kavuştu. Topluluk Duyuruları panosunda nelerin değiştiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

AutoCAD 2022’de printing sırasında lineweight’leri ölçekleme konusunda bir problem yaşıyorum.

Sakip_bal
Enthusiast

AutoCAD 2022’de printing sırasında lineweight’leri ölçekleme konusunda bir problem yaşıyorum.

Sakip_bal
Enthusiast
Enthusiast

Merhaba arkadaşlar,

Durum:

• lineweight’lerimi bir CTB dosyası yerine layer’lar aracılığıyla tanımlıyorum.
  • model space üzerinde A3 boyutunda çizim yapıyorum ve 0.35 mm (örneğin dimension’lar için) lineweight değeriyle düzgün şekilde print alabiliyorum.
  • Aynı çizimi A4 formatında print etmek istediğimde (mesela A3’ten A4’e ölçeklemek için 1:1.414 ayarı vererek), lineweight’lerin ölçeklenmediğini fark ettim. “Scale lineweights” seçeneği pasif (gri renkli) ve kullanılamıyor.
  • Farklı CTB dosyaları, plotter’lar ve printer’lar denedim ancak sorun devam ediyor.

Sorum: layer’lar üzerinden tanımlanmış lineweight değerlerini printing sırasında ölçeklemenin bir yolu var mı? Eğer varsa, bu seçeneği nasıl aktif hale getirebilir veya bu sorunu nasıl aşabilirim?

Önerileriniz için şimdiden teşekkürler!

0 Beğeni
Yanıtla
Soluciones aceptadas (1)
158 Görüntüleme
1 Yanıt
Respuesta (1)

acad_instructor
Advisor
Advisor
Kabul edilen çözüm

Sayın Sakip_bal

Hepsinden önce "Scale LineWeights" seçeneğinin yalnızca LAYOUT (Pafta Düzlemi) ortamında aktif olduğunu belirtmeliyiz.

Model ortamında baskı almak istediğinizde seçeneğin pasif görülmesinin sebebi bu olmakla birlikte sorunu çözüme bağlamak için konuyu LAYOUT düzleminde irdelemeliyiz.

Siz CTB dosyasına bağlı kalmadan Layer tanımlarına çizgi kalınlığı iliştirmişsiniz.

İki durumda da sonucun değişmeyeceğini ve istenileni yakalayabileceğimizi düşünüyorum.

Konu ile ilgili autodesk'in açıklaması şöyle :

You can scale lineweights proportionately in a layout with the plot scale.

Typically, lineweights specify the line width of plotted objects and are plotted with the line width size regardless of the plot scale. Most often, you use the default plot scale of 1:1 when plotting a layout. However, if you want to plot an E-size layout that is scaled to fit on an A-size sheet of paper, for example, you can specify lineweights to be scaled in proportion to the new plot scale.

Çizim ölçeğini kullanarak bir düzende çizgi kalınlıklarını orantılı olarak ölçeklendirebilirsiniz.
Tipik olarak çizgi kalınlıkları çizilen nesnelerin çizgi genişliğini belirtir ve çizim ölçeğine bakılmaksızın
çizgi genişliği boyutuyla çizilir. Çoğu zaman, bir yerleşim planını çizerken varsayılan çizim ölçeği olan 1:1'i kullanırsınız.
Ancak, örneğin A boyutlu bir kağıda sığacak şekilde ölçeklendirilmiş bir E boyutlu düzen çizmek istiyorsanız,
yeni çizim ölçeğiyle orantılı olarak ölçeklenecek çizgi kalınlıklarını belirleyebilirsiniz.

Layout düzleminde iken, plot diyalog kutusunda Plot Object LineWeights işaretli ve Plot with Plot Syle

işaretsiz iken farklı boyutlu kâğıtlara PDF oluşturulmalı ve sonuç karşılaştırılmalıdır.

Denemelerinizi ve deneyiminizi buraya da yazarsanız tüm forum için inanılmaz faydalı olacaktır.

Sevgiler...

Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜMÜ KABUL ET" seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın!
Beğendiğiniz mesajları lütfen "BEĞENİ" ile ödüllendirin!

Murat ÖGÜTLÜ

0 Beğeni