AUTOCAD RENKLİ ÇIKTI ALMA

mrszgn
Observer Observer
1.415 Görüntüleme
4 Yanıt
Mesaj 1 / 5

mrszgn
Observer
Observer

Autocad renkli çıktı alacağım ama siyah veriyor. Plot table kısmını acad yaptım yine olmadı acil dönüş bekliyorum

0 Beğeni
Kabul edilen çözümler (1)
1.416 Görüntüleme
4 Yanıt
Replies (4)
Mesaj 2 / 5

CemilYuksel
Advocate
Advocate

Merhaba,

1-Oncelikle layer Properties den PlotStyle  sutununda  Layer renkleri ile ayni oldugunu kontrol ediniz. Eger degilse SETBYLAYER komutu ile tum objeleri Layer renklerinde cikmasi icin donusturunuz.  Bazi cizimlerde Layer karsiliginda Plot Style rengi ayri duzenlenmis olabilir.

2-Plot ayralarinda bahsettiginiz acad plot stilinin uzantisi .stb ise tum layerlari secip Plot Style sutununu Normal olarak degistiriniz. Ulkemizde genellikle .ctb (renkle bagli) cizim stili kullanilmakla beraber bazen benim gibi .stb kullananlar olabiliyor. ctb uzantili ise zaten Plot Style sutunu pasif olarak gorunecektir.

Eger olmazsa ve  tum objeleri sildikten sonra cizimi  dwg olarak bana gonderebilirseniz incelemek isterim.

Iyi Calismalar.

Mesaj 3 / 5

mrszgn
Observer
Observer
merhaba hepsini yaptım ama olmadı
0 Beğeni
Mesaj 4 / 5

mrszgn
Observer
Observer
ben siyaha çevirmek istemiyorum ki anlamadığınız şeyler konusunda neden
yanlış bilgilendirme yapıyorsunuz
0 Beğeni
Mesaj 5 / 5

Mehmet_Demiryurek
Mentor
Mentor
Kabul edilen çözüm

Merhaba @mrszgn 

Öncelikle karşınızdakilerin de sizlerden farkı olmayan birer kullanıcı olduğunu bilmeli ve kırıcı mesaj yazmamalısınız.

Buradaki insanlar Autodesk'in personeli değil işlerinin arasında mümkün olduğunca soru cevaplamaya çalışan gönüllülerdir. Çözülemeyecek bir sorun olmadığı için birbirimizi üzmemek en doğrusu.

Sorunuza gelince, yeterince detay paylaşmadığınız için nokta atışı çözüm sunmak mümkün değil. 

Bu sorun, kullandığınız ctb dosyasında da olabilir, baskı aldığınız yazıcının ayarlarında da.

Baskı önizlemede ne görüyorsanız onun baskısı alınır. Renkli ise renkli, siyah ise siyah çıkar.

Eğer renkli değil ise,  ctb dosyanızda sorun olabilir. Ctb dosyasında acad seçmeniz doğru ancak kesin çözüm değil. Ctb dosyalarının ayarları değiştirilebilir. Ayarlarından emin değilseniz, ya kullandığınız ctb dosyasının ayarlarını kontrol edin. Yada yeni bir ctb dosyası oluşturun.

Diğer bir seçenek ise, kullandığınız yazıcı ayarlarında baskı alma özelliklerinde siyah-beyaz ayarlanmış olabilir. Denetim masası-> Yazıcılar ve Tarayıcılar kısmından kullandığınız yazıcının ayarlarını kontrol etmelisiniz.

İyi çalışmalar

Mehmet Şamil DEMİRYÜREK

Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? Bu gönderiyi beğenmekten çekinmeyin.
Sorunuz başarıyla yanıtlandı mı? ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayın.

EESignature

Linkedln