Autocad LT2017 çok agır çalışıyor

Anonymous
Uygulanamaz
7.818 Görüntüleme
16 Yanıt
Mesaj 1 / 17

Anonymous
Uygulanamaz
Merhabalar , Autocad lt 2017 kurulumu yaptım ancak çok ağır çalışıyor. Ciha özellikleri i7 işlemci 16 gb ram ,quadro K1000m vga.Ayrıca onboard intel var ancak ben onu biostan disable ettim .bios update ve işletim sistemi güncelemesi ,ekran kartının en son driverini kurdum ama işe yaramadı.Yardımlarınızı rica ederim.
0 Beğeni
Kabul edilen çözümler (2)
7.819 Görüntüleme
16 Yanıt
Replies (16)
Mesaj 2 / 17

Anonymous
Uygulanamaz

Yeni deneyimlediyseniz ilk başlarda ağır çalışması normal, bazı uygulamalar zamanla işlemcide daha hızlı tanımlanıyor ve ona göre açılış hızı değişiyor. Bilgisayarınızın modelini merak ettim. Arkaplanda çalışan uygulamalar veyahut işlemciyi yoran başka etkenlerde olabilir.

Mesaj 3 / 17

Anonymous
Uygulanamaz

cevap için teşekkürler

laptopın modeli workstation serisi olan lenovo w530

Uygulama neredeyse 1 aydır kullanılmakta ancak yavaşlık sorunu geçmemektedir.autocad çalıştığında işlemci maximum %60 larda seyrediyor.Autocad haricinde farklı bir uygulamada sorunsuz çalışıyor, hatta autocad ile bir başka program açıldıgında  autocad kitlenme durumuna gelirken diğer program düzgün çalışmaktadır.Forumda bu konuyla ilgili bir çok konu açılmış , nvidia seçimleriyle ilgili ama hepsini yapmama rağmen sorunu çözemedim.Windows 10 directx12 desteklemekte.Autocad içerisine girdiğimde directx11 görünmekte.Acaba bununla ilgili olabilir mi ?

0 Beğeni
Mesaj 4 / 17

Anonymous
Uygulanamaz

Peki kilitlendiğinde çıkan Autocad hatası nedir? Herhangi bir sürücü güncellemesi yaptınız mı? 

Muhtemel sorunlar için bir kaç çözüm önerisi:

1- Antivirüs programı kullanıyorsanız başlangıçta ki açılan uygulamalardan kapatın yeniden başlatın.

2- Şayet daha önce Autocad setup indirdiyseniz, onu kurduysanız işletim sistemi uyumsuzluğu da söz konusu ayrıca .NET Framework Versionu 4.6 olması lazım (Framework kaynaklı)

3- Grafik kartı ayarlarından acad.exe tanımlayabilirsiniz, invidia kontrol panelinde bu işlemler gerçekleştirilebiliyor.

4- İki grafik kartı bir şekilde çakışıyor olabilir, Aygıt yöneticisinden birini devredışı bırakıp yeniden başlatıp deneyin, sonra ötekisini deneyin.

5- Donanım hızlandırma işlemleri yaptıysanız kapatın.

En son çare ise temiz bir format sonrası yeniden yükleme işlemi. 

0 Beğeni
Mesaj 5 / 17

Anonymous
Uygulanamaz

Autocad de alınan bir hata mesajı yok.Copy paste işlemlerinde çok agır çalışıyor.

.NET Framework Versionu yüklü.Ekran kartı ayarlarından Nvidia kartını gösterdim ve uygulama olarak autocadi seçtim.Antivürüs programını kaldırdım ama değişen bişiy olmadı.Ekran kartı ,bios ve chipset güncellemeleri yapıldı .Bu sorun nedeniyle windows 10 kurulumunu yeniden yaptım updateleri de tamam.

Bunlara rağmen çok ağır çalışıyor.

0 Beğeni
Mesaj 6 / 17

Anonymous
Uygulanamaz

Şu grafik kartını Aygıt yöneticisinde devredışı bırakıp denediniz mi? Autocad LT güncellemelerini kontrol ettiniz mi?

Şurada ki linkte: https://knowledge.autodesk.com/support/autocad-lt/troubleshooting/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/Sys...

Sistem gereksinimleri ve özellikleri ile ilgili bilgiler var. DirectX 9 ile de denemek lazım. 

Mesaj 7 / 17

Anonymous
Uygulanamaz

Link hatalı sanırım.rica etsem tekrar gönderebilir misiniz ?

0 Beğeni
Mesaj 8 / 17

Anonymous
Uygulanamaz

Tabi ki. Link için, tıklayın.

Aşağıda yıllara göre versiyonları listelenmiş. 

0 Beğeni
Mesaj 9 / 17

Anonymous
Uygulanamaz

Acaba autocadi directx 9 modunda nasıl çalıştırabilirim ?

0 Beğeni
Mesaj 10 / 17

Anonymous
Uygulanamaz

DirectX 9 moduna geçmeden önce şunu dener misiniz?

Adsız.png

Bu işlemi yaptıktan sonra deneyin. Ben intel grafik kartı üzerinden açıyorum lakin Autocad 2015 kullanıyorum.

Gelelim DirectX 9 moduna;

1- Autocad'i kapatın

2- Masaüstünde Bilgisayarım'a sağ tıklayıp "Özellikler'e" tıklayın.

3- Gelişmiş Sistem Ayarları'na girin.

4- Çıkan pencerede Ortam Değişkenleri'ne tıklayın.

5- Altta ki Sistem Değişkenleri kısmında YENİ butonuna tıklayıp açılan pencerede değişken adına GS_DEVICE, değerine de Dx9 yazıp tamam deyin.

6- Bilgisayarınızı yeniden başlatın sonra Autocad'i açıp, "graphicssonfig" yazarak veya yukarıda ilk görselde ki sağ altta ki kısma sağ tıklayarak hangi DirectX versiyonu kullanıldığına bakın.

Şayet bu da olmazsa DirectX 12 için aynısını yapınız.

drctx9.png

0 Beğeni
Mesaj 11 / 17

Anonymous
Uygulanamaz

DirectX 9 moduna geçmeden önce şunu dener misiniz?

Adsız.png

Bu işlemi yaptıktan sonra deneyin. Ben intel grafik kartı üzerinden açıyorum lakin Autocad 2015 kullanıyorum.

1- Autocad'i kapatın
5- Altta ki Sistem Değişkenleri kısmında YENİ butonuna tıklayıp açılan pencerede değişken adına GS_DEVICE, değerine de Dx9 yazıp tamam deyin.
6- Bilgisayarınızı yeniden başlatın sonra Autocad'i açıp, "graphicssonfig" yazarak veya yukarıda ilk görselde ki sağ altta ki kısma sağ tıklayarak hangi DirectX versiyonu kullanıldığına bakın.

drctx9.png

Mesaj 12 / 17

Anonymous
Uygulanamaz
Kabul edilen çözüm

Çözüm önerisi olarak 1;

EK-1'de ki graphicsconfig yazarak Hardware Acceleration seçeneğini "OFF" yapın. 

Çözüm önerisi olarak 2;

DirectX 9 moduna geçiş ise; EK-2'de görseli inceleyebilirsiniz.

1- Autocad'i kapatın

Mesaj 13 / 17

Anonymous
Uygulanamaz

Directx9 yapınca bir nebze iyileşme oldu ama copy -paste işlemlerinde halen çok yavaş çalışıyor.Başka bir öneriiz var mı acaba ?

0 Beğeni
Mesaj 14 / 17

Anonymous
Uygulanamaz

Başka çözüm (uygulama için) maalesef aklıma gelmiyor, kopyaladığınız çizimlerden kaynaklı olabilir mi? Ayrıca kopyala/yapıştır için COPYBASE ve PASTECLIP parametreleri de kullanılabilir.

0 Beğeni
Mesaj 15 / 17

Anonymous
Uygulanamaz

Copybase parametresinin değeride 1 mi olmalı ?

0 Beğeni
Mesaj 16 / 17

Gokhan_Kaya
Mentor
Mentor
Kabul edilen çözüm

Merhaba @Anonymous

Eğer copy paste cok yavaş ise muhtemelen dosyanızda hayalet nesneler dediğimiz görünmz nesneler olabilir bunu temizlemek için şu eklentiyi kullanıyoruz ama bu eklenti Autocad lt de çalışmayacaktır

bu yüzden sizin ya full Autocad yüklü bir bilgisayara bu eklentiyi kuruporada dosyanızı temizleyebilirzsiniz

https://apps.autodesk.com/ACD/en/Detail/Index?id=3773138176974634673&appLang=en&os=Win32_64

Eğer full autocad yoksa

dosyanızda aşagıdaki işlemleri uygulayın

1. Purge ile kullanılmayan nesneleri temizleyin

2. overkill ile üstüste gelen nesneleri temizleyin

3. Audit ile dosyanızı tamir edin

4. Dosyanızı save as ile dxf  olarrak kayıt edip kapatıp dxf dosyanını açıp 1 ile 3. adımları tekrarlayın

bu işlemleri bir kaç kez yaptıgınızda dosyanız da rahatlama olacaktır

Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜM OLARAK KABUL ET" ("Accept as Solution") seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın.
Beğendiğiniz mesajları lütfen "Övgü Puanı" ("Kudo") ile ödüllendirin.

Gökhan Kaya
Tehcnical Manager
Autodesk Inventor Certified Professional 2015
LinkedIn

MSI WS 60 i7 Quadro M2000M

Mesaj 17 / 17

Anonymous
Uygulanamaz

Merhabalar, benzer sorun bendede var line komutuna bastığımda autacad 2017 bu arda donuyo ve bir yere bamam için çok beklemem gerekiyor yardımcı olursanız çok sevinirim.

0 Beğeni