Autocad'de backup dosyaları ne işe yarıyor?

aynurdilanhangl
Enthusiast Enthusiast
626 Görüntüleme
3 Yanıt
Mesaj 1 / 4

aynurdilanhangl
Enthusiast
Enthusiast

Merhaba

Hocamız çalışmaların yanında backup (.bak) dosyalarınıda istedi. Ne işe yarıyor merak ettim? ctrl-c ve ctrl-v kullanmayın yerine copy, move gibi komutları kullanın dedi. Bu komutları kullandığımı görebilir mi? 

0 Beğeni
Kabul edilen çözümler (1)
627 Görüntüleme
3 Yanıt
Replies (3)
Mesaj 2 / 4

CaglarDURAN
Advisor
Advisor
Kabul edilen çözüm

@aynurdilanhangl Merhaba, ".bak" dosyası son kayıttan bir önceki datanın kayıt altına alındığı dosyadır.

Çağlar DURAN
Mechanical Engineer

Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? İşinize yaradıysa gönderiyi Beğenebilirsiniz.
Sorunuza tatmin edici bir cevap aldınız mı? Aldıysanız ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayın.

EESignature

Mesaj 3 / 4

Gokhan_Kaya
Mentor
Mentor

Merhaba @aynurdilanhangl 

@CaglarDURAN nın söylediklerine ek olarak Autocad te Ctrl+c ve v komutlarını kullandıgınızda standart olarak windows un kopyla yapıstırı kullanılır ve aynı sayfa içinde ki veri panoya aktarılıp tekrar aynı sayfaya alınır ve yapıstırma işlemi daha az kontrollü olur hocanızın dedigi gibi Autocad içinde kullanılan komutları kullanmanız daha verimli olacaktır ayrıca Autocad in kendi copy ve move komutları ölcü ve referans noktalarını da kullanarak kopyalar ama eğer başka bir dwg dosyasına kopyalama işlemi yapılacak ise o zaman ctrl+c ve v yi kullanabilirsiniz 

Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜM OLARAK KABUL ET" ("Accept as Solution") seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın.
Beğendiğiniz mesajları lütfen "Övgü Puanı" ("Kudo") ile ödüllendirin.

Gökhan Kaya
Tehcnical Manager
Autodesk Inventor Certified Professional 2015
LinkedIn

MSI WS 60 i7 Quadro M2000M

0 Beğeni
Mesaj 4 / 4

aynurdilanhangl
Enthusiast
Enthusiast
Bende çizim içerisinde bende dalgınlıkla ctrl-c&v gibi kısayollar kullandım. Geri al deyip komut satırından yaptım. Sonra merak ettim görmek için mi o dosyaları istedi. Teşekkürler cevabınız için.
0 Beğeni